Stukadoorsgereedschap kopen: alle stukadoor spullen

Er zijn resultaten

Stuc gereedschap kopen? Een stukadoor wordt ook wel eens een stuc-, plak- of pleisterwerker genoemd. Stuken is een vak apart: het valt niet mee om een volledig strakke afwerklaag op muren of plafonds aan te brengen, vrij van oneffenheden of scheuren die vaak toch na verloop van tijd ontstaan. Stucwerk of pleisterwerk wordt vaak ter bescherming aangebracht, maar ook ter verfraaiing. Stuken is een ambacht en stukadoors zijn daarom echte vaklieden. Een ervaren stukadoor weet precies welk stukadoorsgereedschap onmisbaar is. Wij bij Bouwmaat weten dat ook en hebben een uitgebreid assortiment stucen gereedschap voor je geselecteerd, zodat je het juiste gereedschap klaar hebt liggen voor jouw volgende klus.

Professioneel stukadoorsgereedschap

Voor het gladstrijken of het egaliseren van wanden heb je de keuze uit verschillende gipsmessen en schuurborden, eventueel inclusief verlengstok voor de hoger gelegen oppervlakken. Voor het aanbrengen van de aangemaakte specie of het gips op de muur of het plafond hebben we een groot aanbod van troffels en spanen in onze webshop. Verkrijgbaar in verschillende materialen en diverse vormen. Voor jouw comfort is dit stukadoorsgereedschap vaak uitgerust met ergonomische handgrepen. Bovendien hebben we voor het fijnere stucwerk ook paleerijzers. Tot slot is er nog ander stukadoorsgereedschap verkrijgbaar, zoals plamuurmessen, gipsplatensnijders en wapeningsgaas.

Soorten stukadoorsgereedschap

Als stukadoor heb je voor het leveren van vakwerk het beste stukadoorsgereedschap nodig. Want met het beste materiaal lever je jouw beste werk af. Wij snappen dat stucen het werk is van een echte vakman, daarom kun je bij ons terecht voor hoogwaardig stucadoorsgereedschap en stukadoorsmaterialen. Van mixers tot stuc spatel, pleisterbord, stuc spons of reilat stucen. Stuc spullen kopen doe je bij Bouwmaat.

Mixer

Mixer: voor het mixen van pleister.

Troffel

Troffel: om pleister op het raapbord te scheppen. Daarnaast wordt gebruikt het voor het aanbrengen van de pleister op de wand. Echter, het werken met een spaan is eenvoudiger. Troffels zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, elk met een andere toepassing.

Raambord en voegbord

Raapbord of voegbord: een grote plaat, waarop je een hoeveelheid pleister doet. Je kunt vanaf het raapbord (stucbord) de pleister aanbrengen op de wand. Daarnaast vang je hiermee vallend pleister op.

Spaan

Spaan: een spaan,stukadoor spaan of stucspaan gebruik je om de pleister egaal aan te brengen op de wand. Bent je rechtshandig? Begin aan de linkerkant en beweeg van onder naar boven.

Paleerijzer

Paleerijzer: om verscheidene handelingen uit te voeren, vooral geschikt voor het fijne stucwerk. Paleerijzers hebben aan de ene kant een vlakke punt en aan de andere kant een spitse punt.

Stucadoorsrij

Strijklat en rij of afrijlat (stuc rij): ook wel stucadoorsrij, stukadoor rei, rei of reilat stucen genoemd. Er zijn dus meerdere benamingen en schrijfwijzen. Een stukadoor rij is een aluminium lat om de aangebrachte pleister egaal glad te strijken. Je werkt het teveel aan pleister weg door van onder naar boven de stuc rij in zigzaggende beweging over de wand te halen. Ook een stuc rei kopen doe je bij Bouwmaat.

Spackmes

Spackmes: om (na het reien) de wanden glad te schrapen. Buig na aankoop van een nieuw spackmes of stukadoor mes de hoeken iets om. Zo voorkom je dat de punten in het aangebrachte stucwerk snijden. Spackmessen bestaan in allerlei formaten. Zo heb je kleine spackmessen, maar ook een spackmes 100cm.

Schuurbord

Schuurbord stucwerk  : een schuurbord stucwerk (stucbord) wordt gebruikt om de laatste oneffenheden weg te schuren.

Inwasemmer

(Inwas)emmer (met rooster): ideaal om het schuurbord mee te bevochtigen of schoon te maken.

Gipsbeker of speciekuip

Gipsbeker of speciekuip: om pleister in aan te maken.
 

Stukadoorsgereedschap kopen

Bij Bouwmaat vind je een groot assortiment aan kwalitatief stukadoorsgereedschap van de merken Super Prof en Knauf. Van stuc messen als gips-, spack- en plamuurmessen tot pleisterspaan, schuursponsen en schuurborden; op Bouwmaat.nl of in onze vestigingen vind je het allemaal.

Waarom Bouwmaat?

Heb je  vragen over het stukadoorsgereedschap? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons vakkundig personeel staat altijd voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden over gereedschap stucen.

Alles over stuc gereedschap

Bij Bouwmaat vind je niet alleen stuc gereedschap, maar ook alle informatie over stuc gereedschap. Lees meer over stuc gereedschap.