MateriaalMateriaal en gereedschap

Isolatiemateriaal: Kingspan Therma TW50

Deel dit artikel:

In een serie artikelen gaan we in op spouwmuurisolatie en lichten we een aantal producten van verschillende leveranciers uit. In dit artikel gaan we in op Kingspan Therma TW50. Wat zijn de voordelen van dit product?

Voor hoogwaardige spouwmuurisolatie levert Kingspan onder ander de Therma TW50. Deze spouwplaat is een PIR hardschuim isolatieplaat met een vezel-vrije kern. Deze isolatieplaat is aan twee zijden voorzien van een meerlagen aluminium complex. 

Eenvoudig te verwerken 

De Kingspan Therma TW50 is erg licht en daardoor eenvoudig en snel te verwerken, waardoor je tijd en bouwkosten bespaart voor jouw klanten. Door de sponning wordt de isolatieschil snel opgebouwd en na het aftapen van de naden ontstaat er een hoogkwalitatieve isolatie oplossing. De Therma TW50 wordt bevestigd met kunststof isolatiepluggen in combinatie met RVS-spouwankers. Deze wijze van monteren zorgt voor een nauwkeurige onderlinge aansluiting en voorkomt daarmee koudebruggen. 

Kingspan Therma TW50

Slanker isoleren met Kingspan Therma TW50

De Therma TW50 is geschikt voor het isoleren van spouwmuren in woning- en utiliteitsbouw en maakt het mogelijk om slanker te isoleren dan met bijvoorbeeld minerale wol. Door deze slankere opbouw gaat er minder ruimte verloren aan de totale muuropbouw. Dit is natuurlijk fijn voor je klanten, maar ook voor jou omdat je zo nog meer meerwaarde kunt leveren tijdens je klus. Afhankelijk van de plaatdikte heeft de Therma TW50 Rd-waarden tussen de 2,0 en 6,8. 

Kingspan Therma TW50 in het kort

  • eenvoudig en snel te verwerken
  • nauwkeurige onderlinge aansluiting
  • koudebruggen worden voorkomen
  • slankere opbouw
  • Rd-waarden tussen de 2,0 en 6,8
Deel dit artikel: