InspiratieOver Bouwmaat

Dutch Maintenance Group en Bouwmaat

Deel dit artikel:

Dutch Maintenance Group (DMG) is een jong vastgoedonderhoudsbedrijf. Dankzij hun unieke aanpak groeien ze momenteel als kool. DMG wil het écht anders doen en daarvoor hebben ze betrouwbare partners nodig die hen daarbij helpen. Bouwmaat is zo’n partner. Mark Willemsen is Operationeel Manager bij DMG. Hij gaat in gesprek met Julian Arts, Verkoopadviseur Buitendienst bij Bouwmaat Eindhoven De Hurk XL.

DMG is gespecialiseerd in technisch beheer, onderhoud en verbouwingen van vastgoed. Amper een jaar na de start van het bedrijf weten steeds meer beheerders en pandeigenaren DMG te vinden voor een kostenefficiënte en transparante afhandeling van hun vast.goedonderhoud. Mark: “Wij verbouwen en onderhouden, van kantoorpand tot studentenhuis. We verzorgen technisch vastgoedbeheer en hebben een eigen 24/7 calamiteitenservice, 365 dagen per jaar. Maar we zijn ook erg goed in het opstellen, bewaken en uitvoeren van meerjarenonderhoudsplannen. Dat is als het ware de onderhoudstak. Onze projectentak richt zich vooral op verbouwingen, zoals het plaatsen van keukens, badkamers tot aan kleine renovaties van een (kantoor)pand.
We kunnen verhuurders, beheerders en eigenaren van vastgoed compleet ontzorgen.”

Goede, snelle oplossingen

Dat ontzorgen gebeurt op een unieke manier, één die duidelijk aanslaat. “We groeien erg hard. Je merkt dat klanten onze manier van werken prettig vinden. Dat komt onder andere door de snelheid en hoe we zaken oplossen. Heeft een huurder bijvoorbeeld een lekkage, dan verhelpen we dat zo snel mogelijk. Het kan zo zijn dat we bij een groter probleem dan eerst gaan voor een goede noodoplossing, zodat het probleem tijdelijk verholpen is. Daarna lossen we het probleem natuurlijk structureel op. Traditioneel zie je nog wel eens dat het traject rondom investeringen wat langer kan duren omdat een gebouweigenaar akkoord moet geven. Gebouwbeheerders kunnen daarentegen binnen een zogenoemd mandaat voor kleinere aanpassingen wel een beslissing nemen. Daar gaan we dan in eerste instantie voor. Wij zorgen dat een huurder snel weer fijn kan wonen én dat er genoeg tijd is voor alle betrokken partijen om het eens te worden over de structurele oplossing.”

Uitblinken op een nette manier

Ook op andere gebieden probeert DMG uit te blinken. “Een van onze klanten is een keten in damesmode. We verzorgen het onderhoud van hun panden. Dat doen we op een manier dat het winkelend publiek daar geen last van heeft. Daar zijn we gewoon erg goed in. In plaats van een deel van de winkel te ontruimen, zetten we het bijvoorbeeld veilig en netjes af. Of we doen het ’s nachts, dat kan ook. Als de klus maar geklaard wordt en de dagelijkse gang van zaken in de winkel gewoon doorgaat. In onze tak van sport heb je ermee te maken dat panden meestal gewoon bewoond of gebruikt worden. Het is dus erg belangrijk dat een probleem wordt opgelost zonder dat aanwezigen er last van hebben. Daarnaast hebben we het voorkomen van onze vaklieden hoog in het vaandel staan. Ze komen aan in een verzorgde bus, in mooie bedrijfskleding en communiceren op een nette en duidelijke manier.”

Profiteren van breed assortiment

Creatief, snel en goed problemen oplossen, daar draait het bij DMG om. Het is dan ook niet zo gek dat ze voor gereedschap en materialen bij Bouwmaat terecht kwamen. Julian: “DMG is al vanaf dat ze startten klant bij Bouwmaat. Bouwmaat heeft een assortiment van ruim 14.000 producten. Dat past natuurlijk erg goed bij de behoef.te van DMG. De vaklieden van DMG weten tijdens het dagelijkse onderhoud nooit helemaal precies wat ze tegenkomen. De materiaalbehoefte is breed en die kan zomaar binnen een uur sterk verschillen. Hebben ze snel wat nodig, dan zijn ze bij Bouwmaat aan het juiste adres. De allround materiaalbehoefte van DMG maakt ons een ideale partner.”

Mark vult aan: “Onze onderhoudstak is veel onderweg. Ze werken met werkbonnen waar de probleemomschrijving op staat, maar meestal moet je toch eerst even op locatie kijken wat er precies aan de hand is. Ze bellen dan van tevoren naar Bouwmaat over de benodigde spullen. Ze pikken het op en zijn zo weer weg. Onze medewerkers hebben een persoonsgebonden kredietpas waarmee zij door heel Nederland bij alle Bouwmaat-vestigingen materialen kunnen kopen. Dat werkt natuurlijk erg prettig en komt ook weer de snelheid ten goede.”

Samen kennis vergroten

Het is niet alleen het assortiment en de snelheid waarom DMG voor Bouwmaat kiest. Mark: “We zijn als DMG echt op zoek naar partners, bedrijven die ons kunnen helpen. De adviserende en meedenkende rol van Bouwmaat vind ik dan ook erg prettig. Al ons gereedschap is van Milwaukee. Julian stelt dan voor een zogenoemde toolbox meeting met Milwaukee te organiseren over veilig werken met machines en veiligheid op de bouw. Of Bouwmaat zorgt ervoor dat Milwaukee op locatie komt kijken om mee te denken over welk gereedschap het beste past bij een bepaalde klus. Misschien zijn er nog machines die we kunnen toevoegen in de bus zodat we nog sneller werken? Dat soort zaken. We kijken samen hoe we de kennis binnen het DMG-team kunnen vergroten. Dat is echt heel waardevol.”
Julian vult aan: “Als Bouwmaat willen we meer zijn dan alleen een winkel. Ik vind het ook gewoon echt superleuk om over dit soort dingen na te denken. Het plan is zelfs om maandelijks een toolbox sessie over een bepaald onderwerp te organiseren, dat kan vanuit verschillende fabrikanten. DMG wil echt flink gaan groeien en ik help ze graag bij het vergroten van hun onderneming.”

Netwerk van professionals

DMG heeft grote plannen, al zit het met die groei al best wel goed. Mark: “We zijn begonnen in Rotterdam, maar er kwamen al snel klanten in Utrecht, Amsterdam, Breda, Den Bosch en tal van andere steden. We zetten per stad een team op en worden zo steeds groter. Het is uiteindelijk de bedoeling dat we landelijk gaan opereren. Dat doen we met mensen in eigen dienst, maar het is ook mogelijk om je als onafhankelijke professionele bouwer bij ons aan te sluiten. We zijn altijd op zoek naar generalisten en specialisten die het interessant vinden om een team te versterken en die onder de DMG-vlag willen werken. We willen in elke regio een goed netwerk hebben om elke klus snel en goed te kunnen klaren. Stevig doorgroeien samen met al onze partners. Daar gaan we voor.”

Deel dit artikel: