Specialist Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Laat onze Specialist PBM jou helpen


Op de bouw werk je regelmatig met gevaarlijke materialen, stoffen en gereedschappen. Dat kan op de lange termijn best wat gevolgen met zich meebrengen. Bij Bouwmaat hechten we daarom veel waarde aan veilig werken. Voor iedere klus is een ander soort persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) nodig voor bijvoorbeeld je hoofd, ogen, oren handen en voeten.

Voor de beste bescherming zit je bij Bouwmaat goed. Jouw veiligheid staat namelijk bij ons ook erg hoog in het vaandel.

Daarom besteden we daar nu wat extra aandacht aan en leidt Bouwmaat specialisten op die jou van het beste advies kunnen voorzien als het gaat om het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
social-klus-en-product-specialist-1080x1080-px

Jouw succes is ons succes

Voor al je vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres. Nu nog meer dan ooit. Diverse medewerkers uit verschillende vestigingen hebben een opleidingstraject gevolgd tot Specialist PBM. Een Specialist PBM weet wat welke persoonlijke beschermingsmiddelen geschikt zijn voor welke klus, welke regelgevingen er zijn, kent productspecificaties en combineert deze samen tot het beste advies voor jouw klus. De specialist is pas tevreden als jij veilig jouw klus kunt klaren, want jouw succes is ons succes!

Specialistisch advies
Onze Specialist PBM is een echte expert. Dat komt onder andere door theorie- en praktijklessen van Cerva, Mascot, Milwaukee, Carhartt, Buckler, en Tympro Hearing Protection.

Daarnaast hebben onze specialisten een 5-daagse training gevolgd bij Savantis waarbij ze veel kennis hebben opgedaan over verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk hierbij aan alles op het gebied regelgeving van:
Regelgeving en verplichtingen
Arbeidshygiënische strategie
Taak-risico analyse
Voetbescherming (werkschoenen)
Beschermende kleding (focus op werkbroeken, bovenkleding)
Handbescherming (werkhandschoenen, type coatings)
Adembescherming
Kniebescherming
Gehoorbescherming
Oogbescherming
Hoofdbescherming
Valbeveiliging
Oefenen van risicoanalyses op basis van praktijkvoorbeelden

Waar vind je de Specialist PBM?


Je herkent de specialist PBM meteen aan de opvallende outfit, maar je kunt natuurlijk ook even aankloppen bij de andere Bouwmaat-medewerkers. Zij sporen de Specialist PBM direct voor je op. Inmiddels kun je in de meeste vestigingen een Specialist PBM vinden.
 • ikwerkbijbouwmaat_header

  Iedere dag staan de medewerkers van Bouwmaat voor je klaar. In de vestiging, of juist op jouw project doen ze er alles aan om je het beste advies te geven. Met de aanwezigheid van onze specialisten Verf, Isolatie en Tegelverwerking gaat dat nóg beter. Tijd om er een paar in de schijnwerpers te zetten.


  Lees meer
 • 0012020_WEB_HP_W09_HBB2


  Bouwmaat services
  Slimmer ondernemen? Bouwmaat is altijd op zoek naar nieuwe services en diensten die je op een eenvoudige manier helpen meer uit jouw bedrijf te halen. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan services en diensten!


  Lees meer



 • pbm

  Je eigen veiligheid en gezondheid zijn je lief. En die van je collega’s natuurlijk ook! Daarom draag je op de klus persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor de beste bescherming zit je bij Bouwmaat goed. Jouw veiligheid staat namelijk bij ons ook erg hoog in het vaandel.


  Meer over veilig werken​​​
 • gehoorbescherming3

  Gehoorbeschadiging door bouwgeluiden en gereedschap wordt in de bouw vaak onderschat. Zonde, want gehoorbeschadiging is onomkeerbaar. Slechte oren worden niet beter. Kies voor gehoorbescherming op maat, ook wel otoplastieken genoemd.


  Lees meer over deze service​​​