Elektrisch gereedschap kopen: professionele tools

Elektrisch gereedschap is niet meer weg te denken uit de werkplaats of bus van een professional. Elektrisch gereedschap maakt relatief zware werkzaamheden namelijk eenvoudiger. Bij Bouwmaat vind je een enorm assortiment aan elektrisch gereedschap van professionele merken als Festool, Milwaukee, DeWalt, Makita en nog veel meer.

386 resultaten

Makita Haakse slijper DGA504ZJ 125 mm 18 volt

589857

5 Bezorgvoorraad info

€ 176,52

Makita Decoupeerzaag D-grip DJV182ZJ 18 volt

602199

2 Bezorgvoorraad info

€ 227,80

Milwaukee Decoupeerzaagmachine M18 FJS-OX M18 FUEL

747519

83 Bezorgvoorraad info

€ 289,00

Milwaukee Accu Haakse slijper M18 FSAG125X-0X

761364

20 Bezorgvoorraad info

€ 289,00

Makita Accu Schroefboormachine DDF484ZJ 18 volt

711463

15 Bezorgvoorraad info

€ 121,68

Makita Haakse slijper 9558HNRGK2 125 mm 230 volt

602398

5 Bezorgvoorraad info

€ 107,67

Festool Compacte stofzuiger CTL MIDI I 15 liter

748033

212 Bezorgvoorraad info

€ 473,00

Festool Deltaschuurmachine DTS 400 REQ-Plus

705171

43 Bezorgvoorraad info

€ 333,55

DeWalt XR Brushless Decoupeerzaag DSC334NT-XJ 18V

754718

263 Bezorgvoorraad info

€ 229,43

Makita Slagschroevendraaier DTD153ZJ 18 Volt

709018

3 Bezorgvoorraad info

€ 140,44

Rubi 230v 9 Mixer Supertorque 50/60Hz

765177

0 Bezorgvoorraad info

€ 145,72

Rubi 230v 9 Mixer Power Max 50/60Hz

765178

6 Bezorgvoorraad info

€ 166,69

Elektrisch gereedschap is niet meer weg te denken uit de werkplaats of bus van een professional. Elektrisch gereedschap maakt relatief zware werkzaamheden namelijk eenvoudiger. Bij Bouwmaat vind je een enorm assortiment aan elektrisch gereedschap van professionele merken als Festool, Milwaukee, DeWalt, Makita en nog veel meer.


Elektrisch gereedschap kopen

Elektrisch gereedschap kopen? Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak, zo ook een uitgebreid aanbod aan elektrische tools.

Ben je niet alleen op zoek naar elektrische tools? Bekijk alle gereedschap bij Bouwmaat.

Waar let je op bij het kopen van elektrisch gereedschap?

De keuze op het gebied van elektrisch gereedschap is enorm. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van elektrisch gereedschap? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

 • Voltage
  Wanneer we het hebben over voltage, dan gaat het eigenlijk over het vermogen van het gereedschap. Voor grote/zware projecten heb je machines nodig met voldoende vermogen. Let daarom altijd op het voltage voordat je gereedschap aanschaft.
 • Accu
  Als je aan de slag gaat met elektrisch gereedschap zijn de accu's erg belangrijk. Met een goede accu kan je langer doorwerken en sneller weer aan het werk. Lithium-ion accu's zijn vaak een goede keuze.

  Daarnaast kan het zijn dat je veel elektrisch gereedschap gebruikt waardoor het handig kan zijn als je de accu's onderling kunt wisselen. Ook kan je door aanschaf van een tweede accu voorkomen dat je werk stil komt te liggen. Je kan dan de ene accu gebruiken terwijl de andere nog aan het opladen is.
 • Toepassingsgebied
  Tot slot is ook het toepassingsgebied erg belangrijk bij de aanschaf van gereedschap. Dit punt klinkt misschien voor de hand liggend, maar is een veel gemaakte fout. Als je niet het juiste gereedschap aanschaft voor de juiste toepassing, dan gaan de machines niet zo lang mee als je zou willen.

Elektrisch gereedschap

Waar elektrisch gereedschap kopen?

Wil jij elektrisch gereedschap kopen? Dan ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres. Met ons uitgebreide assortiment aan professionele en elektrische tools vind je altijd wat je zoekt. Onze tools vind je zowel online op Bouwmaat.nl als in jouw Bouwmaat-vestiging.

Zoek een vestiging bij jou in de buurt >

Elektrisch gereedschap in de aanbieding

Iedere twee weken heeft Bouwmaat een nieuwe actiekrant. In deze actiekrant staan niet alleen bouwmaterialen, maar vind je ook altijd gereedschap in de actie. Zo profiteer jij van korting op elektrisch gereedschap en ben je altijd goedkoop uit!

Bekijk de actiekrant

Soorten elektrisch gereedschap

Bij Bouwmaat vind je diverse soorten elektrisch gereedschap. Van boor- en schuurmachines, tot tackers, multitools en mixers.

Must have elektrisch gereedschap

Als professional wil je natuurlijk zoveel mogelijk tools altijd bij de hand hebben. Onderstaand een aantal 'must haves' op het gebied van elektrisch gereedschap.

 • Tackers:
  Met een tacker kun je verschillende materialen aan elkaar bevestigen. Een tacker wordt ook wel een nietmachine of een spijkerpistool genoemd.
 • Multitool:
  Een multitool is, zoals de naam al doet vermoeden, een veelzijdige machine. Met een multitool kun je bijvoorbeeld diverse materialen schuren, zagen én snijden.
 • Verfspuit:
  Verfspuiten worden tegenwoordig veel gebruikt in plaats van rollers en kwasten. Werken met een verfspuit is niet alleen sneller, het zorgt ook voor een gelijkmatige verflaag en perfecte dekking.
 • Tegelzaagmachine:
  Een tegelzaagmachine maakt het eenvoudig om een tegel perfect te zagen. De meeste tegelzaagmachines zijn uitgerust met een tafel.
 • Verfafbrander:
  Een verfafbrander wordt ook wel een heteluchtpistool genoemd. Een verfafbrander wordt met name gebruikt voor het verwijderderen van verf maar zou ook gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het buigen van plastic buizen.
 • Schroefautomaat:
  Met een schroefautomaat kun je snel en eenvoudig plaatmateriaal bevestigen.
 • Haakse slijper:
  Een haakse slijper is ideaal om materialen waaronder steen, beton en metaal door te slijpen.
 • Frezen en schaven:
  Met een freesmachine maak je groeven en sleuven of werk je randen af. Een schaafmachine gebruik je om een oppervlak glad te maken, hoeken af te schuinen of bijvoorbeeld sponningen te maken.
 • Stofzuiger:
  Een bouwstofzuiger is bestand tegen grof materiaal of zelfs vloeistoffen. Vaak kunnen deze stofzuigers direct worden aangesloten op het gereedschap om helemaal stofvrij te kunnen werken.
 • Mixers:
  Met een mixer of mengmachine voor de bouw kun je materialen als mortel, cement, tegellijm of verf eenvoudig mengen.
 • Schuurmachines:
  Met een schuurmachine maak je onder andere oppervlakten glad of verwijder je verfresten. Er zijn verschillende soorten schuurmachines. Hierbij kan je denken aan vlak-, delta-, excentrische- of bandschuurmachines.
 • Zaagtafel:
  Een zaagtafel wordt ook wel een zaagbank, tafelzaag of tafelcirkelzaag genoemd. Met een zaagtafel kun je diverse materialen zagen. Een zaagtafel werkt sneller, nauwkeuriger en veiliger dan een losse cirkelzaag.
 • Cirkelzaag, invalzaag en afkortzaag:
  Een cirkelzaag wordt ook wel een radiaalzaag genoemd en gebruik je om harde materialen als hout en steen mee te zagen.

  Een invalzaag is een speciaal type cirkelzaag. Een invalzaag wordt vaak gebruikt in combinatie met een geleiderail. Een invalzaag is ontworpen om super recht te zagen.

  Met een afkortzaag kan je heel nauwkeurig materialen afkorten of in verstek zagen. Waar een cirkelzaag gebruikt wordt voor het zagen van lange, rechte stukken, wordt een afkortzaag meer gebruikt voor balken en smalle planken.
 • Decoupeerzaag en reciprozaag:
  Een decoupeerzaag is de meest veelzijdige zaag die er is. Afhankelijk van het zaagblad kun je diverse materialen zagen. Met een decoupeerzaag kan je met name heel goed bochten zagen, maar ook recht zagen moet is met een decoupeerzaag geen probleem.

  Een reciprozaag wordt gebruikt voor grof zaagwerk of sloopwerkzaamheden. Ook voor de reciprozaag zijn er verschillende zaagbladen zodat de zaag gebruikt kan worden voor verschillende materialen.
 • Boorhamer, combihamer en breekhamer:
  Een boorhamer of combihamer loopt zonder enige tegendruk eenvoudig steen of beton in. Toch zijn er verschillen tussen een boorhamer en een combihamer. Zo heeft een combihamer vaak een draaistop waardoor je een combihamer bij licht breekwerk eerder gebruikt dan een boorhamer.

  Een breekhamer wordt ook wel een drilboor, sloophamer of beitelhamer genoemd. Een breekhamer is ideaal wanneer er iets gesloopt of weggehakt moet worden. Doordat de kop van een breekhamer op en neer beweegt, gaat de hamer eenvoudig door diverse materialen heen.
 • Klopboormachine:
  Met een klopboormachine kun je eenvoudig en nauwkeurig in hout en metaal boren. Daarnaast kan een klopboormachine worden gebruikt om in gips, zacht steen, tegels of bakstenen te boren. Wil je in harder steen of beton gaan boren? Dan kan je beter gebruik maken vaan een boor- of combihamer.
 • Accu boormachine:
  Met een accu boormachine kun je zowel in hout, gips, metaal en kunststof boren. Ook kan een accu boormachine worden gebruikt voor schroefwerk.

Alle soorten op een rijtje:


Elektrisch gereedschap set

Ben jij op zoek naar een complete gereedschap set? Bij Bouwmaat vind je niet alleen los gereedschap, maar ook elektrisch gereedschap sets. Deze sets worden ook wel combisets genoemd.

Elektrisch gereedschap combi set

Er zijn verschillende soorten elektrisch gereedschap combi sets. Maar wat zit er in een combi set?

De inhoud van de elektrisch gereedschap combi set verschilt per soort en merk. De meeste sets zijn voorzien van een koffer of tas, één of meerdere accu's en een snellader.

Merken elektrisch gereedschap

Bouwmaat is er voor de professional. Niet voor niets vind je bij ons het beste elektrisch gereedschap van A-merken. Bij A-merken voor de professional kan je denken aan de merken: Festool, Makita, Milwaukee, DeWalt, Rubi, Collomix en meer.

Welk elektrisch gereedschap moet gekeurd worden?

Volgens de Arbo-wet dient elke aannemer regelmatig zijn gereedschap te keuren. Voor de veiligheid van hemzelf en eventuele medewerkers. Daarnaast is dit vaak een eis van opdrachtgevers en verzekeringsmaatschappijen.

Wat voor keurmerk moet elektrisch gereedschap hebben op de bouw?

Bouwmaat biedt je naast topmerken elektrisch gereedschap ook de mogelijkheid om jouw gereedschap, valbeveiliging, haspels en perstangen professioneel te laten keuren. Onze partner MSN is gecertificeerd om keuringen uit te voeren voor alle merken gereedschap volgens de wettelijke vereisten. Het gereedschap worden efficiënt volgens de NEN3140 norm gekeurd. Op deze manier is jouw tijdsverlies minimaal.

Mocht jouw apparaat niet worden goedgekeurd dan krijg je uiteraard deskundig, betrouwbaar advies over de mogelijke vervolgstappen.

Wanneer moet elektrisch gereedschap gekeurd worden?

Machines, gereedschappen en eigenlijk alles wat een elektrisch gevaar op kan leveren moet gekeurd worden. Hoe vaak iets gekeurd moet worden hangt af van dat risico. Voor gereedschap wordt een keuringsinterval van een jaar voorgeschreven. Een keuring is en blijft een momentopname, dus het blijft van belang jouw gereedschap te onderhouden en te laten herkeuren wanneer dat nodig is, ook als de termijn nog niet is verstreken.

Gereedschap keuren

Elektrisch gereedschap opbergenHoe elektrisch gereedschap opbergen?

Als professional wil je dat je gereedschap zo lang mogelijk mee gaat. Je bent zuinig op je gereedschap, of je het nu wel of niet gebruikt. Wanneer je jouw tools even niet gebruikt wil je deze natuurlijk wel netjes opbergen. Bij Bouwmaat bieden we een uitgebreid assortiment als het gaat om storage en transport.

Een aantal ideeën om elektrisch gereedschap op te bergen:

Waarom elektrisch gereedschap kopen bij Bouwmaat?

 • Alles voor de vakman onder één dak
 • Professioneel en breed assortiment
 • De beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Slimme services en diensten
 • Eenvoudig online bestellen
 • Gratis klaarzetservice in onze vestigingen
 • Vandaag besteld, morgen in huis of op de klus