tegelzetter_lp_tegelsvoegen
De uitstraling van wanden en vloeren wordt niet alleen bepaald door de tegels. Ook de voegen zijn bepalend. Toch wordt het belang van de juiste voeg nog wel eens onderschat.

Bekijk alle voegmiddelen
Voegen van tegels

Maak eerst het wandtegelwerk compleet af zodat de vloertegels niet vuil worden. Dit betekent dat na de droging het tegelwerk met een voegmiddel wordt afgevoegd. Meng dit aan met schoon water. Breng de voeg aan met een inwasspaan. Start niet te snel met afsponzen. Controleer voor het afsponzen met de vingertop of er geen voegmiddel achterblijft. Zo niet, dan kunnen de voegen diagonaal worden afgesponsd. Een emmer en sponsspaan zijn hierbij zeer handig.
tegels-voegen

Soorten voegmortels

Er zijn verschillende soorten voegmiddelen: cementgebonden voegmortels en epoxyvoegmortels. Daarnaast hebben voegmiddelen diverse belangrijke eigenschappen. Hierbij kan je denken aan waterdichte of waterwerende voegmiddelen of flexibele voegmiddelen.

Bekijk alle voegmiddelen

Cementgebonden voegmortels

Cementgebonden voegmortels worden gebruikt tussen tegels op de wand en tussen tegels op de vloer. Cementgebonden voegmortels laten bij normale belasting in de loop van de tijd geen of nauwelijks verandering zien in kwaliteit. Wanneer je cementgebonden voegmiddelen gebruikt op een plaats waar veel wordt gewerkt met mechanische en chemische belasting met zuren of wanneer de voegen worden gereinigd met niet geschikte schoonmaakmiddelen, dan kan dit zorgen voor degeneratie van het voegmiddel. Vuil en bacteriën kunnen zich dan ophopen in de poriën van de voegen.

Epoxyvoegmortels

Naast cementgebonden voegmortels heb je ook epoxyvoegmortels. Het verschil tussen cementgebonden voegmortels en epoxyvoegmortels, is dat epoxyvoegmortels wel bestand zijn tegen mechanische en chemische belastingen en vuil en bacteriën dus eenvoudig kunnen worden verwijderd.

Merken

Voor een professioneel eindresultaat heb je professionele producten nodig. In het assortiment tegelvoegen van Bouwmaat vind je A-merken als PCI, Coba, Schönox, Eurocol, Beamix en natuurlijk ons eigen merk.

 • pciheader

  Tegelverwerking: Bouwmaat adviseert


  Bouwmaat heeft alles in huis om te ondersteunen bij jouw tegelwerk. Voor een goede en bij voorkeur levenslange bevestiging van wandtegels en vloertegels zijn er een aantal elementen noodzakelijk. Denk hierbij aan een geschikte tegellijm, goede tegelondergrond, en mooie tegelprofielen. Bij Bouwmaat weten we hier alles van en zijn je hierbij graag van dienst, we adviseren je graag. Bouwmaat heeft alles voor het perfecte tegelwerk!


  Lees meer
 • epoxy-voegmiddel-header

  Voegen met epoxyvoegmiddel: sneller, slimmer en schoner!


  Bij het tegelen van een wand of vloer is de afwerking van de voeg een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje. Toch wordt hier vaak nog te weinig aandacht aan besteed. Door het nieuwe Bouwmaat Eigen Merk epoxyvoegmiddel te gebruiken, verzeker je jouw klant van het beste eindresultaat: duurzaam, hygiënisch en krachtig!


  Lees meer
 • pci-voegen

  De juiste voeg met PCI


  De uitstraling van wanden en vloeren wordt niet alleen bepaald door de tegels. Ook de voegen zijn bepalend. Toch wordt het belang van de juiste voeg nog wel eens onderschat. PCI is een gevestigde naam op het gebied van voegmortels en specifieke toepassingen hiervan. Joost Bartels, salesmanager bij PCI Nederland & België, over het belang van de juiste voeg en een aantal producten uit de PCI voegmiddelenlijn.

  Lees meer