Deel dit artikel:

MET WALLDESIGN VAN FORBO EUROCOL

De betonlook is nog altijd de trend van het moment. Een stoere industriële look die tegelijkertijd warm aanvoelt. De mogelijkheden zijn groot: van een muur in de woonkamer tot de blikvanger in de keuken. Of wat dacht je van een sfeervolle badkamer met de uitstraling van een wellnessruimte? Met de kant-en-klare 307 WallDesign van Forbo Eurocol creëer jij eenvoudig deze populaire uitstraling voor jouw klant.

Er zijn verschillende manieren om de betonlook te creëren. Er is bijvoorbeeld behang met een betonlook en er zijn ook verschillende soorten verf in betonlook te verkrijgen. Je wil jouw klanten echter een robuuste en waterbestendige oplossing bieden.

Forbo Eurocol maakt dit met 307 WallDesign op een makkelijke manier mogelijk. Even doorroeren en je brengt deze kant-en-klare pasta vanuit de emmer aan op de wand. Dat betekent dus geen poederproduct dat je nauwkeurig in de juiste verhouding moet mengen tot een klontvrije massa. Nee, je kunt vrijwel direct aan de slag. Een mooie en gegarandeerde oplossing die ook nog eens makkelijk te verwerken is. Met WallDesign zorg je eenvoudig voor een moderne, stijlvolle betonlook-wand.

Enkele voordelen van WallDesign op een rij

 • Fraaie, authentieke en moderne betonlook-wand
 • Bijzonder gebruiksvriendelijk
 • Uniek eindresultaat
 • Kant-en-klare afwerkpasta
 • Handzame emmerverpakking
 • Zuinig in gebruik, eenvoudig te corrigeren
 • Ook geschikt voor badkamers, behalve als douchewand
 • Verkrijgbaar in vier stijlvolle trendkleuren grijs
 • Geleverd in emmers van gerecyclede kunststof

Stappenplan

Om je op weg te helpen hebben we samen met Forbo Eurocol een handig stappenplan online gezet. Daarnaast neemt de duidelijke verwerkingsbrochure van WallDesign je in zes stappen mee naar een mooi eindresultaat. Hierin vind je duidelijke uitleg over gereedschap, laagdiktes en droogtijden.

Verwerking met mogelijkheden

Uiteraard gelden voor een goede verwerking wel een aantal randvoorwaarden. Zo moet de ondergrond goed vlak, stabiel en schoon zijn. Is de wand sterk zuigend? Dan strijk je hem voor met de Eurocol 099 Dispersieprimer.

Na het aanbrengen van een eerste dekkende laag 307 WallDesign volgt een tweede en eventueel een derde. Dit is afhankelijk van de gewenste structuur en het betoneffect. Werk in lagen van 1 mm bij twee à drie lagen. Je maximale laagdikte is ongeveer 2 mm per laag. Door tussentijds schuren, kun je extra diepte en kleurnuances aanbrengen. Je kunt dus nog veel kanten op in de uiteindelijke uitstraling en eenvoudig een eigen karakter meegeven aan de muur. 307 WallDesign is verkrijgbaar in vier stijlvolle grijstinten en bij Bouwmaat te bestellen.

Naast de WallDesign heb je nodig:

 • handschoenen
 • een spatel
 • troffel
 • vlakke kleine spaan of klein spackmes
 • schuurmachine
 • fijn schuurpapier
 • een doek.

Wil je de wand nog fraaier afwerken? Dit kun je doen met de 308 WallDesign Finish. Naast de mooiere afwerking vormt het ook een extra beschermlaag en zorgt ervoor dat de wand nog gemakkelijker af te nemen is met een neutraal reinigingsmiddel.

Betonlook in de badkamer

307 WallDesign is waterbestendig en hierdoor in de hele badkamer toepasbaar (met uitzondering van de ‘natte hoek’). Dit maakt het een fraaie aanvulling op het Waterdicht Tegelwerk Systeem van Forbo Eurocol. Dat is goed nieuws voor jou als professionele bouwer. Je hebt hiermee namelijk alles in handen om de uitstraling van een sfeervolle wellnessruimte te verzorgen in de badkamer van jouw klant. Een blijvend waterdicht tegelwerksysteem in combinatie met een waterbestendige wandafwerking in betonlook maakt namelijk een perfecte combinatie. Niet in de laatste plaats omdat deze Eurocol-producten subliem op elkaar zijn afgestemd. Dat betekent one-stop-shopping voor het creëren van een stijlvolle badkamer waar de klant jarenlang onbezorgd plezier aan beleeft.

WallDesign bij Bouwmaat

Interesse om WallDesign ook toe te passen? Het is op bestelling verkrijgbaar bij jouw Bouwmaat-vestiging. Informeer er naar bij de informatiebalie.

Meer lezen

Deel dit artikel: