tegelzetter_lp_grootformaattegels3
Grote tegels zijn populairder dan ooit onder jouw klanten. Het eigentijdse uiterlijk spreekt veel mensen aan. Met grote tegels heb je minder voegen, waardoor een vloer of wand er heel strak uitziet. Een ruimte oogt rustiger en ruimtelijker. Heb je deze klus onder de knie, dan werk je ook vaak sneller omdat je minder hoeft te voegen en schoon te maken.


Om strak en snel te werken met grootformaat tegels heb je wel kennis, kunde en goed gereedschap nodig. Het is bijvoorbeeld nog belangrijker dat een vloer helemaal recht en geëgaliseerd is. Tegelwerk is vakwerk en dus helemaal als je met grote tegels werkt. Bouwmaat heeft alles in huis om je daarbij te ondersteunen. Dat doen we met een uitgebreid assortiment en hoogwaardige materialen maar natuurlijk ook met het beste advies!

Bekijk alle acties hier
 • slab-trans-mini-muur

  RUBI SLAB TRANS MINI: draagsysteem voor 150x150 tegels


  1. Doordat grootformaat tegels populair zijn, worden draagsystemen steeds belangrijker voor snel en ergonomisch werken. RUBI biedt een grote verscheidenheid aan draagsystemen die zijn afgestemd op de behoeften van professionele bouwers en tegelzetters. Grootformaat tegels draag en verplaats je bijvoorbeeld eenvoudig met de Rubi Slab Trans Mini. Dit is een enkel geleidingssysteem, speciaal ontworpen voor het hanteren en laden van keramische tegels van 150x150. Hiermee werk je prettig en verklein je bovendien de kans op breuk. Het systeem is voorzien van twee verstelbare SOFTGRIP handgrepen en twee vacuümzuignappen. De Rubi Slab Trans Mini biedt een maximale belasting tot 55 kg. Combineer het draagsysteem met de Stelvoet Slab Trans Mini Tafel en maak van dubbele verlijming van een tegel helemaal een fluitje van een cent.


  Koop de Rubi Slab Trans Mini

 • tegellijm-smeren

  Bouwmaat Tegellijm: smeuïg en van hoogstaande kwaliteit


  Goede tegellijm is een erg belangrijk onderdeel van jouw tegelklus. Je gaat voor uitstekende hechting en een prettige verwerkbaarheid zodat je snel en efficiënt kunt werken. Bouwmaat Eigen Merk producten zijn al jaren de betrouwbare, gegarandeerde basis voor een mooi en strak eindresultaat. Ook bij een tegelklus. Bouwmaat Poeder tegellijm light is een juiste keuze en perfect voor grootformaat tegels. Je gebruikt deze tegellijm voor wanden en vloeren, ook in de natte ruimtes. De Bouwmaat Poeder tegellijm light staat bekend om zijn smeuige verwerking en hoogstaande kwaliteit. Met deze lijm ga je voor A-merk-kwaliteit tegen een scherpe prijs.

  Koop Bouwmaat Poeder tegellijm light
 • rubi-alles2

  Rubi Slab System voor het verwerken van groot formaat tegels


  Slabs, oftewel grote tegels, zijn helemaal hot. De trend is ‘hoe groter, hoe beter’, ervaart ook Eugene Boxebeld van Boxebeld Badkamertechniek. “Er wordt weleens gedacht dat je met grote tegels lekker opschiet, maar er komt veel meer bij kijken. Voor een naadloze afwerking moet je op de millimeter nauwkeurig werken. Dat kan alleen met goede voorbereiding én goed gereedschap.”


  Lees meer
 • image
  Het belang van een goede tegelprimer

  Als tegelzetter is het van groot belang om een geschikte primer, ook wel voorstrijkmiddel genoemd, te gebruiken voor het prepareren van de ondergrond voordat tegels geplaatst worden. Het gebruik van een primer is belangrijk omdat het de hechting tussen de tegellijm en de ondergrond verbetert of de zuiging van de ondergrond vermindert.  Lees meer
 • rubi_header-copy
  Grootformaat tegels met Rubi

  Grote tegels zijn populair onder klanten, vooral vanwege het design. Met grote tegels heb je minder voegen, waardoor een vloer of wand vaak nóg strakker oogt. Hiervoor heb je als tegelzetter wel specifiek én goed gereedschap nodig. Jeffrey Crielaard, eigenaar van Crielaard Tegelwerken, is opgegroeid met de producten van Rubi. Wij spraken met hem over de TZ 1300 tegelsnijder en de SC 200 tegeldrager

  Lees meer


Profiteer van de Specialist Tegelverwerking

Voor al je vragen over tegelverwerking ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres. Nu nog meer dan ooit, dankzij onze Specialist Tegelverwerking. Deze speciaal daarvoor opgeleide Bouwmaat-medewerker is een echte expert. De Specialist Tegelverwerking kan jou helpen bij al je vragen over tegelverwerking: van ondergronden, voorbehandeling, soorten tegels, lijmsoorten, tot voegen en nog veel meer!


Meer over de specialist tegelverwerking

tegelzetter_lp_speciaist