Inspiratie

Werken met PVC-vloeren: voordelen voor de vakman

Deel dit artikel:

PVC-vloeren zijn terug van weggeweest. De laatste jaren zijn ze sterk in kwaliteit verbeterd en is ook de uitstraling van het materiaal flink versterkt. Daarmee is PVC een uitstekend alternatief geworden voor houten en laminaatvloeren.

Moderne PVC-vloeren zijn kwalitatief flink verbeterd in de laatste jaren. Zowel qua materiaal, uitstraling als het gemak waarmee ze te leggen zijn, doen ze niet onder voor een vloer van hout of laminaat. Daarnaast is PVC extra interessant voor de consument, door de vriendelijke prijzen en de ruime mogelijkheden die het materiaal binnenshuis biedt. De vraag naar deze vloeren neemt dan ook toe, waardoor er voor jou als vakman kansen liggen om hierop in te spelen.

Clicksysteem of dry back

Er zijn twee soorten PVC-vloeren te onderscheiden. De uitvoering met een clicksysteem is snel en relatief eenvoudig te leggen. De vloer met dry back uitvoering dient te worden verlijmd op een geëgaliseerde ondervloer. Beide typen vloer bieden de vakman voordelen bij het leggen:

  • Schoon en snel verwerken, alleen stanleymes nodig (clicksysteem)
  • Meerwerk: schone, droge en egale ondervloer aanleggen onder de PVC-vloer (dry back)
  • Patronen leggen mogelijk, oog voor design (dry back)

Meer voordelen

Ongeacht de te leggen variant, biedt PVC de vakman nog meer interessante voordelen:

  • In je eentje te verwerken, zodat het ook interessant is voor kleine zelfstandigen
  • PVC is geschikt voor diverse ruimtes in huis en dus bruikbaar bij meerdere klussen (van keuken tot badkamer)
  • Erg geschikt in combinatie met aanleg/onderhoud vloerverwarming

Ben je al volledig op de hoogte van de mogelijkheden die PVC jou als vakman biedt? Bestel vandaag nog stalen op bouwmaat.nl zodat je jouw klanten het materiaal kan laten ervaren!

Deel dit artikel: