Binnenschilderwerk: alles over binnen schilderen

De juiste verf voor elke binnensluis

Schilderwerk valt of staat met de juiste voorbereiding. Reinigen, ontvetten, schuren, het hoort er allemaal bij. Ook bij de schildersklus binnen is goed schildersgereedschap onmisbaar. Denk aan een goede primer, afplaktape, kwasten en rollers. En natuurlijk de kras- en stootvaste binnenlakken (van bijvoorbeeld Sikkens) voor deuren, kozijnen en trapleuningen. Of de hoogwaardige muurverven, schrobvast en vlekafstotend. Bouwmaat heeft alle professionele A-merken voor de gehele schildersklus. Ook voor professioneel advies ben je bij ons aan het juiste adres. Weten welke kwast of roller je het beste kunt gebruiken? Je leest er alles over op onze site. Bouwmaat en de vakman: voor vakkundig schilderwerk.


Bekijk hier alle acties uit de schilderweken

 • wekenvandeschilderlp_binnenklus_binennschilderen

  Binnen schilderen met Sikkens

  Of het nu gaat om een simpele verfrissing van een enkele kamer of een grondige renovatie van het hele huis, binnenschilderwerk is een effectieve manier om de look en feel van een woning te verbeteren. Daarom in dit artikel aandacht voor de hoogwaardige lakken van Sikkens.
  Naast de uitstekende buitenlakken heeft Sikkens ook voor de schilderklus binnen producten van hoogwaardige kwaliteit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Rubbol BL Rezisto Lak met de daarbij behorende Rubbol BL Rezisto Primer en de muurverven Alphatex SF en Rezisto Easy Clean.

  Lees meer over binnen schilderen met Sikkens
 • wekenvandeschilderlp_binnenklus_juisteroller

  Voor elke schilderklus de juiste kwast en roller

  Naast het beoordelen van de ondergrond en het gebruik van een goede primer en verf is het ook erg belangrijk om het juiste schildersgereedschap te kiezen. Welke kwast heb je nodig? Welke zaken moet je in gedachten houden bij de keuze voor het materiaal? We bespreken de belangrijkste eigenschappen van kwasten en rollers.
  Lees meer over de juiste kwasten
 • wagner_schilder

  Verf spuiten: slimmer werken met verf

  Steeds vaker worden grote oppervlakken met moderne verfspuitapparatuur gespoten. Niet gek, want de klus is een stuk sneller geklaard dan met traditionele verfrollers en kwasten. Spuit je bijvoorbeeld een wandje van 16 m², dan bespaar je al snel 75% aan tijd. Spuiten is niet alleen sneller, het is ook een stuk eenvoudiger, vooral bij moeilijk bereikbare plekken. Daarbij ziet het eindresultaat er nóg strakker en professioneler uit. Zowel Wagner als Titan verfspuiten behoren tot de top van de markt.


  Lees meer over verfspuiten
 • festool_schilder

  Verschillende typen schuurmachines

  Een goede schuurmachine is onmisbaar voor jou als vakman. Maar hoe weet je welke schuurmachine je het beste kan kopen voor de klussen die jij uitvoert. Wij helpen je en zetten de verschillende soorten schuurmachines op een rijtje. Ook het juiste schuurpapier is essentieel voor een geslaagde klus.
  Belangrijk hierbij is de korrelgrootte. De korrelgrootte geeft aan hoe fijn of grof het schuurpapier is  Lees meer over type schuurmachines


wekenvandeschilderlp_binnenklus_header_logo