Deel dit artikel:

Eén op de drie kinderen in Nederland leeft in een ongezonde woning, waar sprake is van vocht en schimmel, donkere ruimtes, geluidsoverlast of lage temperaturen. Dit kan zorgen voor gezondheidsproblemen als astma, eczeem en luchtwegaandoeningen. Een grote oorzaak hiervan is te weinig luchten en ventileren. VELUX ACTIVE with NETATMO zorgt voor automatische natuurlijke ventilatie op basis van hightech sensoren en weer-apps. In combinatie met automatische zonwering in de zomer helpt VELUX ACTIVE het hele jaar door een woning gezond en comfortabel te houden.

Jolanda de Gooijer, Product Groep Manager bij VELUX Nederland: “De meeste mensen onderschatten hoeveel invloed de kwaliteit van binnenlucht heeft op hun gezondheid en welzijn. Die lucht is net zo belangrijk als ons dagelijkse voedsel en het water dat we drinken. Een gemiddelde volwassene ademt elke dag zo’n 15.000 liter lucht in en brengt tot 90% van zijn of haar tijd binnen door. Zorg voor een goed binnenklimaat draait dus om veel meer dan comfort alleen. Dat is waar onze nieuwe smarthome-oplossing voor zorgt.”

VELUX ACTIVE with NETATMO neemt bewoners werk uit handen. Het smarthome-systeem is zo geprogrammeerd dat dakramen en lichtkoepels automatisch opengaan om het huis te ventileren wanneer dat nodig is. Daarnaast stuurt dit systeem rolluiken en buitenzonweringen aan om oververhitting in huis te voorkomen. De slimme sensoren monitoren de temperatuur, vochtigheidsgraad en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem aan de hand van lokale weersverwachtingen. Regent het? Geen probleem: de regensensor in het VELUX INTEGRA® dakraam bepaalt óf het raam geopend kan worden. Zo hoeven bewoners nooit meer na te denken of het binnenklimaat wel goed is.

Automatische natuurlijke ventilatie en koeling

Maar ook via een smartphone of tablet kunnen opdrachten worden gegeven, zodat de controle altijd bij de bewoner blijft liggen. Door de connectie met de Apple® HomeKit™ zijn dakramen en rolluiken ook voor het eerst spraak gestuurd te bedienen. Androidgebruikers kunnen via de VELUX ACTIVE app hun smartphone als afstandsbediening inzetten. “Naast comfort en gemak zetten we met deze stap vooral in op gezondere leefomstandigheden voor bewoners. Deze slimme techniek maakt woningen op een eenvoudige manier comfortabeler en gezonder,” aldus De Gooijer.

Velux Active

Energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing

Klimaatverandering en energiebesparende maatregelen zoals goede isolatie van woningen spelen een belangrijke rol bij oplopende temperaturen in huis. Afgelopen zomer waren de mobiele energie slurpende airco’s daarom niet aan te slepen. Het toepassen van automatische natuurlijke ventilatie en zonweringen is een duurzamere manier om oververhitting van woningen tegen te gaan. “VELUX rolluiken overdag gesloten houden zorgt ervoor dat 87% van de directe zonnewarmte buiten blijft. Door ’s avonds ramen op de begane grond en dakramen op zolder tegen elkaar open te zetten, kan de koele avondlucht de woning binnenkomen en trekt de warme lucht op een natuurlijke manier door het dakraam weer naar buiten. Zo koelt de woning middels af naar een acceptabel temperatuurniveau,” legt De Gooijer uit.

Eenvoudig te monteren

Het VELUX ACTIVE systeem is als losse accessoire te bestellen en eenvoudig achteraf te monteren op elektrische VELUX INTEGRA® dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie, rolluiken en buitenzonweringen. Met een VELUX INTEGRA® ombouwset op zonne-energie kunnen ook handbediende VELUX dakramen op eenvoudige wijze elektrisch worden gemaakt.

Interesse?

Heb jij of je klant interesse in het VELUX ACTIVE systeem? Ga dan naar jouw Bouwmaat-vestiging en informeer naar de (bestel)mogelijkheden.

VELUX REWARDS

Wist je dat je op bijna alle VELUX producten ook VELUX Rewards kunt sparen? Spaar het hele jaar door VELUX Rewards bij aankoop van VELUX producten. Registreer je nu via rewards.velux.nl, start met sparen en geef je verdiende punten uit bij een van de aangesloten partners!

Deel dit artikel: