Bedrijf en ondernemenInspiratie

BouwBeurs 2023: samen bouwen aan de toekomst

Deel dit artikel:

SAMEN BOUWEN AAN DE TOEKOMST

We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar van 6 tot en met 10 februari 2023 is het zover: de BouwBeurs is terug, en hoe! “De bouwketen verandert razendsnel. Er is dus erg veel nieuws te melden”, aldus Joyce van de Hoef, als Sales & Projectmanager van de Jaarbeurs hoofdverantwoordelijk voor de organisatie van de BouwBeurs.

Na de laatste editie van 2019 is de BouwBeurs vanwege corona meerdere keren uitgesteld. “We merken dat mensen live contact enorm gemist hebben”, gaat Joyce verder. “In de coronaperiode hebben we allemaal ondervonden dat persoonlijk contact essentieel is. Om relaties op te bouwen, tot goede antwoorden te komen, maar ook om innovaties te zien en te ervaren. Er speelt veel in de bouwsector. De uitdagingen waar we voor staan, zoals verduurzaming en materialentekort, vragen om samenwerking tussen experts in verschillende vakgebieden. Alleen samen kunnen we echt toekomstbestendig bouwen en kansen pakken. Het thema voor de BouwBeurs 2023 is dan ook ‘Samen bouwen aan de toekomst’.”

Circulariteit, industrialisering en digitalisering

De BouwBeurs 2023 heeft drie centrale thema’s: circulariteit, industrialisering en digitalisering. “Iedereen in de sector is met deze thema’s bezig, op zoek naar betere en efficiëntere bouwmethodes. Op de BouwBeurs willen we hen antwoorden geven waar ze direct mee aan de slag kunnen. Met kennissessies in verschillende theaters, maar ook heel praktisch met nieuwe technieken, demonstraties en award uitreikingen.”

Met tienduizenden bezoekers en honderden exposanten is de BouwBeurs het grootse evenement van Nederland voor de professionele bouw. En volgens Joyce is het ook het meest complete. “Er zijn in totaal zes hallen, gericht op verschillende segmenten. Hal 12 is bijvoorbeeld de gereedschappenhal, in hal 10 staan bouwmaterialen centraal en hal 7 is gericht op de installatiesector. Daarnaast zijn er activiteiten voor specifieke doelgroepen, zoals de Start-up straat en het Loopbaanplein. In het BouwBeurs café kun je wat eten en drinken en treden artiesten op. Want naast informatief is een bezoek aan de BouwBeurs vooral ook heel leuk.”

Nieuw dit jaar is het Natuurinclusief Bouwen Paviljoen, met heel veel informatie over circulariteit. De centrale thema’s zie je ook terug in het inhoudelijk programma. “In het Cirkeltheater zijn kennissessies over circulariteit, duurzaamheid en industrialisering. De sessies rond digitaal bouwen vinden plaats in het Techforum. In het Nieuwscafé zijn één op één sessies en debatten voor en door bouwers. Natuurlijk hebben ook veel exposanten aandacht voor de overkoepelende thema’s. Daarom is er een innovatieroute en een duurzaamheidsroute uitgezet over de hele beursvloer.”

Beursapp met netwerkplatform

Niet alleen de bouwsector is volop in ontwikkeling, ook de Jaarbeurs zelf heeft niet stilgezeten. “We hebben de coronatijd benut om onze producten en diensten verder te verbeteren. Zo is er een BouwBeurs-app ontwikkeld, waarmee je nog meer uit je beursbezoek haalt. De app heeft een interactieve plattegrond en een overzicht van alle sessies waar je naartoe wilt. Je vindt dus nog beter je weg over de beurs. Ook je toegangsbewijs staat erop, dus met de app heb je alles in één keer geregeld.”

De beurs-app heeft ook een netwerkplatform waarmee je voor, tijdens en na de beurs in contact komt met exposanten en andere bezoekers. Joyce: “Het netwerkplatform is nu al beschikbaar. Zodra je aangemeld bent, kun je het direct gebruiken. Je ziet waar exposanten staan, kan hen vragen stellen, informatie over producten bekijken en netwerken met andere bezoekers. Je kunt je beursbezoek dus helemaal voorbereiden en nog beter inspelen op jouw vraagstukken.”

In één dag bijgepraat

Volgens Joyce zet een bezoek aan de BouwBeurs je echt op voorsprong. “Je bent in één dag helemaal bijgepraat over de mooiste innovaties en ontwikkelingen in de sector. Je maakt kennis met de nieuwste tools en machines waarmee je slimmer werkt en je hebt keuze uit tientallen kennissessies. Maar, misschien wel het belangrijkste, het is hele een gezellige dag, samen met collega’s. De bouw is ambitieus, innovatief, duurzaam en ook in deze uitdagende tijden heel toekomstgericht. Daar mogen we met zijn allen best trots op zijn!”

Meer lezen

Deel dit artikel: