Reciprozaag kopen met accu of snoer

Ben je op zoek naar een goede reciprozaag om te kopen of te huren? Bouwmaat onder andere machines van Milwaukee, DeWalt, Makita en MetaboMakita, DeWalt en Milwaukee in het assortiment. Een reciprozaag is een alleskunner die geschikt is voor het wat zwaardere zaagwerk. Deze zaag kan verschillende soorten materialen met gemak de baas, zoals metalen, kunststoffen en hout. Dit hangt af van het zaagblad dat je kiest en het vermogen van de machine. Door de vormgeving kun je vlak langs een muur of ander oppervlak zagen. Daardoor kun je bijvoorbeeld een buis die uit een muur steekt dicht op de muur afzagen.

17 resultaten

Milwaukee Accu Reciprozaag M18 FSZ-0X

760130

330 Bezorgvoorraad info

€ 334,00

€ 189,00

Makita Reciprozaag DJR187ZK 18 volt

702525

3 Bezorgvoorraad info

€ 228,56

DeWalt XR Accu Reciprozaag DCS369NT-XJ 18V in TSTAK koffer - zonder accu en lader

759452

12 Bezorgvoorraad info

€ 176,70

Makita Reciprozaag JR3051TK 230 volt

758041

2 Bezorgvoorraad info

€ 177,86

Milwaukee Accu Reciprozaag M18 FSZ-502X inclusief 2 x 5.0 Ah accu’s en lader

775785

67 Bezorgvoorraad info

€ 499,00

Milwaukee Reciprozaag C12 HZ/0

577495

4 Bezorgvoorraad info

€ 114,95

DeWalt Reciprozaag DWE305PK 1100 watt

598963

€ 227,67

DeWalt XR FV Adv Reciprozaag DCS386NT-XJ 18V in TSTAK - zonder accu en lader

802341

6 Bezorgvoorraad info

€ 279,00

Milwaukee Accu Reciprozaag M12 CHZ-0

747311

1 Bezorgvoorraad info

€ 173,52

Milwaukee Accu Reciprozaag M18 ONEFSZ-0X

761152

2 Bezorgvoorraad info

€ 394,00

DeWALT XR Brushless Accu Reciprozaag compact DCS312NT 12V in TSTAK koffer, zonder accu&lader

770049

3 Bezorgvoorraad info

€ 169,00

Metabo Reciprozaag SSE 1100

742281

2 Bezorgvoorraad info

€ 217,89

Ben je op zoek naar een goede reciprozaag om te kopen of te huren? Bouwmaat onder andere machines van Milwaukee, DeWalt, Makita en MetaboMakita, DeWalt en Milwaukee in het assortiment. Een reciprozaag is een alleskunner die geschikt is voor het wat zwaardere zaagwerk. Deze zaag kan verschillende soorten materialen met gemak de baas, zoals metalen, kunststoffen en hout. Dit hangt af van het zaagblad dat je kiest en het vermogen van de machine. Door de vormgeving kun je vlak langs een muur of ander oppervlak zagen. Daardoor kun je bijvoorbeeld een buis die uit een muur steekt dicht op de muur afzagen.


Voordelen en nadelen van reciprozagen

Zoals iedere zaag heeft ook de reciprozaag een aantal voordelen en nadelen.

Voordelen van een reciprozaag

 • Flexibel in het gebruik
 • Ideaal voor sloopwerken
 • Handig voor moeilijke klussen

Nadelen van een reciprozaag

 • Weinig precisie
 • Weinig controle
 • Niet voor rechte zaagsneden

Reciprozaag op accu

Met een reciprozaag op batterij heb je meer bewegingsvrijheid dan met een snoer. Je kunt werken op plekken waar geen stopcontact in de buurt is en je hoeft niet aan de slag met verlengsnoeren. Het is handig dat je de accu's kan wisselen. Hiermee voorkom je dat je werk stil komt te liggen omdat de accu leeg is. Jij kan doorwerken terwijl de lege accu opgeladen wordt. Bouwmaat heeft een ruim assortiment accu's.


Reciprozaag merken

Bouwmaat heeft van de volgende professionele merken reciprozagen in het online assortiment:

Milwaukee reciprozaagMilwaukee

De Milwaukee reciprozagen onderscheiden zich door de overeenkomende features die zij beschikken. De volgende specificaties zitten in de Milwaukee reciprozagen:

 • REDLINK™ overbelastingsbeveiligingselektronica in zowel machine als accu voor onovertroffen duurzaamheid.
 • REDLITHIUM™-ION accu biedt een superieure accuconstructie, elektronica en niet vervagende prestaties voor een langere werkduur en meer werk per acculevensduur
 • Individuele accucelbewaking voor het optimaliseren van werkduur en duurzaamheid van zowel machine als accu
 • FIXTEC™ snelwisselsysteem - snel en gemakkelijk zaagbladen verwisselen, zonder sleutel
 • Handgreep met softgrip voor maximaal comfort en betere grip
 • Ingebouwde brandstofmeter - geeft de resterende accu-werktijd aan
 • 18 Volt reciprozagen: Flexibel accusysteem: werkt met alle MILWAUKEE® M18™ accu's
 • 12 Volt reciprozagen: Flexibel accusysteem: werkt met alle MILWAUKEE® M12™ accu's

DeWalt reciprozaagDeWalt

In het assortiment van Bouwmaat bevinden zich ook reciprozagen van DeWalt. Deze zagen zijn geschikt voor het zagen van stalen pijpen, poreuze bouwblokken en houten pallets met spijkers, invalzagen voor bijvoorbeeld deuropeningen, zagen van metalen profielen en kabelgoten. Je kunt kiezen uit reciprozagen met accu en met snoer.

Makita reciprozaagMakita

De meeste Makita reciprozagen worden verkocht in de snoerloze uitvoering. Makita heeft hiervoor een aantal accuplatforms: 12VMAX ( CXT ) , 18V ( LXT ) en per 1 april 2020 40VMAX (XGT). Op 230V zijn er drie verschillende types. De keuze bepaal je aan de hand van de toepassing. Wil je een extra zware motor? Is het van belang dat er Anti Vibratie Techniek wordt gebruikt? Wil je een klein en compact model omdat je hoofdzakelijk in kleine ruimtes moet werken? Het kan allemaal bij Makita.


Huren of kopen

Heb je regelmatig klussen waarbij er gesloopt en gezaagd moet worden? Koop dan een goede reciprozaag die geschikt is voor zwaardere klussen en regelmatig gebruik. Heb je niet vaak een reciprozaag nodig, dan kan het verstandig zijn om er eentje te huren in plaats van te kopen.

Voor de verhuur van gereedschap is Bouwmaat een unieke samenwerking met Boels aangegaan. De voordelen van gereedschap huren bij Boels:

 • 20% korting met jouw Bouwmaat-pas
 • Geen borg voor kredietpashouders*
 • Bezorgen op locatie mogelijk
 • Altijd de modernste machines van topmerken
 • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

*Tot een maximum huurbedrag van €500,-.

Prijzen

De prijzen van reciprozagen bij Bouwmaat variëren van ongeveer € 105 (ex btw) tot € 350. De prijs is afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de technische specificaties. Kijk bij het aanschaffen van een reciprozaag goed naar waar je de machine voor verwacht te gaan gebruiken. Zorg dat de technische specificaties voldoen aan je wensen. Je kunt het beste een zaag kiezen die net iets zwaarder is dan je verwacht nodig te hebben, zo weet je zeker dat je met jouw zaag iedere klus aan kan.

Acties

Bouwmaat biedt regelmatig scherpe acties aan. Het is altijd verstandig om te controleren of reciprozagen in de aanbieding zijn.


Zaagbladen bestellen

De zaagbladen van een reciprozaag gaan heen en weer door het materiaal met een duw- en trekbeweging. Er zijn verschillende types zaagbladen, geschikt om te zagen door steen, kunststof, hout of metaal. Het aantal tanden van een zaagblad is bepalend voor welk materiaal het zaagje geschikt is. Met een laag aantal tanden zaag je snel en ga je gemakkelijk door het materiaal. Een hoger aantal tanden levert langzamere, gladdere zaagsneden, bijvoorbeeld handig om door metaal te zagen. Met harde zaagbladen zaag je recht door je materiaal. Flexibele zaagbladen zijn handig voor het zagen van moeilijke hoeken. Bouwmaat heeft een breed assortiment reciprozaagbladen van Milwaukee, deze bladen zijn toepasbaar op alle merken machines.


Inspiratie en stappenplannen

Bij Bouwmaat informeren we je graag optimaal, zodat jij het beste uit jouw klus kunt halen. Op Alles.bouwmaat.nl vind je daarom diverse interessante artikelen over materieel en gereedschap.

Bekijk alle stappenplannen en uitgelichte artikelen >