Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie, een essentiële stap in het verhogen van de energie-efficiëntie van het huis van jouw klant. Bij Bouwmaat begrijpen we hoe belangrijk het is om een woning goed te isoleren en energie te besparen. Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie en waarom het een slimme investering is voor het huis van jouw klant.

geen resultaten

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie, ook wel spouwisolatie genoemd, is een isolatiemethode waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van het huis wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Deze ruimte, ook wel de spouw genoemd, kan met diverse materialen worden geïsoleerd, zoals glaswol, steenwol, of isolatieschuim. Het belangrijkste doel van spouwmuurisolatie is het verminderen van warmteverlies in huis, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op de energierekening.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Wat zijn de voordelen van spouwisolatie?
 1. Energiebesparing
  Spouwmuurisolatie vermindert het warmteverlies in huis, waardoor verwarmingskosten aanzienlijk dalen. Het huis behoudt een constante temperatuur, wat resulteert in een lagere energierekening.
 2. Milieuvriendelijk
  Door een huis goed te isoleren, verminder je de ecologische voetafdruk. Minder energieverbruik betekent minder uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan een groenere planeet.
 3. Comfort
  Een goed geïsoleerd huis biedt meer comfort. Jouw klant kan genieten van een constante temperatuur en verminderd geluid van buitenaf.
 4. Waardestijging van de woning
  Spouwmuurisolatie is een waardevolle investering. Het verhoogt niet alleen het comfort van een huis, maar ook de waarde ervan. Potentiële kopers zijn bereid meer te betalen voor een energiezuinige woning.

Het isolatieproces

Het proces van spouwmuurisolatie omvat verschillende stappen:
 1. Inspectie van uw woning: Het huis moet grondig geïnspecteerd worden om te bepalen of het geschikt is voor spouwmuurisolatie.
 2. Boren van gaten: Kleine gaten worden in de buitenmuur geboord, op strategische locaties.
 3. Isolatiemateriaal inspuiten: Het isolatiemateriaal wordt in de spouw geïnjecteerd.
 4. Afdichten van de gaten: De geboorde gaten worden netjes afgedicht zodat er geen warmte kan ontsnappen.
 5. Controle en afwerking: We controleren het isolatieproces grondig en zorgen voor een nette afwerking.

Kosten en besparingen

De kosten van spouwmuurisolatie variëren afhankelijk van de grootte van het huis en het gekozen isolatiemateriaal. Echter, de investering in spouwmuurisolatie verdient zichzelf meestal snel terug door de besparingen op de energierekening.

Spouwmuurisolatie kopen

Spouwmuurisolatie is een verstandige keuze voor iedereen die wil besparen op energiekosten, het milieu wil helpen en het comfort van een huis wil verbeteren. Bij Bouwmaat vind je diverse isolatiematerialen om een spouwmuur te isoleren.