Deel dit artikel:

Voor het stucen of schilderen van een vochtige ruimte heb je andere materialen nodig dan voor een standaard ruimte. Om te beginnen moeten de materialen goed tegen vocht kunnen en niet gaan schimmelen. Het is dus belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt op de goede manier. Bouwmaat helpt je op weg. 

Stucen

Knauf Aquastuc gipspleister is ideaal voor het stucen in natte ruimtes, zoals badkamers, door de waterafwijzendheid. Het is een basis- en afwerkpleister in één, dus je hebt gegarandeerd snel een mooi resultaat. Afwerking met tegels is niet nodig, maar als jouw klant wel voor tegels kiest kun je deze zonder voorstrijk lijmen.

Betonlook met stucwerk

Momenteel is betonlook op muren en plafonds een trend. Je kunt deze ge- wilde look creëren met de decoratieve cementpleister Ardex Pandomo® Wall. Deze pleister is soepel te verwerken, heeft een korte droogtijd en hardt snel uit. Wanneer jouw klant de gewenste kleur heeft gekozen, strijk je de ondergrond voor met Ardex P3 voorstrijk. Deze voorstrijk droogt snel waardoor je na een uur de cementpleister al kunt aanbrengen. Breng de stuclaag gelijkmatig aan met een spaan en creëer de betonlook direct in de natte pleister.

Hierna bevochtig je de wand met een spons en pleister dan glad met een spackmes. Met de spackmessen van Super Prof weet je dat je goed materiaal in huis hebt voor je stucklus. Er is een geschikt mes voor iedere stucsoort. Na vijf uur drogen is het tijd voor de volgende stap: het polijsten. Breng hierna Ardex Pandomo® SP SL Steenolie aan op de wand of het plafond. Dit zorgt ervoor dat poriën gesloten worden en de kleur verdiept.

Schilderen

Een goed begin is het halve werk! Wanneer je gaat schilderen in een vochtige ruimte, strijk de muur dan voor met SPS FiX-Primer Fixeermiddel. Dit is een kleurloos fixeermiddel voor ondergronden die aan de oppervlakte poederend, poreus of sterkzuigend zijn. De voorstrijk heeft een diep indringend vermogen, verbetert de hechting op de ondergrond en verhoogt het rendement van de afwerklaag. Daarnaast droogt het snel en is het vrij van oplosmiddelen. Dat is beter voor jouw gezondheid en het milieu!

Daarna kun je de muur verven met SPS Unitex 4040 matte muurverf. Verkrijgbaar in RAL 9010 en als meng- basis. Zo kun je altijd aan de wensen van je klant tegemoetkomen met de juiste tint. Breng de verf aan met de kwasten en rollers van Anza. Van blokkwast tot penseel; Anza heeft voor iedere schilderklus de juiste kwast.

Betonlook met verf

Wil jouw klant een betonlook? Ook met verf kun je deze creëren. We raden je aan om hiervoor Stucco d’Or Concreto te gebruiken. Dit is een hoogwaardige, decoratieve, zeer matte betonlook wandafwerking op basis van kunstharsdispersie. In de natte ruimte werk je deze af met Stucco d’Or Protecto 2K voor een duurzame bescherming.

Let op: je kunt Stucco d’Or niet gebruiken in de douche zelf.

TIP

Of je nu gaat stucen of schilderen, de Super Prof KlikCaps zijn altijd handig. Zo hoef je de stopcontacten niet af te plakken.

Deel dit artikel: