Underlayment platen bestellen voor jouw klus

Underlayment constructieplaten worden gemaakt van glad plaatmateriaal. Underlayment is een verzamelnaam voor constructieve platen. Deze lichtgewicht platen zijn voorzien van haaks op elkaar gelijmde fineerlagen en worden toegepast als bijvoorbeeld dakschot of als vloerdelen. Dankzij de tong- en schroef randafwerking sluiten de platen strak op elkaar aan. De platen zijn leverbaar in verschillende afmetingen.

8 resultaten

product image
Meer=Minder

OSB-3 Constructieplaat TG4 2440x590x18mm FSC Mix 70%

585425

2507 Bezorgvoorraad info

€ 11,20

€ 9,52 v.a. 80 stuks

product image
Meer=Minder

OSB-3 Constructieplaat 2440x610x9mm FSC Mix 70%

585638

1234 Bezorgvoorraad info

€ 8,20

€ 6,97 v.a. 80 stuks

product image
Meer=Minder

Radiata Underlayment TG4 2440x590x18mm FSC Mix 70%

589596

771 Bezorgvoorraad info

€ 23,75

€ 20,18 v.a. 80 stuks

product image
Meer=Minder

OSB-3 Constructieplaat 2440x1220x9mm FSC Mix 70%

359045

815 Bezorgvoorraad info

€ 13,50

€ 11,47 v.a. 80 stuks

product image
Meer=Minder

OSB-3 Constructieplaat TG2 2440x1220x18mm FSC Mix 70%

585424

1210 Bezorgvoorraad info

€ 23,20

€ 19,72 v.a. 80 stuks

product image
Meer=Minder

Elliottis Underlayment TG2 2440x1220x18mm FSC Mix 70%

589433

724 Bezorgvoorraad info

€ 31,25

€ 26,56 v.a. 80 stuks

product image
Meer=Minder

Radiata Underlayment TG2 2440x1220x18mm FSC Mix 70%

589597

334 Bezorgvoorraad info

€ 47,32

€ 40,22 v.a. 80 stuks

product image
Meer=Minder

OSB-3 Constructieplaat TG2 2440x590x12mm FSC Mix 70%

760002

3 Bezorgvoorraad info

€ 9,50

€ 8,07 v.a. 80 stuks

Underlayment constructieplaten worden gemaakt van glad plaatmateriaal. Underlayment is een verzamelnaam voor constructieve platen. Deze lichtgewicht platen zijn voorzien van haaks op elkaar gelijmde fineerlagen en worden toegepast als bijvoorbeeld dakschot of als vloerdelen. Dankzij de tong- en schroef randafwerking sluiten de platen strak op elkaar aan. De platen zijn leverbaar in verschillende afmetingen.

Underlayment platen zijn zeer sterk en vormstabiel. Je kunt ze gemakkelijk verzagen én ze kunnen in zowel vochtige als droge ruimtes worden toegepast. Een zeer veelzijdige constructieplaat die je gemakkelijk kunt bestellen voor jouw klus. Gebruik de underlayment plaat onder ander voor de volgende toepassingen:

 • Ondervloeren
 • Wandbekleding
 • Dakconstructies
 • Verpakking
 • Meubels (bijvoorbeeld een underlayment kast)

Verschillende diktes en afmetingen

De underlayment platen zijn in verschillende diktes en afmetingen te verkrijgen. Bekijk de verschillende afmetingen van de platen en bedenk of je wel of niet een plaat wilt gebruiken met tand en groefverbinding. Moeite met het vervoeren van de door jou benodigde afmetingen? En ondanks de lichtgewicht platen toch een bestelling die aardig wat weegt? Bestel dan gemakkelijk online en laat thuisbezorgen of direct op de klus!

Underlayment diktes

De meest voorkomende maat voor een constructieplaat is 244 cm x 122 cm. Doorgaans is de dikte van underlayment plaat 18 mm, maar je hebt ook underlayment van bijvoorbeeld 9 mm, 12 mm of 20 mm dik. Constructieplaten van 18 mm worden vaak gebruikt als vloerplaten voor zolders, zo creëer je een underlayment vloer. Ook worden deze constructieve platen vaak gebruikt als dakbeschot. Ook voor de interieurbouw zijn de platen zeer geschikt, voornamelijk door de eigenschap dat het gemakkelijk te verwerken is.

De eerdergenoemde tand- en groefverbinding maakt dat de platen zeer strak op elkaar aansluiten en maakt ze mooier te verwerken. Ook overige maten van constructieplaten kunnen worden geleverd.

De beschikbare diktes op een rijtje:

 • 5,2 mm
 • 9 mm
 • 12 mm
 • 15 mm
 • 18 mm
 • 25 mm

Afmetingen

Zoals gezegd zijn de constructieplaten in veel verschillende afmetingen te verkrijgen. De meest voorkomende afmetingen zijn dus 2440x1220 mm en 2440x610 mm, maar heb jij nou een plaat nodig van 3 meter of van 12 mm dik? Vraag dan gerust eens via onze service naar de mogelijkheden voor een plaat op maat.


Wat kost een underlayment plaat?

De kosten van een constructieplaats verschillen per grootte, materiaal en merk. Regelmatig hebben wij verschillende acties en hebben wij goedkope aanbiedingen met underlayment platen. Bekijk dan ook onze actiekrant voor de meest actuele kortingen.

MEER=MINDER

Maar weet je ook dat je bij Bouwmaat minder betaalt wanneer je meer inkoopt? Met MEER=MINDER krijg je namelijk inkoopvoordeel als je grotere aantallen voor je klus nodig hebt. Slim toch?

Zowel in de vestiging als in de webshop kun je zien wat de korting is die je krijgt als je grotere aantallen van een artikel bestelt. Dit kan een lagere prijs per stuk zijn, maar ook een kortingspercentage. Hoe groter de klus, hoe meer korting je ontvangt. De lagere prijs wordt automatisch verrekend bij het afrekenen. MEER=MINDER herken je aan de groene labels bij de artikelen en op de stellingen en aan de gele labels over de producten op de webshop.


Underlayment platenSoorten underlayment plaat

Underlayment platen zijn inzetbaar voor diverse toepassingen. Het is voornamelijk een houten basisplaat voor vloeren en daken. Aan de lange zijde van een plaat zit een mes en groef. Dit wordt ook wel tand en groef of tong en groef genoemd. De constructieplaten kunnen zo simpel aan elkaar worden bevestigd.

We maken voornamelijk onderscheid in de volgende soorten constructieplaten:

 • Topfloor constructieplaten
  Deze platen van Vurenhout zijn van goede kwaliteit en hebben een strak uiterlijk. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor zichtwerk. Ze zijn relatief licht van gewicht en helemaal recht. Hierdoor schuiven ze gemakkelijk in elkaar.
 • Radiata Floor platen
  De Radiata constructieplaat is een houten plaat die zowel geschikt is voor binnen als buiten en heeft een foutvrije dekfineer.
 • Brazifloor underlayment
  Deze underlayment platen zijn niet altijd helemaal glad en daarom minder geschikt voor het fijnere zichtwerk.
 • Tebofloor underlayment platen
  Tebofloor constructieplaten zijn gemaakt van grenen. De platen zijn enorm sterk en stabiel. De tebofloor platen zijn minder geschikt voor het fijnere zichtwerk omdat ze niet helemaal glad zijn.

Geïsoleerd

Naast de standaard, houten underlayment platen zijn er ook geïsoleerde dakplaten. Deze elementen zijn geschikt voor hellende of platte daken. Dankzij de PUR-isolatie zijn deze platen zeer geschikt voor onder andere garages. Vaak zijn deze platen ook verkrijgbaar met een onderplaat van OSB of watervast verlijmde spaanplaat.

Voor vloer of platdakisolatie zijn er platen met PIR-isolatie. De platen en het isolatiemateriaal zijn verlijmd en kunnen dus tegelijkertijd geplaatst worden. Middels een aluminium laag aan beide zijden van de geïsoleerde plaat is hij vochtwereld en behoudt hij zijn isolerende werking.

Underlayment watervast

Onder andere bij het gebruik van een underlayment plaat buiten is het handig rekening te houden met de keuze voor het materiaal. Kies dan bijvoorbeeld voor watervaste materialen in je plaat of geïsoleerde platen. Ook zie je regelmatig underlayment badkamer meubels.

Halve platen

De standaardformaat platen zijn niet voor iedere klus van toepassing. Daarom zijn er ook halve platen. Met halve platen wordt meestal het formaat 244 x 61 cm van 18 mm dikte gebruikt. De halve constructieplaten zijn geschikt voor vervoeren en monteren door 1 persoon. Deze halve plaat is 1,5 m2 groot en is handig te vervoeren.


OSB ConstructieplaatWat is het verschil tussen een underlayment en OSB-plaat?

Nu weet je wat een underlayment plaat is en waar je deze platen voor gebruikt. Maar wat is het verschil tussen een underlayment plaat en een OSB-plaat? Als alternatieve platen kun je gebruik maken van OSB-platen of spaanplaten. OSB-platen zijn een stuk ruwer en moeten goed geschuurd worden. De OSB-platen kunnen ook als vloerplaten, onderplaten en wandplaten worden toegepast. Ook OSB-platen zijn voorzien van een tong en groefverbinding. De vier grootste verschillen tussen een underlayment plaat en OSB-plaat zijn:

 1. Underlayment heeft een glad oppervlak
 2. Underlayment is zichtbaar mooier door de zichtbare houtstructuur
 3. Underlayment is gemakkelijker af te werken
 4. OSB platen zijn goedkoper

Gecertificeerd hout

Bouwmaat zet zich in voor het milieu. Dit doen wij door verantwoorde keuzes te maken. Zoals in ons houtassortiment. Bouwmaat verkoopt FSC® en PEFC™ gecertificeerd hout.

De internationale keurmerken PEFC en FSC garanderen dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit. Met de verkoop van PEFC- en FSC-gecertificeerd hout draagt Bouwmaat bij aan:

 • in stand houden van bos wereldwijd;
 • bescherming van ecologisch waardevolle gebieden;
 • bescherming van de rechten en het welzijn van arbeiders in het bos en in de handelsketen;
 • inachtneming van de rechten van (inheemse) lokale bevolking in de buurt van bos;
 • verbod op het gebruik van gevaarlijke chemicaliën en genetisch gemodificeerde organismen in het bosbeheer.

Underlayment beitsen

Heb je een underlayment vloer gemaakt? Dan kan je deze middels een beits iedere gewenste look geven.