Cirkelzagen kopen

Een cirkelzaag kopen? Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve cirkelzagen van merken als DeWalt, Milwaukee, Metabo en Makita. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een cirkelzaag?

7 resultaten

Milwaukee Cirkelzaag M18 BLCS66-0X

747451

89 Bezorgvoorraad info

€ 275,00 excl BTW

DeWALT Cirkelzaag DWE576K 65 mm 1600 watt 230 volt

569870

1 Bezorgvoorraad info

€ 195,00 excl BTW

Makita Cirkelzaag DSS501ZJ 18V

585573

1 Bezorgvoorraad info

€ 179,00 excl BTW

DeWALT XR Brushless Cirkelzaag DCS572NT-XJ 18V 184mm

802339

12 Bezorgvoorraad info

€ 259,00 excl BTW

Makita Cirkelzaag DHS710ZJ 2x 18 volt

586766

€ 234,73 excl BTW

Metabo Cirkelzaag KS 55 FS

598111

€ 149,00 excl BTW

DeWALT XR Brushless Accu Cirkelzaag 18 volt 115 mm in TSTAK koffer - zonder accu en lader

758625

€ 205,99 excl BTW

Wat is een cirkelzaag?

Een cirkelzaag is een krachtig en veelzijdige zaagmachine. Een cirkelzaag wordt gebruikt voor het nauwkeurig zagen van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof. De zaag bestaat uit een ronddraaiend zaagblad dat aan de onderkant van het gereedschap is gemonteerd. Door het draaiende zaagblad in contact te brengen met het te zagen materiaal, ontstaat een precieze zaagsnede. Cirkelzagen zijn verkrijgbaar in verschillende types en groottes, afgestemd op de specifieke behoeften van de klus.

Waar moet je op letten bij het kopen van een cirkelzaag?

Bij het kopen van een cirkelzaag zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Type cirkelzaagblad

Ten eerste is het essentieel om het juiste type zaagblad te kiezen, dat geschikt is voor het materiaal dat je veelvuldig zult zagen. Verschillende cirkelzaagbladen zijn ontworpen voor hout, metaal, tegels en andere materialen.

Alle cirkelzaagbladen

Vermogen en zaagdiepte

Voor intensiever gebruik en het zagen van dikke materialen heb je een cirkelzaag nodig met een hoger vermogen en een diepere zaagsnede. Let daarnaast op het gewicht en de ergonomie van de zaag, vooral als je lange tijd met de machine moet werken.

Accu cirkelzaag of gesnoerd

Ook heb je de keuze tussen accu cirkelzagen en gesnoerde cirkelzagen. Een accu cirkelzaag biedt draadloze mobiliteit en veiligheid zonder snoer, maar heeft een beperkte werktijd en extra gewicht door de accu. Een gesnoerde cirkelzaag biedt continu vermogen en is lichter in gewicht, maar is afhankelijk van stopcontacten en het snoer kan tijdens de klus in de weg zitten. De keuze hangt af van jouw behoeften en het type werk dat je uitvoert.

Wat is het verschil tussen een cirkelzaag en een invalcirkelzaag?

Zowel een cirkelzaag als een invalcirkelzaag zijn geschikt voor het maken van rechte zaagsneden, maar het belangrijkste verschil ligt in de manier waarop de machines worden gebruikt. Een cirkelzaag wordt doorgaans gebruikt om vanaf de rand van een materiaal te zagen, terwijl een invalcirkelzaag juist in het materiaal kan worden geplaatst en vervolgens kan worden ingeschakeld. Dit maakt de invalcirkelzaag uitermate geschikt voor het maken van uitsparingen in middenstukken van platen, zoals bijvoorbeeld bij het leggen van vloeren.

Cirkelzaag online bestellen of kopen in de vestiging

Heb jij de cirkelzaag gevonden die voldoet aan jouw wensen en eisen? Een cirkelzaag bestellen kan eenvoudig online op Bouwmaat.nl. Heb je nog vragen of wil je liever een persoonlijk advies over welke cirkelzaag het beste past bij jouw type klus? Kom dan gerust langs in een vestiging bij jou in de buurt voor een persoonlijk advies.


Liever een andere zaagmachine kopen? Bekijk ook onze afkort- en verstekzagen, reciprozagen, decoupeerzagen, invalcirkelzagen en zaagtafels.