InspiratieOver BouwmaatVakwerk

Thuiskomen bij Bouwmaat

Deel dit artikel:

WAT BETEKENT DAT PRECIES?

Voor veel van onze klanten begint of eindigt de dag bij Bouwmaat. Voor sommigen al tientallen jaren. Professionele bouwers voelen zich echt thuis bij ons en dat doet ons veel plezier. Maar wat betekent dat ‘thuiskomen’ precies in de praktijk? 

We zijn die betrouwbare partner die de beste service biedt, maar ook oprecht benieuwd is naar hoe het met je gaat. Bouwmaat is een thuis voor bouwers. Dankzij een goede start aan het begin van de dag, dat praatje en een ‘bakkie’ met vakgenoten, die laatste goeie grap aan het eind van de werkdag of gezelligheid op een van de vele evenementen. Je ergens thuis voelen kan op vele manieren. We geven het woord aan een aantal van onze klanten om te vertellen waarom Bouwmaat als een thuis voor ze voelt. 

Altijd en overal terecht

Voor de broers Arjo en Stefan Megens van MEIN Services B.V. zit het onder andere in het feit dat je overal terecht kunt. Ze komen vanaf start van hun bedrijf bij Bouwmaat Eindhoven. Arjo: “We komen al zo’n dertig jaar bij Bouwmaat, dus we hebben de hele groei van het bedrijf ook meegemaakt. We werden klant omdat het een heel goed concept is. Eerst moesten we naar zeven winkels, maar Bouwmaat heeft alles onder één dak.” Stefan: “Een ander groot voordeel van Bouwmaat is dat ze door heel Nederland zitten. Het is fijn dat je overal terecht kunt. We halen bijna al onze spullen er.”

Eerst moesten we naar zeven winkels, maar Bouwmaat heeft alles onder één dak.

Sparren én gezelligheid

Rebecca van Deursen van Rebecca Schildert is vaak te vinden in Bouwmaat Eindhoven De Hurk XL en Bouwmaat Breda. Rebecca is zelfstandige zonder personeel, maar ze staat er nooit alleen voor. “Wat ik fijn vind aan Bouwmaat is dat ze altijd wel een antwoord hebben op een vraag of een probleem waar je tegenaan loopt. Ik wil ook wel eens even sparren, als ik twijfel over iets, over bepaalde handelingen. Dat doe ik dan met de medewerkers van Bouwmaat: wat is jullie advies hierin? Komen zij er niet uit, dan kunnen zij het weer aan hun leveranciers vragen. Dat vind ik heel prettig.”

Rebecca kiest voor Bouwmaat vanwege de voorraad, de producten, de service én ze vindt het ook gewoon gezellig. “Er heerst een lekkere informele sfeer. Het is een prettig bedrijf met fijne medewerkers. Het zijn inmiddels bekende gezichten waar ik altijd even lekker een praatje mee maak. Het is een stukje sociaal contact dat ik soms wel eens mis omdat ik veel alleen werk. Dan is het gewoon gezellig en blijf ik soms wat langer hangen met een bak koffie.”

“Er heerst een lekkere informele sfeer “

Betrokkenheid en persoonlijk contact 

Masis Avedesian van Masis Bouwservice komt dagelijks bij Bouwmaat Eindhoven de Hurk XL, soms zelfs meerdere keren per dag. “Bij Bouwmaat vragen ze zich soms wel eens af waarom ik zo vaak kom”, vertelt Masis lachend. “Maar bij Masis Bouwservice werken we altijd aan meerdere projecten tegelijk. Soms zijn dat er wel vijf. Voor al die projecten heb ik materiaal nodig. Ik ga dan eerst mijn projecten af en kijk wat ze per project nodig hebben. Het passen, meten en uitrekenen hoeveel er nodig is, doe ik het liefst zelf. Het is afhankelijk van de projecten hoeveel keer per dag ik dan bij Bouwmaat kom.” 

Masis is al jarenlang trouwe klant bij Bouwmaat. Masis: “Niet alleen omdat Bouwmaat alles onder één dak heeft, maar er is ook veel betrokkenheid en persoonlijk contact. Ze tonen veel interesse. Op de vraag wat Bouwmaat voor zijn dagelijkse werkzaamheden betekent, kan Masis kort zijn. “Heel veel, Bouwmaat is de eerste die ik bel als ik iets nodig heb. Het is heel prettig om met hen samen te werken. Bij Bouwmaat zijn ze betrokken, luisteren ze en denken ze over alles mee.”

“Bij Bouwmaat zijn ze betrokken, luisteren ze en denken ze over alles mee”

Echte waardering 

Ook Michael van Vliet van De Klushulp Stichtse Vecht en Bouwmaat trekken al geruime tijd met elkaar op. Het was Bouwmaat Utrecht waar hij ooit voor het eerst binnenstapte. “Ik heb me toen die dag gelijk ingeschreven. De gemoedelijke sfeer, de aardige mensen en de mogelijkheid voor een grap en een grol spraken me gelijk aan.”

Michael komt inmiddels al ruim 10 jaar over de vloer en is veel te vinden bij Bouwmaat Utrecht XL. “We beginnen de dag bij Bouwmaat of we eindigen de dag bij Bouwmaat. Altijd met een bakkie koffie, of aan het einde van de dag met een blikje fris uit de automaat. Soms zijn we hier wel vijf tot zes dagen in de week. Het ligt een beetje aan de klus en of die in de regio is. Maar soms komen we ook gewoon langs voor alleen een praatje en om de aanbiedingen te bekijken.“

Waarom Michael Bouwmaat-klant is? Het assortiment, de service, maar misschien is de gezelligheid nog wel de belangrijkste reden. Als wij om 07:00 uur binnenkomen zeggen we goedemorgen en je krijgt een goedemorgen terug. Van de verkoopafdeling tot de mensen bij de schappen, we hebben altijd wel een babbeltje met de een of de ander voor we onze spulletjes hebben. Ik ken alle medewerkers in de vestiging en heb er echt een goede band mee. Als je een vraag neerlegt bij iemand, dan krijg je bovendien van die persoon antwoord. Weet diegene het niet, dan lopen ze met je mee naar iemand die het waarschijnlijk wel weet. Er is altijd een luisterend oor en ruimte voor vragen, zowel zakelijk als privé. Iedereen is gewoon heel vriendelijk. Je wordt echt gewaardeerd en ze zijn altijd bereid om een stapje extra voor je te zetten.”

 

“Er is altijd een luisterend oor en ruimte voor vragen, zowel zakelijk als privé”

Deel dit artikel: