Collomix: Voor elk materiaal de juiste mixer en mengstaaf

Collomix is al meer dan 40 jaar toonaangevend als het gaat om mengen op de bouwplaats. Als vakman kom je in de dagelijkse praktijk diverse materialen tegen die je moet mixen. Tegellijm, beton, plamuur, of mortels, hebben allemaal hun specifieke eigenschappen. Met de mengproducten van Collomix worden zelfs de zwaarste mengopgaves een stuk makkelijker en bereik je een beter resultaat en bespaar je tijd en geld!

37 resultaten

Collomix Mengstaaf WK70 S

563306

2 Bezorgvoorraad info

€ 13,39 excl BTW

Collomix Mengstaaf FM80

563315

45 Bezorgvoorraad info

€ 12,14 excl BTW

Collomix Mengstaaf FM60 S

563300

0 Bezorgvoorraad info

€ 10,88 excl BTW

Collomix Mengstaaf WK90/500

563316

103 Bezorgvoorraad info

€ 15,85 excl BTW

Collomix Mengstaaf LX70 S

753379

13 Bezorgvoorraad info

€ 6,84 excl BTW

Collomix Mengstaaf MM85

563917

92 Bezorgvoorraad info

€ 13,25 excl BTW

Collomix Mengstaaf WK90 S

563918

45 Bezorgvoorraad info

€ 14,34 excl BTW

Collomix Mengstaaf WK120 S

563307

26 Bezorgvoorraad info

€ 26,97 excl BTW

Collomix Mengstaaf WK100 S

563308

92 Bezorgvoorraad info

€ 24,09 excl BTW

Collomix Mengstaaf FM100 S

563301

36 Bezorgvoorraad info

€ 18,62 excl BTW

Collomix Mengstaaf WK120 HF

563319

14 Bezorgvoorraad info

€ 33,88 excl BTW

Collomix Mengstaaf WK120 M14

563322

6 Bezorgvoorraad info

€ 33,88 excl BTW

Collomix is al meer dan 40 jaar toonaangevend als het gaat om mengen op de bouwplaats. Als vakman kom je in de dagelijkse praktijk diverse materialen tegen die je moet mixen. Tegellijm, beton, plamuur, of mortels, hebben allemaal hun specifieke eigenschappen. Met de mengproducten van Collomix worden zelfs de zwaarste mengopgaves een stuk makkelijker en bereik je een beter resultaat en bespaar je tijd en geld!


Bouwmaat Collomix

Ongewenst mengresultaat voorkomen

Het lijkt misschien simpel, maar we weten allemaal dat het mixen van materialen niet altijd vlekkeloos verloopt. Je materiaal kan klonteren, je hebt last van droge materiaalresten op de bodem van je emmer, of het is moeilijk verder te verwerken. Dit soort ongewenst mengresultaat kost de nodige tijd en energie. Het kan voor extra kosten zorgen door correctiewerkzaamheden of misschien zelfs bouwschade.

Joris Bogaard, Sales Manager Nederland & België bij Collomix:

"Het gereedschap dat je gebruikt, is vaak doorslaggevend voor het resultaat. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat de mengstaaf die je gebruikt echt goed past bij het materiaal dat je verwerkt."


Mengstaven wijzer: voor elk materiaal de juiste mengstaaf

Bij Bouwmaat tref je een brede range Collomix mengstaven aan. Van de verschillende typen vind je zowel mengstaven met een wat kleinere diameter die je op je boormachine aansluit als de mengstaven voor je elektrische of accu gedreven mengmachines voor grotere hoeveelheden. Zo heb je voor elke klus het juiste gereedschap in handen. Neem bijvoorbeeld de MKN-mengstaaf die door zijn drievoudige mengvleugel en linksdraaiende mengkorf erg geschikt is voor het mengen van vloeibare en crèmige materialen zoals gipspleister en muurverf.

Met de onderstaande mengstaven wijzer, vind je de juiste mengstaaf voor ieder materiaal.

TYPE MENGSTAAF

LAK/VERF

TEGELLIJM

KANT EN
KLAAR
MORTEL

EGALISATIE MORTELS

GIPS-
PLEISTER

EPOXYHARS

BETON

PLAMUUR

DEKVLOER

AFDICHTING

DUNBED-
MORTEL

WK WK mengstaaf

••

••

MK MK mengstaaf

••

••

MM MM mengstaaf

••

KR KR mengstaaf

••

MKN MKN mengstaaf

••

LX LX mengstaaf

••

DLX DLX mengstaaf

••

••

FM FM mengstaaf

••

KRK KRK mengstaaf

••

Let op: schuif de tabel naar rechts en naar links om meer materialen te bekijken.

Collomix mengstaven

Collomix DLX-mengstaaf voor egaline

Bij Bouwmaat krijgen we regelmatig de vraag hoe je egaline het beste kunt mengen. Hier heeft Collomix de perfecte oplossing voor. Speciaal hiervoor is de mengstaaf DLX ontwikkeld. Deze heeft twee boven elkaar liggende turbineschoepen die zorgen voor een grondige stroming en daardoor klontervorming tegenaan. De staaf heeft in totaal tien vleugels. Hierdoor slaat de staaf tien keer tegen je product aan waardoor je snel en egaal mengt.

Snel mengstaven wisselen met de Collomix Hexafix-snelspankoppeling

Natuurlijk is het ook prettig als je menggereedschap makkelijk en snel kunt verwisselen. De gebruikelijke keilboutbehuizingen of het M14-schroefdraad bij de overgang naar een mengmachine zijn na gebruik vaak moeilijk los te krijgen. Speciaal daarvoor ontwikkelden Collomix de Hexafix-snelspankoppeling. Deze werkt zonder gereedschap, voor het uitnemen van je mengstaaf hoef je alleen het heft terug te trekken.


Collomix stofvrij werken

Stofvrij werken

Naast efficiëntie heeft Collomix ook gezond werken hoog in het vaandel staan. Bij het gieten van materiaal in poedervorm of bij het begin van het mengproces, heb je eigenlijk altijd te maken met stofontwikkeling. Die kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Speciaal daarvoor is er de Collomix dust.EX. Deze stofafzuiging kun je samen met een stofvanger makkelijk op elke emmer vastklikken. Met Collomix werk je dus niet alleen klontvrij, maar ook stofvrij!


Collomix: Focus op ergonomie en innovatie

Collomix: Focus op ergonomie en innovatie

De producten van Collomix staan voor de hoogste kwaliteit afkomstig van de modernste productielijnen. Bij Collomix staan innovatie en ergonomie centraal. Alle innovaties en ontwikkelingen van het merk zijn tegenwoordig de internationale standaardnorm. Ook vindt Collomix het belangrijk jou te ontlasten. De machines moeten het werk doen, niet het lichaam. Niet voor niets zijn alle machines van Collomix dus afgestemd op jouw ergonomie.

Bij Bouwmaat vind je een ruim assortiment aan mengmachines en mengstaven van Collomix. Alle producten zijn eenvoudig online te bestellen, maar ook verkrijgbaar in jouw Bouwmaat vestiging. Wil jij meer weten over de Collomix producten? Neem dan gerust contact op met jouw Bouwmaat vestiging.


Video: welke mengstaaf van Collomix gebruik je?

Joris Bogaard van Collomix legt in deze video onze medewerker Carlo Wijnstekers uit welke mengstaaf er moet worden gebruikt voor bijvoorbeeld het klontvrij mixen van egalisatie vloeivloer. Daarnaast heeft Collomix een eenvoudig hulpmiddel om stofvrij te werken.