MateriaalMateriaal en gereedschap

VELUX: gezonde en duurzame daglichtoplossingen

Deel dit artikel:

Denk je als professional aan dakramen en andere daglichtoplossingen, dan denk je aan VELUX. Dit bekende merk brengt al 80 jaar daglicht en frisse lucht in gebouwen en staat voor gezond, duurzaam en comfortabel wonen. In dit artikel duiken we diep in wat VELUX jou als professionele bouwer te bieden heeft. We belichten een aantal mooie oplossingen die jouw klanten van voldoende daglicht en frisse lucht voorzien en ook nog eens zeer duurzaam zijn.

VELUX wil gebouwen gezonder maken. De wereldwijde marktleider in dakramen wil ‘voor iedereen betere leefomgevingen creëren met daglicht en frisse lucht door het dak’. Dit doen ze onder andere door het produceren van innovatieve producten en oplossingen. Dit alles om bij te dragen aan een gezonder klimaat.

Levenslange duurzame verantwoordelijkheid

De planeet wordt geconfronteerd met een ernstige klimaat- en natuurcrisis. Volgens VELUX vereist dit buitengewone maatregelen. Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Zelf wil de VELUX Groep in 2030 volledig CO2-neutraal zijn en in 2041 zelfs ‘levenslang CO2-neutraal’. Dit betekent dat je niet alleen naar toekomstige maar ook naar vroegere koolstofemissies kijkt. VELUX is het eerste bedrijf in de bouwsector die deze afspraak durft te maken.

VELUX werkt onder andere aan dit doel door samenwerkingen aan te gaan met het World Wide Fund for Nature ofwel WWF (in Nederland Wereld Natuur Fonds of WNF) en zich aan te sluiten bij RE100 (in 2023 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken) en Business for Nature (organisatie die druk zet op regeringen om hun natuurbeleid aan te passen en het natuurverlies van de afgelopen decennia terug te draaien).

Eenvoudige afvalverwerking met de Take-back service

Je merkt het natuurlijk soms zelf ook op een klus, de hoeveelheid sloopafval loopt soms aardig op. Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Alle VELUX producten zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig demonteerbaar zijn en daardoor makkelijker te recyclen. Om dit hergebruik nog makkelijker te maken is er de VELUX Take-back service. Met de VELUX Take-back service worden VELUX dakramen gescheiden ingezameld en vervolgens gerecycled.
Hierdoor kunnen materialen als glas, hout, aluminium en kunststoffen weer als grondstof worden toegepast in nieuwe producten. Het hout wordt bijvoorbeeld hergebruikt in nieuwe tafels en stoelen. Door de dakramen van de afvalberg te redden, ontstaat er een CO2-reductie van 28% per dakraam over de totale levenscyclus.

Speciaal gootstuk: Solar Integrator

Een ander mooi voorbeeld van een innovatieve duurzame oplossing is de VELUX Solar Integrator. Energie opwekken via zonnepanelen is één van de meest efficiënte vormen van verduurzaming. De integratie van indakzonnepanelen en dakramen kan echter een uitdagende klus zijn. Soms gaat er daardoor potentiële zonne-energieopbrengst of kostbare woonruimte verloren. Dat is zonde. De VELUX Solar Integrator is een speciaal gootstuk dat aansluit op zonnepaneel-systemen van verschillende fabrikanten. Het gootstuk zorgt ervoor dat een VELUX dakraam perfect in het zonnepaneel grid past door de eenvoudige, snelle en naadloze integratie. Het dak kan hierdoor optimaal gebruikt worden voor het opwekken van zonne-energie. Superslim dus!

2in1 en 3in1 dakraam en INTEGRA® rolluik

Andere opvallende producten in het VELUX arsenaal zijn het 2in1 en 3in1 dakraam. Bij het 2in1 dakraam kan een van de twee ramen worden geopend om frisse lucht binnen te laten. Het 3in1 raam is er in twee varianten, alle drie de kozijnen zijn even groot, het middelste kozijn is vast en de twee buitenste ramen kunnen worden geopend. Er zijn extra slanke profielen gebruikt waardoor je klant nog meer daglicht ervaart én meer uitzicht heeft. Het 2in1 dakraam is verkrijg.baar in een symmetrische en asymmetrische uitvoering en in twee soorten beglazing: dubbel glas en drielaags glas. De zogenoemde ThermoTechnology™ is gebruikt in de ramen. Dit staat voor inno.vatieve en kwalitatief hoogwaardige materialen die zorgen voor een uitmuntende energie-efficiëntie en isolatie. Sinds dit voorjaar zijn de 2in1 en 3in1 dakramen ook beschikbaar als variant die werkt op zonne-energie. De elektrische dakramen zijn op afstand te bedienen en bovendien voorzien van een regensensor waardoor het raam sluit als het begint te regenen. Goed om te weten: voor beide typen dakramen is er ook het INTEGRA® rolluik, ook volledig werkend op zonne-energie!

Nieuwe generatie lichtkoepels

Naast dakramen ben je bij VELUX ook aan het juiste adres voor lichtkoepels. Nog altijd populair omdat ze de favoriete ruimte van jouw klant op een effectieve manier van meer daglicht en frisse lucht voorzien.
VELUX introduceerde onlangs een nieuwe generatie daklichten met gebogen glas en vlak glas. Het VELUX daklicht gebogen glas pas je toe op dakhellingen tussen 0-15°. Het regenwater loopt door de unieke, gebogen glazen schaal eenvoudig van de schaal af. Ook op dakhellingen van 0 graden. De nieuwe generatie VELUX daklicht vlakglas is de keuze als jouw klant voor een uniek strak design gaat. Het elegante ontwerp van het glas tot de rand met vlakke en rechte lijnen, gaat vrijwel naadloos over in het dak. Geschikt voor dakhellin.gen tussen 2-15°.

VELUX REWARDS

Wist je dat je op bijna alle VELUX producten ook VELUX Rewards kunt sparen? Spaar het hele jaar door VELUX Rewards bij aankoop van VELUX producten. Registreer je nu via rewards.velux.nl, start met sparen en geef je verdiende punten uit bij een van de aangesloten partners!

Deel dit artikel: