Coronavirus

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers staat voorop. In vervolg op de huidige ontwikkelingen en richtlijnen rondom COVID-19 neemt Bouwmaat dan ook maatregelen om risico's te beperken.

Ook voor ons geldt dat we natuurlijk de maatregelen vanuit de overheid ondersteunen, en het belang van de gezondheid van onze medewerkers en klanten daarbij voorop stellen. Voor informatie over het virus en algemene maatregelen verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Al onze vestigingen zijn gewoon open, een beperkt aantal met tijdelijk aangepaste openingstijden.

Online bestellen en bezorgen/klaarzetten

Wij wijzen je er graag op dat je ook eenvoudig online bestellingen kan plaatsen. Wij zetten deze dan graag voor je klaar of bezorgen* op de klus.

* Let op! Door drukte kunnen de levertijden iets langer zijn dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

20-12-2020 10:00 uur

Herhaling maatregelen corona

Naar aanleiding van de aangescherpte regels rondom het coronavirus willen we de maatregelen zoals ze al enige tijd in onze vestigingen gelden nog een keer onder de aandacht brengen:

 • Maximaal 2 personen naar binnen per Bouwmaat-pas.
 • Volg de aanwijzigingen van onze medewerkers.
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Schud geen handen.
 • Was vaker je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Betaal contactloos of op rekening.
 • Zet na het laden de kar terug voor de volgende klant.

Het dragen van een mondkapje is verplicht.


15-03-2021 08:00 uur

Artikelen niet leverbaar

Het kan voorkomen dat artikelen door externe omstandigheden (tijdelijk) niet voorradig zijn. Bouwmaat heeft hierover dagelijks contact met haar leveranciers. Helaas hebben zij ook te kampen met uitzonderlijke omstandigheden, waardoor voorraden niet altijd tijdig kunnen worden aangevuld.
Vanuit Bouwmaat doen wij er alles aan om een goed en passend alternatief aan te bieden. Dit lukt echter niet altijd. Wij doen ons uiterste best om de service te leveren die je van ons gewend bent en hopen op je begrip in deze situatie.

Helaas is dit een probleem dat in de hele branche speelt. Meer informatie over de voorraadproblemen kun je lezen in het artikel "Leveringsvertraging diverse bouwmaterialen".


23-12-2020 15:00 uur

Jouw Bouwmaat pas is strikt persoonlijk, leen deze dus niet uit!

Bouwmaat is open voor zakelijke klanten en alleen toegankelijk met een geldige Bouwmaat pas of met de pas in de Bouwmaat app. De komende tijd zal er dan ook streng worden gecontroleerd op het bezit van deze pas. Het kan zijn dat we naast je pas ook vragen om een ID-kaart of Rijbewijs. Bij misbruik zal de pas worden ingenomen. Zo zorgen we ervoor dat jij als professional kan blijven bouwen op Bouwmaat.


14-12-2020 19:30 uur

Bouwmaat blijft geopend

Bouwmaat is als B2B groothandel een essentiële organisatie om vakmensen te kunnen voorzien in materialen. Wij mogen dus open blijven.

Echter om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hanteren we wel de strikte richtlijnen die vanuit het RIVM zijn opgesteld. Mede hierdoor is het van groot belang dat je jouw Bouwmaat-pas bij je hebt als je onze vestigingen bezoekt. Je kan ook de Bouwmaat- app downloaden, als je hier bent ingelogd heb je toegang tot je digitale Bouwmaat-pas. Zonder de Bouwmaat-pas kunnen we je helaas niet binnen laten.

Daarnaast houden we goed in de gaten dat het niet te druk wordt en kunnen hiervoor de noodzakelijke maatregelen treffen. Wij verzoeken je dan ook om deze richtlijnen strikt te volgen. Bij het niet opvolgen van de aanwijzingen van de medewerkers zullen we helaas genoodzaakt zijn om jou de toegang te ontzeggen.

Bouwmaat zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat professionele vakmensen op een veilige manier door kunnen blijven werken. Dáár kan je op bouwen!


14-12-2020 14:00 uur

Laatste informatie aangescherpte Corona maatregelen

Op dit moment weten wij niet meer dan wat we allemaal vanuit berichten in de media kunnen vernemen.

Alle veiligheidsvoorschriften die wij de afgelopen maanden hebben ingezet zorgen ervoor dat professionele vakmensen bij Bouwmaat veilig hun noodzakelijke bouwmaterialen kunnen komen afhalen.

Bouwmaat is een groothandel en geen detailhandel en daarmee in onze ogen noodzakelijk voor alle professionele vakmensen in Nederland. Van een lekkende waterleiding tot een niet afgeronde badkamer. Dit zijn geen klussen die een periode stil kunnen blijven liggen. Daarom gaan wij er vanuit dat wij open kunnen en moeten blijven.

Net als bij vorige aanpassingen n.a.v. Corona vinden klanten op Bouwmaat.nl alle benodigde informatie. Ook na de persconferentie van vanavond zal op deze pagina meer informatie te vinden zijn over de eventueel door Bouwmaat te nemen maatregelen.


30-11-2020 13:00 uur

Piekdrukte bij PostNL, mogelijk vertraging pakketpost leveringen

Let op! Door drukte in verband met corona-maatregelen en de aankomende feestdagen kunnen de leveringen van pakketpost bestellingen mogelijk vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak.


14-10-2020 11:00 uur

Mondkapjes verplicht

In lijn met de nieuwe maatregelen zoals gisteren aangekondigd door de regering is het vanaf heden verplicht om een mondkapje te dragen bij bezoek aan de vestiging.


29-09-2020 17:00 uur

Herhaling maatregelen corona

Naar aanleiding van de aangescherpte regels rondom het coronavirus willen we de maatregelen zoals ze al enige tijd in onze vestigingen gelden nog een keer onder de aandacht brengen:

 • Maximaal 1 persoon naar binnen per Bouwmaat-pas
 • Volg de aanwijzigingen van onze medewerkers
 • Houd 1,5 meter afstand Schud geen handen
 • Was vaker je handen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Betaal contactloos of op rekening
 • Zet na het laden de kar terug voor de volgende klant

We zouden het prettig vinden als je een mondkapje draagt.


29-04-2020 13:00 uur

Tijdelijke maatregelen betreffende Knauf opgeheven

We zijn blij om te kunnen mededelen dat de tijdelijke maatregelen betreffende Knauf gipspleisters zijn opgeheven. Bedankt voor het geduld en begrip


24-04-2020 13:00 uur

Openingstijden per 28-4-2020

Met ingang van 28 april 2020 hanteren de meeste vestigingen weer de reguliere openingstijden. Een paar vestigingen hebben nog tijdelijk aangepaste openingstijden.
Kijk hier voor de openingstijden van jouw vestiging.


01-04-2020 17:00 uur

Maximum afname zakken Knauf gipspleister

Er is in Nederland momenteel extra veel vraag naar gipspleister. Hierdoor zijn we ook bij Bouwmaat sneller door voorraden heen. Om die reden voeren we per direct een maximum aantal af te nemen zakken gipspleister in. Voor zowel Knauf MP75, Knauf Rotband als Knauf Goldband hanteren we een maximum aantal van 15 zakken per pashouder per dag en alleen te bestellen in de vestiging. We weten niet hoe lang het gaat duren, maar dit betreft een tijdelijke maatregel om al onze klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen. Excuses voor het ongemak.


26-03-2020 13:00 uur

Aangepaste regels in vestigingen

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zijn de volgende nieuwe regels van kracht in onze vestigingen:

 • maximaal 1 persoon naar binnen per Bouwmaatpas
 • volg de aanwijzigingen van onze medewerkers
 • plaats bij afrekenen de kar in het daarvoor bestemde vak en neem zelf plaats achter de lijn
 • betaal contactloos of op rekening
 • zet na het laden de kar terug voor de volgende klant

24-03-2020 16:00 uur

Aangepaste levertijden

Door drukte is de geschatte levertijd 2 tot 3 werkdagen voor online afhaal- en bezorgorders. Onze excuses voor het ongemak.


17-03-2020 16:00 uur

Mondkapjes tijdelijk niet leverbaar

We snappen dat het vervelend is als je misgrijpt, maar vanwege het coronavirus is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren. Bouwmaat geeft aan deze oproep gehoor. Op deze manier vergroten we met elkaar de kans dat zoveel mogelijk voorraad naar de ziekenhuizen gaat om het zorgpersoneel te beschermen.

Wat kan je als vakman doen als je toch stofvrij moet werken?

Samen met onze leverancier Rehamij hebben we een aantal adviezen op een rij gezet.

Uitzuigen en wisselen van persoon raden wij ten sterkste af! Hier zijn de producten niet voor bedoeld en kan het overdragen van schadelijke stoffen en of bijvoorbeeld virussen alleen maar versterken.

Stofmaskers

Bij stofmaskers is een zeer duidelijk onderscheid te maken in wel of niet herbruikbaar. Het staat in de omschrijving. Bij niet herbruikbare NR (Non reusable) en bij herbruikbare R (Reusable).

Het verschil is de afwerking aan de binnenzijde. Bij herbruikbare maskers is de aansluiting op het gezicht dubbel en is het gemaakt van een materiaal dat kan worden schoongemaakt. Instructies voor schoonmaken vind je in de verpakking.

Bij niet herbruikbare maskers is de aansluiting niet geheel dubbel en gemaakt van een materiaal dat niet kan worden schoongemaakt.

Niet herbruikbare maskers dus niet opnieuw gebruiken!

Half/vol- gelaatsmaskers

Half gelaats- en vol-gelaatsmaskers zijn wel herbruikbaar. Deze zijn van kunststof en kunnen worden schoongemaakt.

Filters voor de half gelaats- en vol-gelaatsmaskers zijn tevens herbruikbaar. Ook hier is de R (reusable) opgenomen in de omschrijving. Wanneer de ademweerstand toeneemt is dat een signaal dat de filters moeten worden vervangen.


16-03-2020 13:00 uur

Bezorgen bestellingen via PostNL

Vanwege de maatregelen die genomen worden omtrent het coronavirus heeft PostNL ons de volgende informatie verstrekt:

Vanaf maandag 16 maart tekent onze bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst. Dit doen we om het contact tussen mensen te minimaliseren. We vragen de ontvanger om de laatste 3 cijfers van het legitimatiebewijs en noteren deze in het handtekeningveld. Verzoek aan de klant is dan ook om het legitimatiebewijs bij de hand te hebben als het pakket wordt verwacht.


16-03-2020 09:00 uur

In het kader van het tegengaan van de verspreiding van het corona-virus heeft Bouwmaat in de vestigingen de volgende maatregelen getroffen:

Openingstijden

 • De meeste vestigingen hanteren aangepaste openingstijden. Wil je weten wanneer jouw vestiging open is? Kijk dan op de vestigingspagina van jouw dichtstbijzijnde vestiging

Bezoek

 • Medewerkers die griep-/verkoudheidsverschijnselen vertonen, blijven thuis. Heb je als klant deze verschijnselen dan verzoeken we je niet naar onze vestigingen te komen. Je kunt dan natuurlijk wel een online bestelling plaatsen en deze laten bezorgen.
 • We vragen iedereen te allen tijde 1,5 m afstand te houden van andere klanten en medewerkers.
 • Laten we ons naar elkaar vriendelijk en begripvol gedragen, we zitten allemaal in dezelfde situatie.
 • In de kassazones en bij de balies zijn wachtstrepen geplaatst. Wij vragen je deze te respecteren en voldoende afstand van je voorganger te houden. Je mag alleen over de streep als een medewerker hiervoor toestemming heeft gegeven.
 • Er wordt in sommige vestigingen een extra medewerker ingezet om toezicht te houden op het naleven van de regels door de klant. Deze medewerker is bevoegd klanten die zich niet aan deze regels houden, de toegang tot het pand te ontzeggen. Laten we met elkaar zorgen dat dit niet nodig is.

Hygiëne

 • Medewerkers dragen bij de kassa handschoenen.
 • Medewerkers wassen minimaal 1 keer per uur hun handen en drogen handen af met papieren handdoeken of blower.
 • In alle vestigingen maken medewerkers extra schoon en besteden nauwlettend aandacht aan plekken die gevoeliger zijn voor hygiëne, zoals pinapparaten, toiletten en deurknoppen.

Betalen

 • Je kunt alleen op rekening, per pin/telefoon of creditcard betalen. Heb je echt alleen maar contant? Betaal dan alsjeblieft gepast.
 • We willen hand-tot-hand contact vermijden. Dit doen we door het (wissel)geld in een bakje plaatsen. Je moet er wel rekening mee houden dat naar verwachting op zeer korte termijn contante betalingen in Nederland niet meer mogelijk zijn.