KlussenMateriaalMateriaal en gereedschapStappenplannenVideo's

Tegelen: In 4 stappen naar een vlakke vloer of wand

Deel dit artikel:

Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudige klus, het leggen van vloertegels. Maar in praktijk blijkt dit een specialistische klus. Het kost veel moeite en soms ook veel lichamelijke inspanning. Om keramische tegels zonder ongelijkheden te kunnen plaatsen, heeft Bouwmaat het Rubi Tile Level – tegelnivelleringssysteem in het assortiment. Bouwmaat legt uit hoe je in 4 stappen met het Rubi Tile Level – tegelnivelleringssysteem een vlakke vloer of wand kunt tegelen.

Stappenplan Tegelen

Stap 1: Vol lijmbed

Voor het juiste gebruik adviseren wij een vol lijmbed van tenminste 4 mm dik. Voorzie de tegel aan de achterzijde ook van lijm; Buttering Floating. Dit vanwege de dikte van het kunststof voetje.

Stap 2: Hoge lijmribbel

Zorg voor een voldoende hoge lijmribbel, zodat de te plaatsen tegel wel de kans krijgt om het hoogte niveau te halen van de vorige tegel. Met een te lage lijmribbel ontneem je dit systeem de mogelijkheid om te nivelleren.

Stap 3: De keg

De keg wordt altijd geplaatst vanaf de pas gelegde tegel in de richting van de overige gelegde tegels. Dit ook vanwege het aantrekken van de keg met de tang.

Stap 4: De clip verwijderen

Het verwijderen van de clips is zeer eenvoudig: je schopt of slaat tegen de zijkant van de clip.

Video: Rubi Delta Tegel nivelleringssysteem

In de bovenstaande video is te zien hoe eenvoudig het Rubi Delta Tegelnivelleringssysteem toegepast kan worden.Het systeem zorgt ervoor, dat de tegel die hoger ligt naar beneden wordt gedrukt, zodat er geen ongelijkheden ontstaan tijdens het plaatsen van de tegels. De installatietijd wordt verminderd en het niveau van afwerking, en daarmee de tevredenheid van de klanten, verhoogd. Een ander belangrijk voordeel van het Rubi nivelleringssysteem is dat de tegels op hun plaats blijven liggen en niet zakken door o.a. het krimpen van de lijmen wat tijdens de droging plaatsvindt.

Deel dit artikel: