Materiaal en gereedschap

Slimme producten – april 2020

Deel dit artikel:

We zijn dol op ‘slimme’ producten waar jouw werk als vakman makkelijker en leuker van wordt. Met deze selectie geeft Bouwmaat je weer een aantal handige, onmisbare tools waarmee je zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk je klus klaart.

TOPROCK, muziek uit het deksel van je systainer

Dat een systainer onmisbaar is op je klus hoeven we jou als vakman niet te vertellen. Maar wist je dat Festool nu ook een systainer heeft met een TOPROCK bluetooth speaker?! Deze is geïntegreerd in het sys- tainer-deksel. De vier krachtige speakers zorgen voor een perfect helder geluid. Zo kun je je machines en accessoires opbergen én genieten van je favoriete hits op de bouwplaats. Is één speaker voor jou niet genoeg? Sluit twee TOPROCK’s aan op je smartphone en ervaar ruimtevullend stereogeluid.

Papierstrook: supersterke voegwapening

Wist je dat papierstrook tien keer sterker is dan gaasband/glasweefsel? Dat is goed om te weten als je gipskartonplaten op de juiste manier af wil werken. Voor de hechting aan het oppervlak breng je de papierstrook aan in het verse voegmateriaal. Dit in combinatie met het gesloten oppervlak van de papierstrook, voorkomt dat krimpscheurtjes in het zicht komen. Dus ga je aan de slag in een ruimte waar de kans op scheurvorming aanwezig is? Gebruik papierstrook! Een bijkomend voordeel is dat je met papierstrook ook heel snel mooie strakke inwendige hoeken kunt maken.

Slimme wifi-thermostaat

Koop je een MAGNUM Mat, Foil of Cable vloerverwarmingsset dan krijg je de nieuwe MAGNUM Remote Control slimme wifi-thermostaat erbij. Deze thermostaat berekent zelf de opwarmtijd en je klant hoeft dus alleen maar aan te geven wanneer hij of zij de vloer op de gewenste temperatuur wil hebben. Je bedient hem via het aanraakscherm of op afstand via de app. Mooi meegenomen: hij werkt ook samen met de spraakassistenten van Google en Amazon. Handig als je onderweg alvast de thermostaat hoger wilt zetten!

Stabiele verfbak met twee vakken

Hoe handig is het als je slechts één verfbak mee de ladder of steiger op hoeft te nemen? Met de Roll and Go XL van Go!Paint kan dat! Het is een stabiele verfbak (die niet gaat kiepen!) met twee vakken: één voor het rollen van je verf en één voor je overige materiaal. Zo heb je alles bij de hand. Je kunt de bak veelvuldig gebruiken door de speciale wegwerpliners. Ook het schoonmaken is een fluitje van een cent. Door de uitschenkhoek giet je de verf eenvoudig terug in de emmer. Dat betekent minder afval, minder kosten, minder schoonmaakwerk én bij je volgende klus geen oude verfdeeltjes in je bak.

Zagen in nauwe ruimtes

Met de DeWalt reciprozaagmachine DCS310D2 is zagen in nauwe ruimtes geen enkel probleem. Je verstelt de handgreep gemakkelijk in drie posities, waardoor je voor elke klus de juiste instelling hebt. De handgreep is ook nog eens ergonomisch en de rubberen afwerking zorgt voor het hoogste gebruikscomfort. Dankzij het ledlampje heb je goed zicht op de zaaglijn en je werkstuk. Met deze compacte, lichtgewicht reciprozaag heb je jouw klus zo geklaard!

Deel dit artikel: