MateriaalMateriaal en gereedschap

Trendline profielen van Schlüter Systems

Deel dit artikel:

Schlüter Systems is de marktleider op het gebied van tegelprofielen voor wand- en vloerafwerking en staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit in basismateriaal, afwerking, maar ook het gepatenteerde voegenribje. Daarmee wordt een gelijkmatige voegruimte gecreëerd, waardoor het voegwerk langs het profiel netjes, maar ook scheurvrij blijft.

Geïnspireerd door actuele tegeltrends heeft Schlüter Systems een nieuwe reeks tegelprofielen op de markt gebracht, passend bij de laatste tegelkleuren en texturen. In dezelfde hoogwaardige kwaliteit die de klant gewend is, wordt hiermee perfect ingespeeld op de onderstaande trend stijlen:

Grijs/beige – van tijdloze elegantie tot mediterrane sfeer

Trendline grijs/zand/beige tegelprofielen

De actuele tegeltrend grijs/beige biedt een waaier aan smaakvolle designmogelijkheden voor keukens, woon- en badkamers. Het kleurenassortiment omvat zes verschillende tinten van lichtbeige tot donkergrijs

Betonlook – van stijlvol klassiek tot strak minimalistisch

Trendline betonlook tegelprofielen

Wand- en vloerbekledingen in betonlook zien er geweldig uit. Daarom worden ze ook steeds populairder. Vier tinten van donkerantraciet tot grijs zijn bijzonder geschikt om te verwerken in combinatie met tegels in betonlook en zorgen voor subtiele en effectieve kantbescherming of voor speciale contrasten – voor elk wat wils.

Houtlook– van natuurlijk tot rustiek

Trendline houtlook tegelprofielen

Keramiek of parket? Bij houten tegels hoef je niet te kiezen – je krijgt het beste van twee werelden: keramische tegelvloeren in houtlook zijn onderhoudsvriendelijk en robuust, maar zien er uit als een stijlvolle houten vloer. Het kleurenassortiment van Schlüter-TRENDLINE bevat het passende afsluitprofiel voor elke houten tegel.

Metaallook – van vintage tot industriële look

Trendline metaallook tegelprofielen

De profielen van de Schlüter-TRENDLINE-reeks– zowel vintage als industriële look – zijn een perfecte aanvulling op oppervlakken in metaallook. Het Trendline structuuroppervlak is vooral in combinatie met tegels in metaallook een lust voor het oog.

Voelbare structuren

De nieuwe profielen combineren moderne kleuren met een geborstelde hoogwaardige poedercoating, waarmee de structuur zowel voelbaar als optisch te ervaren zijn. De nieuwe oppervlaktevarianten zijn verkrijgbaar voor de profielvarianten Schlüter-QUADEC, -RONDEC en -JOLLY.

Schlüter_QUADEC

Schlüter-QUADEC is een afsluit- en hoekprofiel met een zichtbaar oppervlak dat een gelijkzijdig symmetrische buitenhoek voor wand- en tegelvloer vormt.

Schlüter-RONDEC is een afsluit- en hoekprofiel met een kwartronde symmetrische buitenhoek.

Schlüter JOLLY

Schlüter-JOLLY is een afsluit- en hoekprofiel met een enkelzijdige randafwerking voor wand- en tegelvloer vormt.

Voorraad bij Bouwmaat

5 kleuren (mat wit en vier tinten grijs) liggen standaard in het vak bij Bouwmaat, in de uitvoering JOLLY voor de tegeldiktes 8/10/11 en 12,5 mm. De overige 6 kleurtinten en ook profielen voor tegeldikte 4,5 en 6 mm zijn snel op bestelling leverbaar.

Meer van Schlüter

Schlüter heeft nog meer kwalitatief hoogwaardige producten om mooie tegelprojecten te realiseren.
Producten die ook direct uit voorraad bij Bouwmaat te verkrijgen zijn of snel op bestelling te leveren:

  • Schlüter Ditra en Kerdi ontkoppelingsmatten en afdichtingsmembraam: voorkomen beschadigingen door eventuele spanning in de constructie en zorgen voor afdichting van resp. vloer en wand onder/achter het tegelwerk
  • Schlüter Bekotec: vloerbekleding constructie (noppenplaten) voor het realiseren van barstvrije en juist functionerende (verwarmde) dekvloeren met dunne laagdikte
  • Schlüter Ditra Sound: zware mat op basis van polyethyleen, waarop aan de voor- en achterzijde een vlies aangebracht is voor de verankering in de tegellijm. Met deze mat is een verbetering van de contactgeluid isolatie van 13dB te realiseren
  • Schlüter Ditra Heat: is het elektrische vloerverwarmingssysteem van Schlüter. Door een bijpassende kabelset in Ditra Heat noppenstructuurfolie aan te brengen en aan te sluiten op een (Wifi) thermostaat, biedt Schlüter een eenvoudig aan te brengen verwarmingsset, met hoge zekerheid op scheurvrijheid.
Deel dit artikel: