RHEINZINK: gewalst zink voor dakgoten & meer

Er zijn resultaten

RHEINZINK is gewalst zink voor de bouw, toegepast als onder andere dakgoot, hemelwaterafvoerbuis, dakrand en dak- & gevelbekleding. RHEINZINK heeft een chique uitstraling, behoeft vrijwel geen onderhoud en gaat tientallen jaren mee.

Kiezen voor RHEINZINK is kiezen voor een product met een uitermate lange levensduur. Op het glanzende oppervlak ontstaat onder invloed van regen en zuurstof de patinalaag, waardoor het materiaal in de loop der tijd een blauwgrijs uiterlijk krijgt. RHEINZINK is een circulair bouwmateriaal bij uitstek omdat het volledig hergebruikt kan worden en een hoge restwaarde heeft.

Het Bouwmaat assortiment bestaat uit:

  • Dakgoten, 3 verschillende modellen
  • Hemelwaterafvoerbuis rond 80 mm met toebehoren
  • KliQ-deklijstsysteem voor platte daken

Dakgoot

Een zinken dakgoot wordt toegepast om het regen en dooiwater van een hellend dak te verzamelen en naar een HWA-buis af te voeren. De dakgoot wordt bevestigd met gootbeugel. Er zijn verschillende typen goten met bijbehorende standaard afmetingen.

De volgende drie goten worden uit voorraad geleverd:

Mastgoten (halfronde goot):

  • M30
  • M37
Model A B C D E F G H
M30 13 19 62,5 10 34 6 18 100°
M37 13 17 85 10 32 6 20 100°

 

RHEINZINK mastgoot RHEINZINK Afmeting Mastgoot

Bakgoot (vierkante goot):

  • B37
Model A B C D E F G H
B37 13 85 162 60 34 6 20 90°

 

RHEINZINK bakgoot RHEINZINK Afmeting Bakgoot

Instructie voor het solderen van een kopschot in de dakgoot:

Hemelwaterafvoerbuis

Het hemelwaterafvoerbuis (of regenpijp) is een in het oog springend element op de gevel. Het assortiment bestaat uit een ronde hemelwaterafvoerbuis met een diameter van 80 mm en alle bijbehorende producten, zoals bochten, vergaarbak, T-stuk en een bladafscheider.

De montage van de buis aan de muur krijgt een hoogwaardig uiterlijk door de combinatie van een 100% zinken beugel met een dubbele overschuifwrong. Het RHEINZINK HWA-bevestigingspakket omvat alle onderdelen om een RHEINZINK hemelwaterafvoerbuis vakkundig te monteren. Altijd alle onderdelen bij de hand!

RHEINZINK hemelwaterafvoer

Instructie voor het monteren van een hemelwaterafvoerbuis:

KliQ-deklijst

Het RHEINZINK KliQ-deklijstsysteem is een snel en eenvoudig te monteren zinken dakrandafwerking. De deklijst wordt vastgeklikt op de bijbehorende verzinkt stalen KliQ-klangen. Met behulp van expansieklangen wordt de verbinding tussen de lengtes onderling gemaakt, waardoor je niet meer hoeft te solderen. Met het prefab buitenhoekstuk kunnen de hoeken worden afgewerkt. Het systeem is ideaal om te combineren met EPDM of bitumineuze daken met een mastiekschroot.

  • Per lengte deklijst zijn er twee verzinkt stalen klangen nodig
  • Voor iedere koppeling is één expansieklang met koppelstuk nodig (ook bij de buitenhoek)

RHEINZINK deklijst RHEINZINK Deklijst 4070