Nieuw in het assortiment: Steico

Ontdek Steico houtvezelisolatie voor tussenwanden!

De vraag naar ecologisch bouwen neemt toe. Als professionele bouwer ben jij daarom op zoek naar 100% natuurlijke en milieuvriendelijke producten, ook als je gaat isoleren. Met de biobased isolatie van Steico, gemaakt van houtvezels, isoleer jij op een verantwoorde manier én werk je aan een gezond woonklimaat voor je klant. En, ook niet onbelangrijk, het irriteert niet!

Alle Steico producten

De voordelen van Steico houtvezelisolatie

Uitstekende geluidsisolatie: Houtvezelisolatie biedt niet alleen thermische isolatie, maar ook uitstekende geluidsisolatie. Het vermindert geluidsoverlast en zorgt voor een rustigere en comfortabelere leefomgeving. En dat is bij tussenwand isolatie toch het belangrijkste!
 • Eenvoudig te verwerken: Het gebruik van houtvezelisolatie is buitengewoon eenvoudig. Het is niet alleen stijf en gemakkelijk te hanteren, maar het veroorzaakt ook geen jeuk, wat vaak een probleem is bij andere isolatiematerialen. Dit maakt de installatie een veel prettigere ervaring.
 • Niet duurder: Steico houtvezel isolatie net zo geprijsd als steenwol varianten
 • Vochtregulering: Houtvezelisolatie kan vocht opnemen en weer afstaan, wat resulteert in een gezonder binnenklimaat. Dit betekent minder kans op schimmelgroei en een comfortabelere leefomgeving voor de bewoners.
 • Milieuvriendelijk: Houtvezelisolatie gemaakt is van houtvezels, een restproduct uit de houtindustrie en een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal. Het is een milieuvriendelijke keuze die bijdraagt aan een duurzamere bouwsector.
 • Brandveilig: door toegevoegde natuurlijke brandbeschermingmaterialen en het ontstaan van een verkolingslaag hebben Steico houtvezelplaten een vuurweerstandsduur tot wel 90 minuten. Er komen minder giftige gassen vrij dan bij andere isolatiematerialen.

Alle Steico producten

Tussenwandisolatie

Steico is zeer geschikt voor tussenwand isolatie. Naast een goede thermische isolatie, heeft het ook een goede akoestische isolatie. Zelfs beter dan steenwol!
Een goede reden om dus over te stappen naar dit duurzame product.
En mochten de goede akoestische isolatie, de vergelijkbare prijs als steenwol en de duurzaamheid nog niet voldoende reden zijn:
Het is makkelijk en snel te verwerken en irriteert niet.

Bekijk het stappenplan voor verwerken van Steico in tussenwandisolatie.

Bekijk de producten voor tussenwandisolatie
image

image

Waarom zou je een scheidingswand isoleren?

Wanneer je een scheidingswand gaat plaatsen, is het altijd goed om je klant te adviseren gebruik te maken van scheidingswand isolatie. Maar waarom is het zo belangrijk om een scheidingswand te isoleren?
 • Geluidsisolatie
  Door een scheidingswand te isoleren heb je minder last van geluidsoverlast.
 • Warmte binnenhouden
  Door een scheidingswand te isoleren hou je de warmte in de kamers.
 • Brandveiligheid
  Door een scheidingswand te isoleren maak je het huis brandveiliger.
 • Lagere energierekening
  Door een scheidingswand te isoleren blijft de warmte binnen de kamers en verlaag je de energierekening.

nieuw_rubi_web_lp_2-copy

Schuin dak isolatie

De isolatieproducten van Steico onderscheiden zich onder andere door een lage warmtegeleiding, gecombineerd met een hoge warmteopslagcapaciteit. Dit zorgt voor een bijzonder aangenaam en behaaglijk woonklimaat: de woning blijft warm in de winter en koel in de zomer. Dat laatste wordt natuurlijk ook steeds belangrijker.
Een ander belangrijk voordeel van Steico isolatie op basis van houtvezels is dat het dampopen is. Hierdoor zorgt het voor een perfecte vochthuishouding in woningen. Het huis van jouw klant is daarmee extra beschermd tegen de nadelige invloeden van vocht zoals schimmels.
Bij het isoleren van hellend dak in bestaande situatie (of toepassing in de schil van de woning) adviseren we altijd actieve folie toe te passen aan de binnenzijde van de woning. Bijvoorbeeld met MG Miofol Active Dak-wandfolie 1,5x30 meter 45 m².

Deze folie zorgt voor dampremming bij hoge dampdruk aan de warme zijde. Daarnaast kan folie dampopen zijn als er veel dampdruk is in de constructie. Hiermee heb je in de zomer en in de winter een optimale vochthuishouding in de constructie. Dit voorkomt mogelijke vochtproblemen met alle consequenties van dien (rotting van houten balken, schimmels enz)
De naden bij de overlappingen en bij aanhechting aan vloer en gevel moet welk afgeplakt worden met luchtdichte tape, zoals MG VAST-R® Aluminium tape basic 75 mm x 25 m

Bekijk Steico schuin dak isolatie

Goede keuze voor isolatie

Al met al is Steico een prima keuze voor de professional die naast energiezuinigheid ook een bijdrage wil leveren aan een prettige leefomgeving van klanten

Duurzaam


De producten van Steico zijn gemaakt van houtvezels, een restproduct uit de houtindustrie. Houtvezel is een duurzaam en CO2-neutraal materiaal dat een positieve bijdrage levert aan het milieu. Steico biedt een breed scala aan producten, waarvan er een aantal via Bouwmaat te verkrijgen zijn.

Meer over Steico

 • d_steico_header

  STEICO: biobased isoleren met houtvezelisolatie


  De vraag naar ecologisch bouwen neemt toe. Als professionele bouwer ben jij daarom op zoek naar 100% natuurlijke en milieuvriendelijke producten, ook als je gaat isoleren. Met de biobased isolatie van STEICO, gemaakt van houtvezels, isoleer jij op een verantwoorde manier én werk je aan een gezond woonklimaat voor je klant.


  Lees meer
 • image
  Natuurlijke bouwmaterialen van Steico

  Steico is een Duitse producent van natuurlijke bouwmaterialen. De producten van Steico zijn gemaakt van houtvezels, een restproduct uit de houtindustrie. Houtvezel is een duurzaam en CO2-neutraal materiaal dat een positieve bijdrage levert aan het milieu.  Lees meer