Inbouwreservoirs kopen

Inbouwreservoir kopen? Bij Bouwmaat vind je inbouwframes, bedieningspanelen, bochten en aansluitstukken en onderdelen en accessoires. Naast het populaire Geberit inbouwreservoir vind je bij ons ook inbouwframes van ons eigen merk.

18 resultaten

Geberit Duofix Inbouwreservoir UP320 112x50x12 cm zonder bed.paneel

567138

21 Bezorgvoorraad info

€ 194,43 excl BTW

Geberit Sprongbocht PVC 90/110°

559939

1 Bezorgvoorraad info

€ 42,45 excl BTW

Geberit Afvoeraansluitstuk 90/90

568943

1 Bezorgvoorraad info

€ 20,55 excl BTW

Geberit Sigma 01 Bedieningspaneel 2-knops wit

476222

4 Bezorgvoorraad info

€ 50,47 excl BTW

Geberit Wandclosetbocht 90x110 mm PE

701265

0 Bezorgvoorraad info

€ 27,81 excl BTW

Geberit Sigma 20 Bedieningsplaat 2-toets wit/glans verchroomd/wit

575640

2 Bezorgvoorraad info

€ 66,66 excl BTW

Geberit Unifill Vlotterkraan Impuls 380

568791

3 Bezorgvoorraad info

€ 27,63 excl BTW

product image
Setprijs: € 449,-

Geberit Duofix inbouwreservoir UP720 ruimtebesparend

575637

3 Bezorgvoorraad info

€ 293,94 excl BTW

Geberit Bedieningspaneel Sigma01 2-knops chroom

476249

2 Bezorgvoorraad info

€ 59,36 excl BTW

Geberit toiletstickhouder DuoFresh 12cm

755362

0 Bezorgvoorraad info

€ 55,03 excl BTW

Geberit Sigma 20 Bedieningsplaat 2-toets glans/mat/glans verchroomd

575638

2 Bezorgvoorraad info

€ 105,06 excl BTW

Geberit Sigma 20 Bedieningsplaat easy 2 clean 2-toets mat chroom

804258

6 Bezorgvoorraad info

€ 133,47 excl BTW

inbouwreservoir

Wat is een inbouwreservoir?

Een inbouwreservoir, ook wel bekend als inbouwcistern, inbouwtoilet of inbouw systeem toilet, is een essentieel onderdeel van een moderne badkamer. Het is het verborgen gedeelte van het toilet waar het spoelwater wordt opgeslagen voordat het wordt doorgespoeld. Dit type reservoir wordt in de muur gemonteerd, waardoor het toilet een strakke en ruimtebesparende uitstraling krijgt.

Hoe werkt een inbouwreservoir?

Een inbouwreservoir werkt door middel van een spoelmechanisme dat wordt geactiveerd wanneer de gebruiker op de spoelknop drukt. Het spoelwater wordt vanuit het reservoir naar de toiletpot geleid, waardoor het toilet wordt doorgespoeld. Moderne inbouwreservoirs zijn vaak voorzien van dual-flush technologie, waarmee de gebruiker kan kiezen tussen een grote en kleine spoeling, wat waterbesparing bevordert.

Voordelen van inbouwreservoirs

Een inbouwreservoir kent een aantal voordelen:
 • Ruimtebesparend ontwerp
  Inbouwreservoirs zijn ideaal voor kleinere badkamers omdat ze geen zichtbaar reservoir hebben dat ruimte inneemt. Door het reservoir in de muur te plaatsen, wordt waardevolle vloerruimte vrijgemaakt, waardoor de badkamer er ruimer uitziet en gemakkelijker schoon te maken is.
 • Esthetische waarde
  Een inbouwreservoir draagt bij aan een strak en modern ontwerp van de badkamer. Omdat het reservoir verborgen is achter de muur, krijgt het toilet een gestroomlijnde uitstraling die perfect past bij hedendaagse interieurstijlen.
 • Gemakkelijk schoon te maken
  Doordat het reservoir zich achter de muur bevindt, is het gemakkelijker schoon te maken dan traditionele opbouwreservoirs. Er zijn geen lastige hoeken of randen waar vuil zich kan ophopen, waardoor het onderhoud van het toilet eenvoudiger wordt.

Installatie van een inbouwreservoir

Een inbouwreservoir installeren in slechts 4 stappen:
 • Stap 1: inbouwrservoir installeren

  Stap 1: Voorbereiding

  Voordat je begint met de installatie, moet je ervoor zorgen dat je beschikt over de juiste gereedschappen en materialen. Controleer of de muur waarin het reservoir wordt geplaatst stevig genoeg is en vrij is van obstakels zoals leidingen en elektrische bedrading.

 • Stap 2: inbouwrservoir installeren

  Stap 2: Plaatsing van het reservoir

  Markeer de positie van het inbouwreservoir op de muur en zaag vervolgens een opening waarin het reservoir kan worden geplaatst. Zorg ervoor dat het reservoir waterpas staat en stevig is bevestigd aan de muur.

 • Stap 3: inbouwrservoir installeren

  Stap 3: Aansluiting van leidingen

  Sluit de watertoevoerleidingen aan op het inbouwreservoir en controleer of er geen lekkages zijn. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht en dat het spoelmechanisme naar behoren werkt.

 • Stap 4: inbouwrservoir installeren

  Stap 4: Afwerking

  Plaats een afdekplaat over het inbouwreservoir en werk de muur af met tegels of een ander afwerkingsmateriaal naar keuze. Controleer nogmaals op lekkages en voer indien nodig aanpassingen uit.

Inbouwreservoir online bestellen of kopen in de vestiging

Een inbouwreservoir is een praktische en esthetische keuze voor elke badkamer. Met het ruimtebesparende ontwerp, gemakkelijk schoon te maken eigenschappen en moderne uitstraling, is het een populaire optie voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een inbouwreservoir bestellen kan eenvoudig online op Bouwmaat.nl of koop jouw inbouwreservoir in een vestiging bij jou in de buurt. Heb je nog vragen over inbouwreservoirs? Onze medewerkers geven je graag een persoonlijk advies.