Bedrijf en ondernemenServices en maatwerk

De voordelen van zakelijk internet

Deel dit artikel:

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom je als zelfstandig ondernemer zakelijk internet afsluit. Zakelijk internet is duurder dan particulier internet. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om als ondernemer te kiezen voor particulier internet. Waarom zakelijk internet dan toch voordeliger is? Er is een aantal pluspunten van zakelijk internet die je als ondernemer niet ontvangt bij particulier internet.  Hieronder vind je een aantal voordelen van zakelijk internet.

Gemak

Zakelijk internet maakt de administratie eenvoudiger. Zo heb je duidelijker welke kosten zakelijk gedeclareerd kunnen worden en welke kosten privé gemaakt zijn. In sommige gevallen kun je de btw terugvragen en de kosten voor zakelijk internet aftrekken van de belasting. Dit is echter in lang niet alle gevallen mogelijk. 

Voorwaarden

Over het algemeen zijn de voorwaarden voor zakelijk internet flexibeler. Zo kun je gemakkelijker het abonnement wijzigen of opzeggen.

Service

Zakelijke klanten krijgen vaak betere klantenservice. Zo heb je sneller iemand aan de lijn als je belt en is de kans aanwezig dat deze persoon je makkelijker kan helpen.

Aanvullende diensten

Ook kun je als zakelijke klant aanvullende diensten aanvragen, zoals een pin-betalingsmogelijkheid, een alarmdienst en vaste IP-adressen

Afspraken

De Service Level Agreement (SLA) van zakelijk internet (zoals glasvezel) ligt veel hoger, omdat bedrijven veel meer afhankelijk zijn van internet voor hun werkzaamheden. In een SLA worden afspraken vastgelegd over stabiliteit van de verbinding, hulp bij klachten en uptime (het werken van de verbinding).

Schalen

Zakelijk internet maakt je werk dus een stuk makkelijker en sneller. Met een zakelijk abonnement kan het internet meegaan met de ontwikkelingen van je bedrijf. Maakt je bedrijf een groei mee? Dan is het mogelijk om alles op te schalen. Mocht je bepaalde diensten niet meer nodig hebben, dan kun je ervoor kiezen je abonnement naar beneden te schalen. Een bedrijf ontwikkelt continu en dat is de reden waarom flexibel zakelijk internet een uitkomst kan zijn.

Voordeel voor Bouwmaat klanten

Ben je klant van Bouwmaat en wil jij ook gebruik maken van de voordelen van zakelijk internet? Ga dan snel naar onze nieuwe service: Zakelijk Internet via Ziggo

Deel dit artikel: