Let op tijdens het laden en lossen

Als klusser heb je vaak te maken met het laden en lossen van materialen, ook in gebieden waar betaald parkeren geldt. Laat je niet verrassen door een boete tijdens het laden en lossen van spullen.

Nederland telt momenteel 8 gemeenten die scanauto’s inzetten voor handhaving van betaald parkeren. Naast de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, rijden er steeds meer scanauto’s in middelgrote gemeenten (zoals Leiden, Delft en Bergen op Zoom). Een scanauto heeft 12 camera’s op het dak en scant gemiddeld 1200 kentekens per uur.

In de toekomst zullen er meer scanauto’s in de steden rondrijden. Doordat de auto geen enkel kenteken mist is de kans op een boete nu enorm hoog. Gemeenten merken dat er vaker betaald wordt voor kort parkeren (<15 minuten). Ook is betalen makkelijker geworden door de parkeer apps, hierdoor worden parkeerboetes voorkomen.

In Den Haag wordt de helft van de betalingen voor parkeren middels mobiel betalen gedaan. Dit zal alleen maar stijgen. Ter vergelijking: in Amsterdam wordt nog maar 30 procent bij de parkeerautomaat betaald; de rest gaat dus via de smartphone. Mede door deze toename zullen op termijn ook het aantal parkeermeters verminderen in steden. Den Haag heeft recent 244 van de 2001 parkeerautomaten in de stad verwijderd.