Deel dit artikel:

De juiste keuze van tegellijm is essentieel voor het creëren van een duurzame en mooie vloer. In het assortiment van Bouwmaat vind je verschillende soorten tegellijmen. Eurocol is een toonaangevend merk in de bouwsector, met een brede reeks aan innovatieve bouwproducten, waaronder pastategellijmen. Eurocol pastalijmen zijn flexibel, hechten goed en een drogen snel. In dit artikel komen we drie populaire Eurocol poederlijmen aan bod: de Eurocol 686 Supercol, Eurocol Elastifix Pastategellijm 688 en de Eurocol Tegelpasta 690. We bespreken de voordelen, toepassingen, ondergrond en verbruik van elke pastategellijm.

Eurocol 686 Supercol

De 686 Supercol is een hoogwaardige pastategellijm die ideaal is voor het verlijmen van wand-en vloertegels, donker gekleurd natuursteen, mozaïek en bouw- en isolatieplaten. De lijm heeft een hoge aanvangskleefkracht en een gunstig verbruik. De vernieuwde lijm is smeuïger en heeft een prima hechting en een goede open tijd. Op die manier kun je een flink stuk vooruit smeren, zonder dat er een vliesje op de lijm komt. Dat schiet lekker op, prettig als je als tegelzetter in je eentje werkt. Na droging is 686 Supercol vochtbestendig en daarom ook zeer geschikt voor toepassing in natte ruimten. 

De lijm kan worden gebruikt op ondergronden van beton, cement, pleisterwerk, gips, hout en metaal. Het verbruik van de 686 Supercol varieert afhankelijk van de grootte van de tegels en de ondergrond, maar is ca. 1,2 kg/m² bij toepassing van normale wandtegels op vlakke ondergronden. De vlakheid van de ondergrond en type tegel zijn bepalend voor de keuze van de vertanding van de lijmkam. Voor binnenwanden is een minimum lijmcontactvlak van 60% vereist (verdeeld over de achterzijde van de tegel).

Eurocol Elastifix Pastategellijm 688

Elastische pastategellijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht. Ideaal voor het verlijmen van grootformaat keramische wand- en vloertegels op vrijwel elke wand en ondergrond: cement, gips, plaatmateriaal of bestaand tegelwerk. De lijm is ideaal voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals badkamers. De Elastifix Pastategellijm 688 biedt uitstekende hechting op ondergronden van beton, cement, pleisterwerk, gips, hout en metaal. Het verbruik van de lijm varieert afhankelijk van de grootte van de tegels en de ondergrond, maar houdt rekening met 1,0 – 2,5 kg/m².

Eurocol Tegelpasta 690

De Tegelpasta 690 is een pastalijm die speciaal is ontworpen voor het verlijmen van keramische tegels op ondergronden van gipsplaten, cementvezelplaten of bestaand tegelwerk. De lijm biedt een uitstekende hechting en flexibiliteit, waardoor het ideaal is voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals badkamers en douches. De Tegelpasta 690 kan ook worden gebruikt voor het verlijmen van isolatieplaten en polystyreen platen. Het verbruik van de Tegelpasta 690 varieert afhankelijk van de grootte van de tegels en de ondergrond. De richtlijn is ongeveer 1,3 kg/m² bij toepassing van normale wandtegels op vlakke ondergronden.

Eurocol biedt met de 686 Supercol, Elastifix Pastategellijm 688 en Tegelpasta 690 de juiste oplossingen voor verschillende toepassingen. Met Eurocol pastategellijmen kan je rekenen op duurzame en hoogwaardige resultaten voor jouw klussen.

Deel dit artikel: