InspiratieVakwerk

040 Groep rekent op Bouwmaat

Deel dit artikel:

Veel van onze klanten komen al aardig wat jaren over de vloer bij Bouwmaat. We zijn trouwe partners waar je iedere dag op kunt rekenen. Dat doet ook 040 Groep. De jongens van dit bouw en Installatiebedrijf starten bijna dagelijks op in Bouwmaat Eindhoven de Hurk XL. We spreken af met de twee eigenaren: Nick Dekkers en Frank Sneijders. Vanuit Bouwmaat schuift Verkoopadviseur Julian Arts aan om te praten over deze bijzondere samenwerking.

Deskundige vaklieden

De 040 Groep is, zoals ze het zelf zeggen, één grote groep deskundige vaklieden. Het bedrijf is in 2014 opgezet door ondernemers Nick en Frank met als doel: het bouwen van een bedrijf dat service kan bieden op bijna elk facet in de renovatie in regio Eindhoven. Dat is gelukt, 040 Groep heeft een breed pakket aan diensten. Nick: “Qua capaciteit en kwaliteit zijn we een aannemer, maar wij doen echt alles. We werken met veel allrounders, maar hebben bijvoorbeeld ook tegelzetters of stukadoors. We hebben een jong, gemotiveerd, sterk en slim team. Eén van de beste teams die je je kunt wensen”, vertelt hij trots. Frank: “We bieden een totaalconcept. 040 Groep kan een totale verbouwing van A tot Z verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan badkamers, sanitair, warmtepompen, daken, stuken, aanbouw of trapbekleding.”

Bouwmaat heeft alles

Vanaf 2014 komt 040 Groep bij Bouwmaat. Dat komt omdat één van de oud collega’s van Frank en Nick, Erik, al heel lang klant is. Nick: “In het begin leerde ik Erik kennen en hij nam me mee naar Bouwmaat. Ik keek rond en dacht ‘oké dit is goed, ze hebben hier alles’. Ik heb nooit een prijsvergelijking gedaan. We zijn altijd hier gebleven, want het loopt gewoon lekker en er zijn nooit problemen.” Voornamelijk de materialen voor ruwbouw halen de mannen bij Bouwmaat. Frank: “Dat gaat met name om hout, plaatmateriaal, gasbetonblokken, gipsmateriaal, metselstenen en mortels. Maar ook voor de kleinere materialen als elektra, lijmen en veel schroeven zijn we aan het juiste adres.” Julian lacht: “Volle karren meestal.”

 

De dag beginnen bij Bouwmaat

De vakmannen van 040 Groep staan dagelijks bij Julian op de stoep. Frank: “De jongens beginnen meestal bij Bouwmaat ’s morgens. Dan halen ze materiaal en een bakkie koffie. Als ze samen rijden zetten ze vaak hier de auto neer en dan vertrekken ze vanaf Bouwmaat met de bus.” Julian beaamt dat: “Dat is wel mooi om te zien. Er zijn inderdaad mensen die hun scooter of auto neerzetten en de dag echt bij Bouwmaat beginnen. Daar zijn we kei trots op”, glundert hij.

Een stapje extra

Alle jongens van 040 Groep hebben een kredietpas. Julian: “Ze weten wat ze kunnen halen. Wij kennen ze; het gaat van serieus adviseren tot vertellen wat we in het weekend hebben gedaan. Maar soms hebben ze veel haast, dan is die kredietpas ideaal, want alles gaat op automatische incasso. Voordat de jongens bij de kassa staan, hebben we de bestelling al op de naam van 040 gezet. Dat is een klein stapje extra dat we voor ze doen.”

Over een stapje extra gesproken, Frank noemt nog een voorbeeld. “Planningen zijn bij ons heilig, dat weet Bouwmaat. Toen er een keer een foutje gemaakt was met de leverdatum, is Paul Flekken, de Manager Verkoop & Vestiging, een keer ’s avonds naar mijn huis gereden met twee aanhangwagens en een kratje bier. Alles om die planning goed te houden. Dat was echt top.”

Fouten oplossen

Over het maken van fouten vertelt Julian: “Er worden altijd fouten gemaakt, hoe je het oplost maakt uiteindelijk het verschil. Dat is onze bedrijfscultuur. Als je boodschappen gaat doen en iets is er niet, dan pak je gewoon iets anders. Maar als 040 Groep een gevel moet stuken en je kunt geen gips of cementgebonden pleister halen, dan heb je een probleem. Als je dat begrijpt en zorgt dat je weinig fouten maakt of ze goed oplost, dan krijg je gewoon een heel mooi vertrouwen en dat is veel waard.” Frank: “Als je dat
voelt en je wordt altijd super geholpen, waarom zou je dan gaan shoppen? Als de relatie goed is, is ‘ie goed hè.”

Wat is er veranderd?

Na ruim zeven jaar bij Bouwmaat, is er wel het een en ander veranderd. Nick vertelt: “Bouwmaat Eindhoven is sowieso verhuisd. Dit pand heeft meer mogelijkheden en het assortiment is uitgebreid en verbeterd.” Julian licht dat verder toe: “In ons vorige pand hadden we een scheiding tussen kleingoed en ruwbouw. Nu zijn we een XL vestiging, dat betekent groter, overzichtelijker en lichter. Maar ook het team is uitgebreid en gespecialiseerder geworden. We zijn constant bezig met de voorraad die moet kloppen om klanten zoals 040 Groep het beste te helpen.”

Goede samenwerking

Ten slotte vragen we de mannen naar de samenwerking. Daar kunnen ze kort over zijn. Julian: “De 040 Groep is een mooi voorbeeld van een echte Bouwmaat-ambassadeur. De komende jaren kunnen we veel voor elkaar betekenen, hoop ik.” Nick bevestigt dat meteen: “Daar hoef je niet aan te twijfelen. We blijven absoluut klant!”

Deel dit artikel: