tegelzetter_lp_header_blauw

tegelzetter_lp_tegellijm
Bij Bouwmaat vind je voor iedere klus de juiste tegellijm! Het assortiment tegellijmen bij Bouwmaat is groot en afgestemd op verschillende behoeften. Maar hoe kies je de juiste tegellijm voor jouw klus? Dat leg ik uit.

Bekijk alle tegellijmen


Pastalijm en poederlijm

Welke tegellijm past het beste bij mijn klus? Het antwoord op deze vraag zal per opdracht verschillen. Er is onder andere grofweg een verschil te maken tussen het betegelen van wanden en van vloeren. Dit zorgt vaak al voor een splitsing tussen poederlijm en pastalijm. Pastalijmen zijn niet geschikt voor het betegelen van vloeren. De lijm kan weinig druk aan. Bovendien heeft het lucht nodig om te drogen. Vloertegels laten minder lucht door en daardoor duurt het droogproces te lang.Pastalijmen zijn wel geschikt voor wanden. Een groot voordeel van pastalijm is dat het kant-en-klaar is en direct is toe te passen. Poederlijm is zowel op vloeren als op wanden toepasbaar. Een voordeel van poederlijm is dat er sprake is van een goede verharding, ook onder vochtige omstandigheden.

Bouwmaat Eigen Merk Tegellijm: smeuïg en van hoogstaande kwaliteit
Goede tegellijm is een erg belangrijk onderdeel van jouw tegelklus. Je gaat voor uitstekende hechting en een prettige verwerkbaarheid zodat je snel en efficiënt kunt werken. Bouwmaat Eigen Merk producten zijn al jaren de betrouwbare, gegarandeerde basis voor een mooi en strak eindresultaat. Ook bij een tegelklus. Bouwmaat Poeder tegellijm light is een juiste keuze en perfect voor grootformaat tegels. Je gebruikt deze tegellijm voor wanden en vloeren, ook in de natte ruimtes. De Bouwmaat Poeder tegellijm light staat bekend om zijn smeuige verwerking en hoogstaande kwaliteit. Met deze lijm ga je voor A-merk-kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Koop Bouwmaat Poederlijm Light
tegellijm-smeren

 • tegellijmwijzer

  Tegellijmwijzer: welke tegellijm past bij welke klus?


  Het aantal te gebruiken tegellijmen is zeer divers. Welke tegellijm het beste bij een bepaalde klus past, is van veel factoren afhankelijk. Bouwmaat maakte de Tegellijmwijzer. Dit handige overzicht laat onder andere zien welke tegellijm het beste bij een bepaalde soort tegel past. Ook geeft het de eigenschappen van de verschillende lijmen overzichtelijk weer. Zo kun je nog makkelijker je keuze maken!


  Lees verder
 • pciheader

  Tegelverwerking: Bouwmaat adviseert


  Bouwmaat heeft alles in huis om te ondersteunen bij jouw tegelwerk. Voor een goede en bij voorkeur levenslange bevestiging van wandtegels en vloertegels zijn er een aantal elementen noodzakelijk. Denk hierbij aan een geschikte tegellijm, goede tegelondergrond, en mooie tegelprofielen. Bij Bouwmaat weten we hier alles van en zijn je hierbij graag van dienst, we adviseren je graag. Bouwmaat heeft alles voor het perfecte tegelwerk!

  Lees verder

 • header-eurocol
  Eurocol pastategellijmen

  Eurocol is een toonaangevend merk in de bouwsector, met een brede reeks aan innovatieve bouwproducten, waaronder pastategellijmen. Eurocol pastalijmen zijn flexibel, hechten goed en een drogen snel. In dit artikel komen we drie populaire Eurocol poederlijmen aan bod. We bespreken de voordelen, toepassingen, ondergrond en verbruik van elke pastategellijm.


  Lees verder
 • tegellijm-header

  Coba CTA 130 poederlijm


  De juiste keuze van lijm voor tegels is essentieel voor het creëren van een duurzame en mooie vloer. In het assortiment van Bouwmaat vind je verschillende soorten tegellijnen. In dit artikel vertellen we je meer over de toepassingen, voorbereiding van de ondergrond, verwerking en verbruik van Coba CTA 130 poederlijm.

  Lees verder
 • schonoxheader

  SCHÖNOX PTL


  Het is fijn als pastalijm uitstekend hecht én smeert en ook nog eens zuinig in verbruik is. Menno Burgers van Tegelzetbedrijf Menno Burgers uit Diemen kan erover meepraten. Sinds hij SCHÖNOX PTL gebruikt, wil hij niet anders meer. Zijn bus staat trouwens nagenoeg vol met SCHÖNOX-producten. Menno vertelt waarom.

  Lees verder
 • lijmkam-kiezen
  Kies stap voor stap de juiste lijmkam

  Voordat je tegels gaat leggen, moet je beslissen welke lijmkam je gaat gebruiken. Er is geen standaard lijmkam die je voor elke soort tegel kunt gebruiken. Je keuze hangt af van de ondergrond, lijmkeuze, de grootte en het type tegel dat je plaatst.  Lees verder
 • schonox-favoriet

  Schönox, favoriet van … Maciek Rowinski


  Maciek Rowinski werkt als ZZP’er in de bouw in de omgeving van Eindhoven. Veel van zijn werk bestaat uit badkamerprojecten waarin tegels worden gebruikt. Maciek gebruikt hierbij graag de tegellijm van Schönox. Waarom kiest hij voor dit merk en welke eigenschappen van deze lijm zijn voor hem belangrijk?


  Lees verder

Tegellijm kopen bij Bouwmaat: scherpe prijs-kwaliteitverhouding

Het uitgebreide assortiment aan tegellijmen dat wij voor jou hebben samengesteld is net zo divers als het aantal verschillende tegels en de afzonderlijke eigenschappen ervan. Alle lijmen en voegmortels zijn water- en vuilafstotend en bovendien schimmelwerend.

De tegellijmen van het huismerk Bouwmaat zijn geschikt voor keramische platen, mozaïekwanden en voor vlakke, zuigende ondergronden van gips of beton. De meest gangbare verpakkingen bevatten 5, 15 of 25 kg lijm. De vuistregel is dat, uitgaande van een lijmlaag van 4-6 mm en dat er geen dubbele verlijming hoeft plaats te vinden, circa 2, 5-3 kg per vierkante meter nodig is.

Tot slot beschikken we over poedertegellijm voor vormvaste ondergronden die een goede aanvangskleefkracht heeft. Maar ook voor uitvlakmortel voor binnen en buiten, en speciaalvoeg voor keramische tegels kan je bij ons terecht.

Koop tegellijm