Over Bouwmaat

De mensen van Bouwmaat: Manuel van Dalen en Leontine de Boer-Heuvel

Deel dit artikel:

In de vestiging, of juist op de bouwplaats bij de klant, iedereen binnen Bouwmaat draagt op een eigen manier een steentje bij. In dit artikel vertellen een Verkoper Buitendienst en Teamleider Verkoop hoe zij klanten ondersteunen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Ook vertellen ze waarom ze het zo leuk vinden bij Bouwmaat.

Verkoper Buitendienst Manuel van Dalen

Manuel werkte al eerder bij Bouwmaat, ging vervolgens ergens anders heen maar is sinds kort weer terug op het vertrouwde nest. “Ik werk sinds oktober dit jaar als Verkoper Buitendienst bij Bouwmaat Gouda. Ik zag de vacature en twijfelde geen moment want ik wilde dat graag worden, lekker naar buiten! Echt iets voor mij.”

Ondersteuning bij projecten

Manuel gaat veel naar klanten toe. “Dat is echt enorm leuk. Ik zie met welke project bouwers bezig zijn en ik probeer ze daarbij te ondersteunen. Ik ga daar het gesprek met ze aan over hun project. Je calculeert en checkt welke materialen er nodig zijn. Samen kijken we dus wat Bouwmaat voor ze kan betekenen. Dat doe ik overigens ook met klanten in de vestiging. Ik wijs ze op eventuele prijsvoorde len en de verschillende services van Bouwmaat. Soms hoor ik wat over een nieuw project en dan spring ik daar op in. Als er nood aan de man is vind ik het ook niet erg om te helpen in de binnendienst of op de serviceafdeling. Maar dat ondersteunen, met name bij klanten op de bouwplaats, vind ik het leukst aan mijn werk.”

Jezelf ontwikkelen

Het helpen van klanten bij de dagelijkse werkzaamheden is erg belangrijk voor Bouwmaat. Volgens Manuel zijn er veel hulpmid delen om dat zo goed mogelijk te doen en te leren. “Er is binnen Bouwmaat veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. In Bouwplaats, de online leeromgeving van Bouwmaat, kunnen werknemers volop gebruikmaken van trainingen. Denk aan trainingen om de product kennis te vergroten maar ook commerciële trainingen. Ook is er uitleg over de normen en waarden van Bouwmaat.”

Gezellige geoliede machine

Manuel heeft het enorm naar zijn zin bij Bouwmaat. “Dat komt door de samenwerking met collega’s en de sfeer binnen het bedrijf. Iedereen is zo goed in zijn of haar functie. Als we dan samenwerken is het een geoliede machine. Verkoper Buitendienst klinkt als een functie waarbij je veel op jezelf bent en alles alleen moet doen. Het tegendeel is waar. Ik heb een groot, vakkundig team achter mij staan dat mij helpt. Dat vind ik zo mooi aan Bouwmaat.”

Teamleider Verkoop en Manager Verkoop en Vestiging in opleiding Leontine de Boer – Heuvel

Leontine werkt al ruim een jaar bij Bouwmaat en is sinds 1 september Teamleider Verkoop bij de vestiging Amsterdam Sloterdijk XL, nadat ze eerst Teamleider Logistiek was. “De afdeling verkoop is van groot belang, want het ondersteunt klanten en helpt ze met vragen. Ze komen voor vakkundig advies en dat geven we dan ook.”

Elke dag is anders

Soms springt Leontine ook bij op de andere afdelingen, als dat even nodig is. “Dit werk is erg dynamisch en elke dag is anders, dat maakt het juist zo leuk. Het is hier bovendien ‘ons kent ons’. Er is veel persoonlijk contact en er zijn korte lijntjes met iedereen. Maar ook het klantcontact is voor mij erg belangrijk. Wij staan klaar voor professioneel advies maar natuurlijk ook als een klant gewoon even lekker gezellig wil kletsen.”

De gezelligheid van Bouwmaat

Wat de klanten waarderen aan Bouwmaat? “De sterke service, het leuke personeel en de goede sfeer. We zien elke dag dezelfde men.sen binnenkomen. Ze komen ‘s ochtends aanrijden in hun bus en willen de dag beginnen met een lekkere kop koffie en een praatje. Dat is wat ze naast het veelzijdige assortiment ook bij Bouwmaat kunnen vinden, een goede start van de dag.

In opleiding

Leontine wil graag doorstromen binnen Bouwmaat en volgt op dit moment de opleiding tot vestigingsmanager. “De opleiding bestaat uit een intern inwerktraject en duurt in totaal een jaar. Ik ga tijdens mijn opleiding naar verschillende vestigingen om mee te kijken. Zo leer ik van diverse mede-vestigingsmanagers hoe zij het aanpakken. Dat is erg leuk, interessant en ik steek er natuurlijk heel veel van op. Ik vind het erg fijn dat er binnen de Bouwmaat de mogelijkheid is om een opleiding te volgen en door te stromen naar een andere functie. Het is mooi dat ik die kans krijg. Dit geldt voor meerdere personen binnen Bouwmaat, dus niet alleen voor mij.”

Deel dit artikel: