Rockwool steenwol isolatie kopen

Op zoek naar brandwerende steenwolisolatie? Dan kom je al snel uit bij het merk Rockwool. Rockwool levert geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen en is wereldmarktleider op het gebied van steenwolisolatie. Bij Bouwmaat vind je verschillende isolatieproducten van Rockwool.

12 resultaten

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rocksono Base wandisolatie steenwol 1200x600x45mm 10 platen 7,2 m²

581476
1 Bezorgvoorraad

€ 45,06 excl BTW

€ 42,35 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rocksono Base wandisolatie steenwol 1200x600x70 mm 8 platen 5,76 m²

573056
162 Bezorgvoorraad

€ 66,35 excl BTW

€ 62,36 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rocksono Base wandisolatie steenwol 1200x600x75 mm 8 platen 5,76 m²

559208
86 Bezorgvoorraad

€ 66,08 excl BTW

€ 62,11 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rockroof Sidefix dakisolatie steenwol 5000x600x100 mm rol 5 meter 3 m²

527473
40 Bezorgvoorraad

€ 31,46 excl BTW

€ 29,57 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rockroof Sidefix dakisolatie steenwol 3200x600x160 mm rol 3,2 meter 1,92 m²

760129
233 Bezorgvoorraad

€ 33,67 excl BTW

€ 31,64 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rocksono Solid vloerisolatie steenwol 1000x600x30 mm 16 platen 9,6 m²

567527
15 Bezorgvoorraad

€ 31,49 excl BTW

€ 29,91 v.a. 10 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rockfit Duo spouwisolatie steenwol Rd2,55 1000x800x90 mm 5 platen 4 m²

754232
64 Bezorgvoorraad

€ 34,70 excl BTW

€ 32,61 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rockroof Sidefix dakisolatie steenwol Rd2,0 6000x600x80 mm rol 6 meter 3,6 m²

527449
28 Bezorgvoorraad

€ 23,36 excl BTW

€ 21,95 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rockfit Premium silver spouwisolatie 1000x800x80 mm 5 platen 4 m²

761324
0 Bezorgvoorraad

€ 54,46 excl BTW

€ 51,19 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rockfit Premium silver spouwisolatie 1000x800x120 mm 3 platen 2,4 m²

761323
0 Bezorgvoorraad

€ 45,72 excl BTW

€ 42,97 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

ROCKWOOL Rocksono Base wandisolatie steenwol Rd1,2 1200x600x45mm 10pl 7,2m2

855914
0 Bezorgvoorraad

€ 45,06 excl BTW

€ 42,35 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

Rockwool Spouwplaat Rockfit 433 DUO steenwol 100x80x7,5 cm 5 platen

585370

€ 26,77 excl BTW

€ 24,09 v.a. 9 stuks

Op zoek naar brandwerende steenwolisolatie? Dan kom je al snel uit bij het merk Rockwool. Rockwool levert geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen en is wereldmarktleider op het gebied van steenwolisolatie. Bij Bouwmaat vind je verschillende isolatieproducten van Rockwool.

Rockwool steenwol isolatie

Steenwol, ook wel rotswol genoemd, kan een hoge druk aan. Dit komt omdat de vezels in rotswol kort zijn waardoor rotswol een hoge dichtheid heeft. Maar welke belangrijke eigenschappen en voordelen heeft Rockwool steenwolisolatie nog meer? Wij zetten alle kenmerken voor je op een rijtje.

Constante isolatiewaarde brandveiligheid geluidsisolatie
circulariteit ontwerpvrijheid

Thermisch comfort: Een optimaal binnenklimaat is beter voor jou en het milieu

Een constante binnentemperatuur heeft een positieve invloed op de woon- en werkomstandigheden. Onze thermische isolatie toepassingen hebben een hoog warmte accumulerend vermogen. Door temperatuurbeheersing kunnen de kosten van verwarming, koeling en ventilatie aanzienlijk verminderd worden. Ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner. ROCKWOOL isolatie is een buitengewoon flexibel materiaal dat temperatuur schommelingen tegengaat.

Ook heeft het materiaal een hoog warmte-accumulerend vermogen. Door dit warmte-accumulerend vermogen wordt de warmte in de winter vastgehouden en blijft het in de zomer langer koel. Daarnaast omhult het stilstaande lucht, waardoor het materiaal een hoge, natuurlijke isolatiewaarde heeft.

ROCKWOOL steenwol krimpt niet en zet niet uit. Hierdoor ontstaan geen naden en kieren tussen isolatieplaten, waardoor koudebruggen worden voorkomen en een constante isolatiewaarde wordt geleverd. Bovendien heeft steenwol een hoog warmte-accumulerend vermogen: in de winter wordt warmte vastgehouden in een gebouw, in de warme zomermaanden blijft het binnen juist langer koel. Dit zorgt het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat.

Constante isolatiewaarde van steenwol

De thermische eigenschappen van onze producten zijn te danken aan de structuur van steenwol. Steenwol omhult stilstaande lucht en heeft daardoor een hoge, natuurlijke isolatiewaarde. Het materiaal is ongevoelig voor veroudering, waardoor we een hoge en gelijkblijvende thermische prestatie kunnen garanderen.

Brandveiligheid

Er zijn verschillende maatregelen mogelijk om de brandveiligheid van een gebouw te verbeteren. Denk hierbij aan het plaatsen van brandwerende deuren en het installeren van rookmelders, brandalarmen en sprinklersystemen. Wil je de brandschade echter minimaliseren, dan is het plaatsen van onbrandbare isolatie een belangrijke eerste stap richting effectieve brandbeveiliging.

De natuurlijke eigenschappen van steen helpen ons bij de bouw van duurzame en veilige steden, vol brandveilige gebouwen. ROCKWOOL steenwol producten zijn namelijk gemaakt om ook bij gloeiend hete vlammen stabiliteit te blijven bieden. Hierdoor blijft de structuur van het gebouw beter behouden en hebben mensen meer tijd om het gebouw veilig te verlaten.

ROCKWOOL steenwol is buitengewoon brandveilig. Gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt, verdraagt het extreem hoge temperaturen - tot ver boven de 1.000 °C - en het brandt niet. ROCKWOOL steenwol beperkt branduitbreiding, veroorzaakt nauwelijks of geen rook en veroorzaakt geen toxische gassen.

Wist je dat?
Onze oplossingen worden vervaardigd volgens hetzelfde proces dat plaatsvindt in het hart van een vulkaan. Hierdoor blijven onze producten zelfs bij extreem hoge temperaturen stabiel. De steenwol is dan ook geschikt voor tal van toepassingen bij hoge temperaturen.

Geluidsisolatie: Woning isoleren tegen geluidsoverlast

Geluidshinder heeft een negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Bescherming tegen ongewenste geluiden kan dan een positieve invloed hebben op onze fysiologie, ons leervermogen en ons sociale gedrag. ROCKWOOL steenwol is erg geschikt als geluidsisolatie. Steenwol isolatie absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen. Het toepassen van steenwol isolatie in daken, gevels, muren, wanden, plafonds en vloeren zorgt voor een effectieve geluidsisolatie.

Steenwol heeft een open en poreuze structuur en is hierdoor buitengewoon doeltreffend in het absorberen van geluid. Omwonenden van een vliegveld merken bijvoorbeeld dat het geluidsniveau binnenshuis met 40% daalt wanneer ROCKWOOL dakisolatie is toegepast.

Steenwol werkt geluidabsorberend

Ons welzijn gaat hand in hand met het comfort dat we ervaren in onze omgeving. Lawaai of het gebrek hieraan is van grote invloed op dit comfort. Geluidoverlast kan onze dagelijkse activiteiten onderbreken. In het ergste geval kan het zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals luistervermoeidheid, gehoorverlies en slaapstoornissen. Veel woningbezitters hebben last van geluidsoverlast van hun buren, omdat hun huis niet voldoende geïsoleerd is. Op scholen zonder goede geluidsisolatie kunnen kinderen hun leraren niet voldoende verstaan. Ook op het werk kunnen ongewenste geluiden zorgen voor afleiding, wat vaak een negatieve impact heeft op de concentratie en efficiëntie van medewerkers. Dit alles kan voorkomen worden met geluidsisolatie van ROCKWOOL steenwol.

Akoestisch comfort van gebouwen verbeteren

Het ROCKWOOL assortiment biedt akoestische oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Wil je het binnenklimaat of de akoestiek in een gebouw verbeteren of de werkplek veraangenamen? Een wand of muur isoleren tegen geluid van buren of van buitenaf? Met behulp van ROCKWOOL geluidsisolatie voorkom je dat externe geluiden het gebouw binnenkomen.

Circulariteit

ROCKWOOL: van nature circulair

Om klimaatverandering en uitputting van de aarde tegen te gaan en tegelijkertijd groei en welvaart en de realisatie van benodigde infrastructuur te waarborgen, moeten we naar een circulaire bouweconomie overschakelen.In de circulaire economie is afval geen afval, maar een waardevolle grondstof die geregenereerd of hergebruikt kan worden tot iets nieuws.

Onze steenwol producten passen perfect in een circulaire economie. Steenwol is een natuurproduct, gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt. Een van de meest voorkomende grondstoffen op de planeet. ROCKWOOL steenwol heeft een lange levensduur van wel 75 jaar en een bewezen lage milieu impact. Bovendien kan steenwol keer op keer gerecycled worden met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. En, in onze eigen recyclefabriek wordt zelfs afval van andere industrieën tot secundaire grondstof voor de productie van steenwol verwerkt. Nieuwe steenwolproducten bestaan tot wel 50% uit gerecyclede grondstoffen.

Duurzame grondstof

Steenwol is een natuurproduct, dat gemaakt wordt van het vulkanische gesteente basalt. Deze duurzame grondstof is rechtstreeks afkomstig uit de aarde en nagenoeg onuitputtelijk: elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van steenwol gebruikt.

Zeer lange levensduur

ROCKWOOL steenwol producten hebben een lange levensduur van wel 75 jaar en verouderen niet, waardoor een blijvend hoge isolatiewaarde is gegarandeerd. Gedurende deze levensduurcyclus blijft de uitzonderlijke dimensionele stabiliteit behouden. De isolatiematerialen zijn vormvast, zakken niet uit en zijn ongevoelig voor veranderingen in temperaturen of vochtigheidsgraad. De isolatie blijft altijd perfect aaneengesloten, waardoor er geen koudebruggen ontstaan.

Oneindig recyclebaar

Steenwol kan keer op keer gerecycled worden met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. ROCKWOOL heeft sinds 1992 een eigen recyclefabriek waar ook afval van andere industrieën tot secundaire grondstof voor de productie van nieuwe steenwol wordt verwerkt. Afval van onder meer de aluminiumindustrie, energiecentrales en afvalwater wordt hergebruikt. Nieuwe steenwolproducten bestaan tot wel 50% uit gerecyclede grondstoffen.

Lage milieu impact

Circulair bouwen betekent ook het gebruik van milieuverantwoorde producten. Ook daarmee zit je met ROCKWOOL steenwol goed. Om een correct beeld te kregen van de milieu impact van bouwmaterialen moet de hele levenscyclus analyse (LCA) beschouwd worden. Dat begint bij de winning van de grondstoffen, dan het transport, de productie, de verwerking en eindigt bij de afvalfase. In de Nationale Milieudatabase (NMD), die gebaseerd is op deze benadering, behaalt ROCKWOOL steenwol zeer goede milieuprestaties.

Ontwerpvrijheid: Aantrekkelijk gebouw zonder de prestaties te beïnvloeden

Een mooie, aantrekkelijke omgeving heeft een positieve invloed op mensen. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

ROCKWOOL steenwol maakt het mogelijk om aantrekkelijke én veilige ruimtes te creëren, die ook thermisch comfort bieden. De veelzijdigheid van steen geeft een architect veel vrijheid in zijn ontwerpen. Dit veelzijdige materiaal kan op maat worden verwerkt in een onbeperkte reeks kleuren, dimensies en vormen.

Door de flexibele structuur kan steenwol met een verscheidenheid aan gevelbekledingsproducten worden afgewerkt. Dit geeft architecten en ontwerpers alle vrijheid om hun creatieve en unieke visie te verwezenlijken.

Rockwool steenwol isolatie - robuust en flexibel


Assortiment

De steenwolisolatie van Rockwool is geschikt voor verschillende toepassingen. Wij zetten een aantal isolatieoplossingen uit het assortiment van Bouwmaat voor je op een rijtje.

Gevel

Het ROCKWOOL Rockfit assortiment biedt oplossingen voor spouwmuurisolatie, vliesgevelisolatie en geventileerde gevels. Met het ROCKWOOL MetaalbouwSysteem bieden we een oplossing voor de isolatie van metalen gevels.

Bij Bouwmaat vind je Rockfit Duo isolatie, een waterafstotende spouwplaat met een harde toplaag (ca. 60 kg/m3), voorzien van een ruitraster en een flexibele achterzijde (ca.35 kg/m3). De flexibele zijde wordt tegen het binnenblad van de spouw geplaatst. Door de goede aansluiting op het binnenspouwblad wordt warmteverlies door convectiestromen voorkomen. Door de harde zijde blijft de plaat stevig en makkelijk hanteerbaar, biedt het een betere weerbestendigheid en een hogere weerstand tegen indrukking bij het plaatsen van de rozetten.

Wand

Onder de naam Rocksono biedt ROCKWOOL verschillende steenwol producten voor thermische, geluidsisolerende en brandwerende vulling in houten- en lichte metalen scheidingswanden of voorzetwanden.

Bij Bouwmaat vind je de Rocksono Base en Rocksono Solid steenwol platen in verschillende formaten. Rocksono Base is een lichte veerkrachtige steenwolplaat (ca.35 kg/m3), Rocksono Solid is een stevige veerkrachtige steenwolplaat (ca. 45kg/m3). Beide isolatieplaten vergroten het thermische en akoestische comfort in de ruimte.

Het ROCKWOOL Rocksono assortiment is tevens geschikt voor het isoleren van houten vloeren.

Hellend dak

In de traditionele dakstructuur is isoleren met steenwol bijzonder interessant: tussen de balken kan de isolatie door haar flexibiliteit goed aansluitend worden geplaatst, zonder extra dikte voor het dak te moeten creeeren. Bovendien zorgt steenwol voor extra akoestische isolatie en brandveiligheid van de constructie.

Het ROCKWOOL Rockroof assortiment biedt oplossingen voor hellende daken met zowel vaste als variabele keperafstanden.

De Rockroof Sidefix is een steenwoldeken (ca. 25 kg/m3), aan een zijde voorzien van een dampremmend en luchtdicht alulaminaat. De deken is in de lengterichting voorzien van draadversterkte hechtranden.

Vloer

De wandisolatieplaten uit de ROCKWOOL Rocksono serie worden ook gebruikt voor het isoleren van houten vloeren. Wil je speciale vloerisolatie van ROCKWOOL? Naast de Rocksono platen is er een apart Rockfloor assortiment (ca. 100-150 kg/m3) welke uitermate geschikt is voor het thermisch en akoestisch isoleren van zwevende dekvloeren, houten vloeren en begane grondvloeren.


Rc-waarde steenwol

Het isolerend vermogen van een constructie wordt uitgedrukt via de Rc-waarde. Hoe hoger de Rc-waarde van een constructie is, hoe beter deze isoleert.

 • R = resistance
 • c = construction

Rc-eis nieuwbouw-constructies

Zodra de nieuwe BENG eisen van kracht worden (conform NTA 88 000) op 1 januari 2021, vervangen deze de huidige EPC. Omdat BENG zelfstandige eisen stelt aan onder andere de gebouwschil, biedt dit meer waarborg voor een energiezuinig ontwerp van een gebouw. De minimale Rc waardes worden met de introductie van BENG aangepast:

 • Dak: gaat van Rc 6 m2K/W naar 6,3 m2K/W
 • Vloer: gaat van Rc 3,5 m2K/W naar 3,7 m2 K/W
 • Gevel: gaat van Rc 4,5 m2K/W naar Rc 4,7m2K/W

Met Rockwool steenwol worden de eisen voor de isolatiewaarde van deze constructies eenvoudig gehaald.

Eenvoudig RC-berekeningen maken met de ROCKWOOL Rekenhulp

Met de ROCKWOOL Rekenhulp, maak je snel en handig thermische berekeningen voor de meest voorkomende constructies met ROCKWOOL steenwol. Je berekent bijvoorbeeld de RC-waarden voor spouwmuren, vliesgevels, voorzetwanden, HSB gevels en daken, platte daken, houten vloeren en meer.

Nieuw in de ROCKWOOL Rekenhulp is de RC-berekening volgens de nieuwe norm NTA 8800 voor projecten met een vergunningsaanvraag na 1 januari 2021. Bereid jij je hier al op voor? Of heb jij projecten met een vergunningsaanvraag in 2021? Dan kun je nu al RC-waarden berekenen volgens de nieuwe norm met de Rekenhulp conform NTA 8800. Heb je projecten waarvan de vergunning reeds is aangevraagd? Dan kun je onderstaande Rekenhulp gebruiken om berekeningen te maken op basis van de huidige NEN 1068.

Factoren die de Rc-waarde beïnvloeden

Er zijn een aantal factoren die de daadwerkelijke Rc-waarde kunnen beïnvloeden:

 • Vormvastheid:
  Rockwool isolatie krimpt niet en zet niet uit.
 • Gevoeligheid:
  Rockwool steenwol heeft een veerkrachtige en flexibele structuur en een robuust oppervlak.
 • Delaminatie:
  Steenwol delamineert niet door weersinvloeden.
 • Verwerking:
  Het isolatiemateriaal moet op een juiste manier worden verwerkt.

Veelgebruikte afmetingen

Rockwool steenwol is er in veel verschillende afmetingen. De veelgebruikte afmetingen vind je in het assortiment bij Bouwmaat.

Lengte, breedte en dikte

De afmetingen van het Rockwool isolatiemateriaal in het assortiment bij Bouwmaat:

 • Lengte: 120, 500, 100 cm;
 • Breedte: 60, 80 cm;
 • Dikte: 3, 4.5, 7, 7.5, 9, 10 cm

Hoe steenwol snijden?

Is Rockwool steenwol eenvoudig op maat te snijden? Jazeker! Dit komt mede door het handige rasterpatroon op de isolatieplaten. En hoe moet je steenwol snijden? Gebruik voor het op maat snijden van de Rockwool steenwol platen de speciale isolatiemessen.

Gewicht steenwol

Het gewicht van de verschillende Rockwool isolatieplaten in het assortiment bij Bouwmaat.

 • RockSono Base is een lichte en veerkrachtige steenwolplaat (ca. 35 kg/m3).
 • RockSono Solid is een stevige, veerkrachtige steenwolplaat (ca. 45 kg/m³) met zeer goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen.
 • Rockroof Sidefix voor een hellend dak, is een steenwoldeken (ca. 25 kg/m³), aan een zijde voorzien van een dampremmend en luchtdicht aluminiumlaminaat en voorzien van draadversterkte hechtranden.

Rockwool steenwol isolatie snijden


Steenwol prijs per m2

Door de lange levensduur van de isolatieplaten is Rockwool een waardevolle, eenmalige investering om de onderhoudskosten en energiekosten levenslang te verlagen. Daarmee is steenwol een goedkope manier van isoleren. Wil je de prijs per m2 van Rockwool steenwol weten? Bij de Rockwool producten vind je onder de stuksprijs ook een prijs per m2.


Inspiratie, tips en stappenplannen

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak. Zo bieden wij niet alleen de producten van Rockwool, maar willen we je ook alle informatie geven die je nodig hebt om het juiste product voor jouw klus aan te schaffen. Wil je tips over de verwerking van de producten? Ook die vind je bij Bouwmaat.

Een aantal handige artikelen over isolatie:

Bekijk alle inspirerende artikelen over isolatie


Video: Thermisch comfort - Eén van de 7 krachten van steenwol