Unipanel kunststof bouwpanelen kopen

Een overstek, windveer of koof van kunststof. Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel de meest interessante. Kunststof bouwpanelen van Unipanel zijn namelijk eenvoudig te bewerken en rotten nooit.

3 resultaten

Unipanel Gevelschroef incl Dopjes 4x50mm Deeldraad T20 100 stuks

708997

0 Bezorgvoorraad info

€ 40,44 excl BTW

Unipanel boeideel wit 16x235 mm 290 cm 2 stuks

781491

4 Bezorgvoorraad info

€ 135,08 excl BTW

Unipanel boeideel wit 16x285 mm 290 cm 2 stuks

781492

7 Bezorgvoorraad info

€ 163,86 excl BTW

Met de kunststof panelen van Unipanel kun je alles doen wat je met hout ook kunt doen: Unipanel kan worden gezaagd, geboord, geschuurd en gefreesd. En hiervoor gebruik je precies hetzelfde gereedschap als voor de bewerking van hout.

Unipanel zagen

Zagen, frezen en schuren

Unipanel panelen hebben geen nerfstructuur. Ze zijn volledig uniform van samenstelling, en zijn massief en door en door gekleurd. Bovendien is het materiaal zachter dan houten plaatmateriaal. De voordelen hiervan bij het zagen, frezen en schuren zijn:

  • In alle richtingen te bewerken, zelfs in ronde vormen
  • Meestal in één beweging
  • Zowel handmatig als machinaal
  • Geen kleurverschil
  • Geen verdere afwerking nodig

Schroeven, lijmen en schilderen

De meest gebruikte manier om Unipanel bouwpanelen te monteren is schroeven. Hiervoor zijn een speciaal bitje, schroeven en afwerkdopjes ontwikkeld. De afwerkdopjes zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als het paneel zelf. Ze passen precies in het schroefgat en zorgen zo voor een onzichtbare afwerking.

Unipanel panelen kunnen ook onderling en met hout verlijmd worden, hiervoor is een speciaal lijmadvies opgesteld. Schilderen van de panelen is niet nodig, door de manier waarop ze zijn afgewerkt. Wil je de bouwpanelen toch een kleur geven? Geen probleem! Unipanel kan uitstekend geschilderd worden.

Unipanel dak
Unipanel

Geen rot, geen onderhoud

De kunststof panelen van Unipanel zijn in heel veel situaties een goede keuze. Zo zijn ze zeer geschikt voor verschillende toepassingen buiten, zoals windveren, gootbekledingen, dakranden, boeien en wangen van dakkapellen. Ze nemen namelijk geen vocht op en zullen dus niet gaan rotten of delamineren.

Ook voor binnen, voor bijvoorbeeld plafonds en de aftimmering van koven, zijn de panelen van Unipanel ideaal. Ze hebben een glad oppervlak, dat geen verdere afwerking nodig heeft.