Deel dit artikel:

Accuboormachines van Makita onder de loep: Bouwmaat vergelijkt mogelijkheden en technieken.

Makita schroefboormachine DDF484RTJ en klopboormachine DHP481RTJ.

Schroefboormachine DDF484RTJ

Accuboormachine MakitaDe Makita DDF484RTJ accuboormachine is een compacte en lichte all-round machine. Dat maakt hem ook gebruiksvriendelijk in de wat moeilijker bereikbare plaatsen. De snelspanboorhouder en dubbele ledverlichting zorgen voor extra comfort. Deze machine is bovendien lekker robuust. Hij staat ook bekend om zijn lange levensduur. Dit is onder andere door zijn aluminium tandwielhuis. De machine is ook voorzien van eXtreme Protection Technology (XPT). Hiermee worden invloeden van buitenaf beperkt. Dankzij de speciale koelopeningen kunnen stof en water moeilijker binnendringen. Daarnaast beschikt de schakelaar over slimme afdichtingen. Ook is de elektronica voorzien van een laag kunsthars. Zo is er maximale bescherming voor de componenten.

De Makita DDF484RTJ accuboormachine heeft een maximaal toerental van 2.000 toeren per minuut. Dat maakt hem, samen met de DeWALT DCD791P2, tot de snelste van de vier merken in ons overzicht. Het toerental is zeer constant door de koolborstelloze BL-motor. Je kunt de toeren elektronisch via de bedieningsschakelaar regelen. De motor levert een maximaal koppel van 54 Nm. Dat is 150% minder dan het krachtigste koppel van de accuschroefboormachines die we bespreken: de Milwaukee M18 FDD2-502X.

Je kunt tot 6.0 Ah LXT Li-Ion-accu’s onder het DDF484-platform worden plaatsen. Deze LXT-accu wordt gekoeld tijdens het laden, wat zorgt voor een langere levensduur. Omdat de accu tijdens het laden wordt gemonitord, laadt hij bovendien beter op.

Klopboormachine DHP481RTJ

De Makita DHP481RTJ accuboormachine heeft grotendeels dezelfde kenmerken als de DDF484RTJ. Maar deze machine heeft een maximaal koppel van 115 Nm en is daardoor één van de krachtigste van het kwartet. Door de klopboorfunctie is dit model tevens geschikt voor het boren in steen. Gebruik voor het boren in beton altijd een boor- of combihamer. Voor de boorfunctie levert dit model 2.100 toeren per minuut. Deze machine heeft daarnaast een slagfrequentie van 31.500 slagen per minuut. Dat is vergelijkbaar met de maximale boorcapaciteit van de Milwaukee M18 FPD2-502X. Zowel de DDF484RTJ als DHP481RTJ zijn duurzaam dankzij de beveiliging tegen overbelasting en diepontlading. Ook onder deze machine kun je de LXT-accu zetten.

Serie “Vergelijking accuboormachines”

Dit artikel over de nieuwe accuboormachines van Makita is onderdeel van een serie waarin we accuboormachines van verschillende merken vergelijken. Het inleidende artikel en alle merken vind je hieronder:

Het algemene artikel “Vergelijking accuboormachines” inclusief handige tabel

Wist je dat je jouw recent aangeschafte Makita accuboormachine ook kan registreren via Bouwmaat.nl? We hebben links naar registratiepagina’s van de professionele merken op een rijtje gezet.

Deel dit artikel: