Tegels kopen: Wand- en vloertegels

Er zijn resultaten

Tegels kopen? Aan tegels geen gebrek bij Bouwmaat. Zowel online als in onze vestigingen vind je een groot assortiment aan wandtegels en vloertegels. De door ons geselecteerde tegels zijn over het algemeen geschikt voor het decoreren en afwerken van vloeren en muren in badkamers, toiletten en woonkamers. Bij tegels die gerectificeerd zijn, zijn zeer dunne voegnaden mogelijk aangezien deze tegels recht zijn afgezaagd en dus onderling amper tot geen afmetingsverschillen vertonen.

Kleuren en uitstraling

Uiteraard is het aan jouw klant om te bepalen of de voorkeur uitgaat naar tegels met een mat of juist glanzend oppervlak. Een matte uitstraling geeft vaak een natuurlijke look, terwijl een glanzende steen juist een strakke, moderne uitstraling geeft. Dit hangt ook samen met de kleur steen waarvoor jouw klant kiest. Het palet varieert van zwart tot antraciet en van middengrijs tot wit. Sommige stenen bevatten bovendien een geglazuurde toplaag voor een extra stijlvolle afwerking.

Merken

Bij Bouwmaat vind je tegels van verschillende professionele merken. De merken tegels op een rij:

Formaat tegel

In het assortiment van Bouwmaat vind je rechthoekige en vierkante tegels in verschillende maten. De maat die je kiest is afhankelijk van de ruimte waarin de tegels geplaatst worden en de wensen van jouw klant.

Een overzicht van de formaten tegels bij Bouwmaat:

Vierkant Rechthoekig
15x15 cm 7,5x15 cm
30x30 cm 10x20 cm
45x45 cm 25x40 cm
60x60 cm 25x50 cm
61x61 cm 29,8x59,8 cm
  30x60 cm
  30,5x60,5 cm
  31,5x62,5 cm

 

Dikte tegel

Naast het formaat van de tegel speelt ook de dikte een belangrijke rol in de keuze voor een tegel. De beschikbare diktes in het assortiment bij Bouwmaat:

 • 5,4 mm
 • 7 mm
 • 8 mm
 • 9 mm
 • 10 mm

Slijtklasse

Een belangrijk element in de keuze voor een bepaalde tegel is de slijtklasse. De slijtklasse geeft aan in hoeverre een tegel bestand is tegen krassend vuil en wordt uitgedrukt met de PEI waarde. Hoe hoger de PEI waarde, hoe beter de tegel bestand is tegen krassend vuil.

PEI 1

 • Gebruik: krasvorming is mogelijk.
 • Toepassing: badkamers en slaapkamers

PEI 2

 • Gebruik: voor rustig gebruik met minimale aanwezigheid van krassend vuil.

PEI 3

 • Gebruik: voor normaal gebruik
 • Toepassing: keuken, hal, balkon, woonkamer

PEI 4

 • Gebruik: voor zware omstandigheden met veel beloop en vuil.
 • Toepassing: restaurant, hal, cafés, showrooms

PEI 5

 • Gebruik: bestand tegen veel beloop en krassend vuil.
 • Toepassing: zowel binnen als buiten; tuin, terras, garage

Alle tegels in het assortiment van Bouwmaat zijn uitsluitend geschikt voor binnengebruik, aangezien de tegels niet vorstbestendig zijn. Uitsluitend tegels met een hardheid die wordt aangeduid met PEI 5 zijn vorstbestendig. De tegels in ons assortiment hebben doorgaans een hardheid of slijtweerstand van het oppervlak van PEI 4. Dit zijn tegels die bestand zijn tegen zware omstandigheden met veel beloop en vuil. Bovendien zijn de meeste vloertegels geschikt om te worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

Inspiratie, tips en stappenplannen

Wil je meer weten over tegels? Bij Bouwmaat vind je naast tegels en alles wat je nodig hebt voor de tegelklus ook inspiratie, stappenplannen en handige tips. Op Alles.bouwmaat.nl vind je verschillende artikelen over tegels. Klik hier om alle tips, stappenplannen en inspiratie over tegels op Alles.bouwmaat.nl te bekijken.

Tegels online kopen of in de vestiging

Heb je de juiste tegel gevonden voor jouw klus? Bestel de tegels eenvoudig online of kom langs in een vestiging bij jou in de buurt. Heb je een vraag over een tegel? Neem dan gerust contact met ons op of stel je vraag in jouw Bouwmaat vestiging.

Handige materialen bij deze klus

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak, zo ook alles voor de tegelklus. Voor het leggen van tegels zijn de volgende materialen ook handig: