Deel dit artikel:

Bij renovaties en in nieuwbouwprojecten start de opbouw van een badkamer vaak vanuit een casco situatie. De ruimte kan zo op basis van de klantwens worden gecreëerd. Men kiest tegenwoordig vaak voor een inloopdouche. Deze oplossing heeft de nodige voordelen: de grootte kan men zelf bepalen, er hoeft geen fysieke drempel in en is eenvoudig schoon te houden. De inloopdouche kan één geheel vormen met het ontwerp van de badkamer. Met behulp van wedi bouwplaten kan iedere gewenste inloopdouche eenvoudig worden opgebouwd.

De wedi bouwplaat heeft een blauwe kern van (H)CFK-vrij polystyreen hardschuim en is 100% waterdicht. Daarom is deze zeer geschikt voor het snel en strak plaatsen van wanden, vloeren en inloop douchewand. Het is een ideale ondergrond voor alle soorten tegels en pleisterwerk. De bouwplaat kan op bijna iedere ondergrond worden aangebracht, is waterdicht, warmte-isolerend, veelzijdig toepasbaar, licht en stabiel. Ook kan hij op het gewenste formaat en in vele vormen worden gesneden of gezaagd zonder dat daarbij de functie en garantie verloren gaan.

Daarnaast scheelt het plaatsen van bijvoorbeeld een douchewand met wedi bouwplaten veel tijd en geld. Door de kortere verwerkingstijd maakt het gebruik van deze plaat het mogelijk om meer klussen aan te nemen. Ook levert dit lagere kosten op, wat het interessant voor de eindklant maakt. De tabel hieronder toont deze voordelen:

Naast de bouwplaat heeft wedi een grote diversiteit aan oplossingen. Zo heeft Bouwmaat ook het I-Board in het assortiment. Dit is een kant-en-klare montageset voor de bekleding van een inbouwreservoir. Met een breedte van 120 cm kan deze plaat eenvoudig worden aangepast. Ondanks het geringe gewicht is het I-Board extreem stabiel en belastbaar.

Deel dit artikel: