Bandschuurmachines kopen

Een bandschuurmachine kopen? Dan ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres. Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid aanbod aan schuurmachines, waaronder een bandschuurmachine van Makita.

geen resultaten

Wat is een bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine is een elektrisch gereedschap (op accu of gesnoerd) dat speciaal is ontworpen om oppervlakken glad te schuren. Het belangrijkste kenmerk van een bandschuurmachine is de aanwezigheid van een schuurband, die als een continue lus over twee rollen draait. Deze schuurband is meestal gemaakt van schuurpapier met verschillende korrelgroottes, afhankelijk van het gewenste schuurresultaat.

Waar wordt een bandschuurmachine voor gebruikt?

Bandschuurmachines worden veel gebruikt in de bouw, houtbewerking, metaalbewerking en andere ambachtelijke sectoren. Bandschuurmachines zijn ideaal voor het snel en efficiënt verwijderen van grote hoeveelheden materiaal, zoals het egaliseren van ruwe oppervlakken, het afschuren van oude verflagen of het bewerken van hout voor een gladde afwerking. Dankzij de krachtige motor en het gebruiksgemak zijn bandschuurmachines zeer geliefd bij professionals.

Welke bandschuurmachine kopen?

Uiteraard wil jij de beste bandschuurmachine kopen die er is. Wij zetten een aantal punten op een rij waar je op moet letten bij het kopen van een bandschuurmachine.

 1. Vermogen:
  Het vermogen van de machine belangrijk; hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de bandschuurmachine is en hoe sneller het materiaal kan worden geschuurd.
 2. Schuursnelheid en verstelbare snelheid:
  Met een hogere schuursnelheid kun je sneller schuren. Het is ook handig als de bandschuurmachine een verstelbare snelheidsinstelling heeft, zodat je de snelheid kunt aanpassen aan het te bewerken materiaal.
 3. Schuurbandformaat of schuuroppervlak:
  Controleer welk formaat schuurband de machine gebruikt. Verschillende formaten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Een brede band is handig voor grotere oppervlakken, terwijl een smallere band zich beter leent voor precieze schuurwerkzaamheden.
 4. Stofafzuiging:
  Een effectief stofafzuigsysteem is belangrijk, vooral als je binnen werkt. Het houdt je werkplek schoon en zorgt voor een gezondere werkomgeving. Controleer of de bandschuurmachine een stofzak of een aansluiting heeft voor een externe stofafzuiging.

Bandschuurmachine schuurpapier

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak. Zo vind je bij ons niet alleen de machines, maar ook de accessoires. Voor een bandschuurmachine is speciaal schuurpapier natuurlijk onmisbaar. Bij Bouwmaat vind je schuurpapier in diverse formaten.

Alle schuurpapier voor bandschuurmachines

Bandschuurmachine bestellen of kopen in de vestiging

Heb jij de bandschuurmachine gevonden die je nodig hebt voor jouw klus? Een bandschuurmachine bestellen doe je eenvoudig online op Bouwmaat.nl. Liever eerst even de machine in het echt bekijken? Kom dan naar een vestiging bij jou in de buurt. Onze medewerkers geven je graag een persoonlijk advies over welke bandschuurmachine het beste past bij jouw projecten.