MateriaalMateriaal en gereedschap

De innovatieve lijmen en coatings van Griffon

Deel dit artikel:

Griffon staat voor optimaal gebruiksgemak en maximaal eindresultaat. De Poly Max montagelijmen bijvoorbeeld zijn dan ook graag geziene gasten in de schappen van Bouwmaat. Gewoon goede lijmen, denk je waarschijnlijk. Toch zijn er misschien zaken die je nog niet weet over Griffon. Wist je bijvoorbeeld dat het Poly Max, Wood Max en SMP-300 assortiment PU- en oplosmiddelvrij zijn? En dat je daardoor milieu- en mensvriendelijker werkt? Mehmet Kayan (Field Sales Manager Benelux) legt het uit.

Kies je voor Griffon dan ga je voor snelle, gemakkelijke en betrouwbare oplossingen. Mehmet: “Wij willen de professionele bouwer de beste oplossing bieden voor het langdurig verbinden, lijmen, afdichten en beschermen van materialen en ondergronden. Dat doen we onder andere door continu te innoveren en te verbeteren.”

Poly Max: meer dan een montagelijm

Griffon ontwikkelde jaren geleden al de Poly Max, op basis van SMP-Polymer. Binnen het Poly Max assortiment is de afgelopen jaren flink geïnnoveerd. Mehmet: “Het Poly Max assortiment richt zich met name op monteren. Je kunt onder andere kiezen uit de Poly Max Pro Power Express, de Poly Max High Tack Express en de Poly Max Fix & Seal Express.”

Al de oplossingen in het Poly Max assortiment hebben zo hun eigen specifieke eigenschappen. “De High Tack Express heeft bijvoorbeeld een zeer hoge aanvangshechting en een zeer snelle sterkteopbouw. De volledige eindsterkte wordt al na vier uur bereikt. Dit is dus de beste keuze als je zwaar materiaal moet bevestigen zonder ondersteuning. Denk aan plafondelementen, boeiboorden en plaat- en isolatiematerialen. De Power Express is een montagelijm met zeer hoge eindsterkte en zeer snelle sterkteopbouw. Deze is wat dunner dan de High Tack Express en gebruik je bijvoorbeeld voor plinten, schroten en vensterbanken.
Voor het lijmen én afdichten van bouwmaterialen op vrijwel alle ondergronden, kies je juist de Poly Max Fix & Seal Express.”

Milieu- en mensvriendelijk

Met de Poly Max lijn heb je kwalitatieve professionele oplossingen in handen. Maar wist je eigenlijk dat je hiermee ook een milieu- en mensvriendelijke keuze maakt? “De Poly Max Pro Power Express, Poly Max High Tack Express en de Poly Max Fix & Seal Express, zijn oplosmiddel- en zuurvrij. Vele professionele bouwers kiezen al jaren voor Poly Max en werken daardoor ook al jaren oplosmiddel- en zuurvrij. Beter voor het milieu, maar ook fijner voor jezelf én voor je klanten.”

Afval- en tijdsbesparing met worstverpakking

Mehmet wijst ons ook nog op het feit dat de Poly Max High Tack Express verkrijgbaar is in 600 ml/900 g worstverpakking. “Kies je hiervoor, dan maak je eigenlijk op een hele simpele manier een duurzame keuze. Een worstverpakking betekent minder plastic en minder afval. Het is bij grote lijm- en montageklussen bovendien vaak efficiënter. Er zit simpelweg meer in en dat betekent dat je minder hoeft te wisselen en meer meters kunt maken bij een grotere lijmklus.”

Wood Max: unieke Houtconstructielijmen

Ook het Wood Max assortiment is PU- en oplosmiddelvrij. Mehmet vertelt bevlogen: “Een aantal jaar geleden zorgden we met Wood Max Power echt voor een revolutie door houtconstructielijm op basis van SMP- Polymer te presenteren. Het lukte ons om lijm op basis van polymeer zo uit te laten harden dat het een constructielijm is. Een solide constructieve verbinding maak je dankzij Wood Max dus ook met een lijm op basis van SMP-Polymer én dus zonder PU en di-isocyanaten. Je kunt Wood Max daarom gewoon gebruiken zonder de verplichte training voor gebruik van di-isocyanaten te volgen. Binnen deze lijn kun je ook kiezen voor de Wood Max Transparant Power, een transparante houtconstructielijm op basis van SMP-Polymer. Die is glashelder en dat is echt uniek voor dit type lijm. Heb je een extreem sterke, snelle en vullende houtconstructielijm nodig? Dan kies je de Wood Max Express Power. Een verbinding is al na 30 minuten handvast!”

SMP-300: breed toepasbare coating

Begin dit jaar introduceerde Griffon de SMP-300. Een krachtige, beschermende coating voor een water- en luchtdichte afdichting. “Ook bij dit product profiteer je als professionele bouwer weer van alle voordelen van de innovatieve SMPtechnologie. Ook hier dus geen zuren en oplosmiddelen. De coating is uv-bestendig en erg breed toepasbaar op verschillende ondergronden. Je gebruikt deze coating voor het afdichten van vloeren, wanden, naden, voegen, doorvoeren en verbindingen van bouwcomponenten en constructieelementen. Je kunt er zelfs hele daken mee doen. Perfect voor binnen- en buitentoepassingen en te gebruiken zonder primer. Ook SMP-300 is wat mij betreft een mooi voorbeeld van een innovatie waarmee we vakmensen de best mogelijke oplossing bieden.”

Deel dit artikel: