Werkschoenen: veiligheidsschoenen van de beste merken

Er zijn resultaten

Ben je op zoek naar goede werkschoenen? Bij Bouwmaat vind je een groot assortiment aan veilige werkschoenen van onder andere de professionele merken SteelBlue, Redbrick, Safeworker en Maxguard. Alle veiligheidsschoenen op onze site zijn in verschillende maten en kleuren te verkrijgen. Zo vind je altijd een goede en veilige schoen die niet alleen lekker zit, maar ook nog eens bij jouw werkkleding past.


Werkschoenen voor dames en heren

Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van werkschoenen? Dat is helemaal afhankelijk van het beroep dat je uitoefent. Werkschoenen zijn er namelijk in verschillende materialen en modellen (hoog of laag). Er zijn werkschoenen speciaal voor mannen en voor vouwen. Ook wordt er gekeken naar de veiligheidsklasse, zoals S1, S2, S3 en de toepassing van de schoenen. Al deze elementen samen hebben invloed op de keuze voor de juiste veiligheidsschoenen!


S3 werkschoenen en andere veiligheidsklassen

Er zit verschil in de diverse werkschoenen. Het belangrijkste om rekening mee te houden is misschien wel de veiligheidsklassen. Om de veiligheidsklasse van werkschoenen aan te geven wordt een Safety codering gebruikt aangeduid met SB, S1, S2, S3, S4 en S5. Maar wat houdt deze codering precies in?

S1

Wanneer de schoen aan veiligheidsklasse S1 voldoet, dan houdt dit in dat de schoen dezelfde kenmerken heeft als de veiligheidsklasse SB, maar dan met:

  • Antistatisch eigenschappen
  • Gesloten hiel
  • Energieopname door de hak

S1P

Ook is er een veiligheidsklasse S1P. Deze klasse komt overeen met de klasse S1 maar heeft daarbij een niet penetreerbare tussenzool.

S2

Veiligheidsklasse S2 houdt in dat naast alle genoemde eigenschappen bij SB en S1, de werkschoenen ook een verhoogde weerstand tegen water hebben.

S3

Een werkschoen met veiligheidsklasse S3 heeft dezelfde kenmerken als een schoen in veiligheidsklasse S2, maar heeft daarnaast een niet penetreerbare tussenzool en antislipprofiel.

Overige klassen

S4

Een werkschoen in de categorie S4 is als een werkschoen in de categorie S1, maar is geheel gemaakt van kunststoffen. Hierdoor zijn de werkschoenen helemaal waterdicht.

S5

Tot slot is er nog veiligheidsklasse S5. De werkschoenen in deze klasse komen overeen met de schoenen uit klasse S4 maar hebben daarbij een niet penetreerbare tussenzool en antislipprofiel.

SB

Werkschoenen voldoen allemaal aan de minimale eis wat betreft de veiligheidsklasse. Deze eis wordt SB genoemd (Safety Base). De werkschoenen moeten voldoende bescherming bieden tegen vallende voorwerpen en een minimale indeuk resistentie hebben van 200 Joule. Ook moeten de schoenen zijn voorzien van een speciale neus.


Werkschoenen merken

Bij Bouwmaat verkopen we professionele werkschoenen. Wij hebben diverse A-merken in ons assortiment, zoals Steel Blue, Redbrick, Grisport, Buckler, Maxguard en Magnum.

Steel Blue werkschoenSteelBlue

Steel Blue staat bekend om haar comfortabele S3 veiligheidsschoenen. Steel Blue is een innovatief merk en biedt jou werkschoenen met een uitstekende bescherming, duurzaamheid en ongeëvenaarde 100% Comfort Garantie. Wanneer je de hele dag op je voeten staat, namelijk niets belangrijker dan comfortabele en stevige veiligheidsschoenen.

Redbrick werkschoenenRedbrick

Safety en fashion first. Dat zijn de Redbrick veiligheidsschoenen. Deze veiligheidsschoenen staan bekend om hun draagcomfort en moderne uiterlijk. De kleurrijke collectie bestaat uit safety sneakers en safety classics. De hoge modellen komen tot op enkel hoogte en worden vaak in de bouw gedragen. De lage werkschoenenuit safety sneakers en een lijn met klassieke modellen zijn ideaal voor bijvoorbeeld magazijn werkzaamheden. Redbrick veiligheidsschoenen zijn onverwoestbaar.

Grisport veiligheidsschoenenGrisport

Beschermend, stoer, eigentijds en comfortabel. Dat zijn de veiligheidsschoenen van Grisport. De veiligheidsschoen hebben alle eigenschappen die je van een veiligheidsschoen mag verwachten. Door innovatieve materialen en productietechnieken te gebruiken garandeert Grisport topkwaliteit. De veiligheidsschoenen hebben PU-, TPU- en nitrilrubber zolen. Het unieke HeelSupport System® ondersteunt de hiel en zorgt zo voor extra comfort. Alle Grisport werkschoenen voldoen aan Europese normen. Grisport. Inspired by climbers. Used by workmen.

Overige merken veiligheidsschoenen

Naast de bovenstaande topmerken vind je bij Bouwmaat ook werkschoenen van de merken Airtox, Cerva, Howler, Panda, Raven en Safeworker.


Type werkschoenen

Naast het feit welk merk het beste bij je past is het belangrijk te kijken naar het type schoen dat je fijn vindt om te dragen.

Schoentype

Er zijn diverse soorten werkschoenen. Maar net wat jij fijn vindt tijdens het werk. Van moderne sneakers tot gemakkelijke instappers en laarzen.

Sneakers

Zoek je een wat modernere werkschoen, dan zijn er sportieve sneakers van onder andere Raven. Deze schoenen zien er sportief uit en staan casual onder je werkkleding.

Instappers

Liever een schoen met een gemakkelijke instap en zonder veters? Ga dan naar een van inze vestigingen en vraag daar wat de mogelijkheden zijn.

Nette schoenen

Voor de net geklede vakmannen en vakvrouwen zijn er mooie werkschoenen met nette neuzen. Deze maken jouw professionele outfit niet alleen veiliger, maar je komt ook nog eens goed voor de dag.

Laarzen

Als laatste kun je natuurlijk kiezen voor werkschoenen die eruitzien als stoere laarzen. Deze stoere boots van onder andere SteelBlue en Buckler zijn niet alleen veilig, maar ook nog eens super comfortabel om de hele dag op te lopen.

Neustype

Naast het type van de werkschoen is het handig te kijken welk type neus jouw schoen nodig heeft tijdens de klus. Ga je voor schoenen met een stalen of composiet neus?

Stalen neus

De veiligheidheidschoen met de stalen neus is de klassieke werkschoen. Bij directe rechte impact heeft een stalen neus een betere kracht absorptie dan een composiet neus. Aangezien dit niet heel veel voorkomt is een composiet neus een prima alternatief. De reden dat men toch voor stalen neuzen kiest, is dat deze over het algemeen gunstiger geprijsd zijn dan composiet neus.

Composiet neus

Schoenen met een composiet neus zijn over het algemeen lichter dan die met stalen neuzen. Ook zijn ze handig op plekken met een verhoogde beveiliging. Moet je bijvoorbeeld regelmatig door detectiepoortjes dan hoef je niet iedere keer je schoenen uit te doen. Daarnaast geleiden ze ook minder dan stalen neuzen. Dit betekent meer comfort omdat ze minder snel warmte en koude geleiden, maar ook veiligheid omdat ze geen elektriciteit geleiden. Werken met schoenen zonder stalen neus, maar met een composiet neus heeft dus veel voordelen.

Hoog of laag

Wat vind jij fijner? Wellicht heb je in de winter hoge schoenen tijdens het werk. Lekker warm en comfortabel met gladde ondergronden. In de zomer heb je misschien liever lage schoenen. Daarnaast kun je nog kiezen uit halfhoge of extra hoge werkschoenen.

Breed of smal

Nog niet genoeg keuzestress gekregen? Wanneer je smalle voeten hebt kies wellicht liever voor een andere schoen dan wanneer je bredere voeten hebt. Misschien heb je ook liever een brede neus op je schoen. Wij raden dan ook altijd aan de schoenen goed te passen. Twijfel je ze wel goed zitten? Vraag dan gerust advies in jouw vestiging.

Lichtgewicht

Lichtgewicht werkschoenen zijn in sommige gevallen erg prettig. Ze voelen minder zwaar aan je voeten en zijn toch net zo veilig.

Lichte schoenen

Lichte werkschoenen zitten prettig en hebben dezelfde veiligheidseisen als de zwaardere modellen. Je loopt er met gemak de hele dag op en geven je genoeg stevigheid tijdens een dag klussen.

Extra lichte veiligheidsschoenen

Er zijn ook speciale extra lichte schoenen. We nodigen je graag uit de komen passen in de vestiging, zodat je zeker bent van een juiste pasvorm en de juiste schoen voor jouw klus.

Waterdicht

Als je veel buiten werkt is het handig rekening te houden met waterdichte schoenen op de werkplaats.

Waterdicht maken

Als jouw schoenen niet standaard waterdicht zijn, dan kun je ervoor kiezen de schoenen te behandelen met bijvoorbeeld een impregneerspray. Hiermee bescherm je jouw schoenen tegen vuil, maar geef je hem ook een waterafstotend laagje. Het is wel aan te raden deze behandeling regelmatig te herhalen.

Waterproof

Er zijn ook diverse merken en werkschoenen welke volledig waterproof geproduceerd zijn. Hier heb je dan ook geen omkijken meer naar en deze hoeven niet apart behandeld te worden.

Ademend

Wanneer je de hele dag aan het werk bent kun je je wel voorstellen dat het prettig is als je schoenen kunnen ademen. Wel zo prettig tijdens het werk, maar ook wanneer je je schoenen thuis weer uittrekt.

Luchtige

Een luchtige en ademende schoen is belangrijk voor de circulatie in je schoen. Zo heb je minder last van zweetvoeten, maar blijven je voeten ook lekker warm.

Warme werkschoenen

In de winter wil je natuurlijk geen koude voeten krijgen. Houd rekening met een lekkere warme schoen van stevig leer, gevoerd met wol. Zo heb je een lekkere verwarmde werkschoen tijdens je klus en hoef je je niet te ergeren aan koude voeten.


Inlegzolen

Een goede schoen valt of staat met een goede inlegzool. Een inlegzool vermindert voetvermoeidheid, is schokabsorberend en ondersteunt de gehele voet. 


In de winkel vergelijken

Ben jij van plan nieuwe werkschoenen te kopen en wil je weten waar ze te koop zijn? Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt zit. Al onze vestigingen zijn verkooppunt van de genoemde merken. Liever online bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Vandaag besteld, morgen in huis.


Aanbiedingen

Bekijk de actuele actiekrant om te kijken naar de laatste aanbiedingen voor goedkope werkschoenen.