KlussenStappenplannen

Stappenplan Knauf Brio Dekvloer

Deel dit artikel:

Knauf Brio droge dekvloer leggen. Zo doe je dat!

Een Knauf Brio droge dekvloer leg je snel en eenvoudig. Zelfs het infrezen van leidingwerk in een Brio 23 dekvloer is geen ingewikkelde klus. We nemen de belangrijkste stappen met je door!

 1. Check ondergrond

  Check of de ondergrond aan de voorschriften voldoet en draagkrachtig en egaal is. Weet welke vloerafwerking uiteindelijk wordt gebruikt, want ook dat is bepalend voor het systeem dat je toepast. Dit lees je terug in de documentatie van Knauf.

 2. Randisolatie

  Breng de randisolatiestroken langs de wandaansluitingen van de kamer aan.

 3. Egalisatie?

  Is egalisatie nodig? Gebruik egalisatiekorrels en breng indien nodig een drukverdelende laag aan. Dit kan met bijvoorbeeld Knauf gipsvezelplaten.

 4. Plaats Brio dekvloerelementen

  Plaats de Brio dekvloerelementen en begin linksachterin de ruimte. Behalve wanneer je egalisatiekorrels hebt gebruikt, dan werk je juist vanuit de tegenoverliggende hoek zodat je niet over de korrels hoeft te lopen.

 5. Zaag lipverbinding

  Zaag de lipverbinding van de Brio elementen die langs de wand komen te liggen. Uiteraard let je op goede stofafzuiging bij het zagen!

 6. Lijm elementen

  Werk vanuit de hoek en lijm de elementen aan elkaar. Je legt de platen minimaal 20 cm verspringend. Voor het lijmen gebruik je Brio overlappingslijm zodat je dekvloer één geheel is en blijft.

 7. Aanduwen verbindingen

  Duw de verbindingen nog een keer met je eigen lichaamsgewicht goed aan, zodat je zeker weet dat ze goed zitten.

 8. Fixeren

  Fixeer de platen met Brio schroeven op de lipverbinding. Nieten mag ook.

 9. Gebruiksklaar!

  Als de lijm is uitgehard (meestal na ongeveer vier uur), is de vloer in principe gebruiksklaar!Knauf Brio

 10. Stappen voor infrezen vloerverwarming

  Ga je vloerverwarming infrezen? Kies dan voor een Brio 23 dekvloer. Voor het frezen haal je eerst de schroeven er weer uit. Je kunt overigens kiezen voor aluminium bradnagels omdat de meeste frezen hier doorheen kunnen. Stem dit af met degene die het freeswerk doet.

 11. Frees leidingsleuven

  Frees de leidingsleuven. De maximale diepte is 15 mm. Houd minimaal hart op hart 100 mm aan tussen de sleuven.

 12. Dichtsmeren sleuven

  Zijn de leidingen (maximaal 14 mm) aangebracht? Smeer de sleuven dan dicht met Knauf Uniflott. Je kunt niet direct over de leidingen egaliseren omdat je egaline dan onder de leidingen loopt en deze kan gaan drijven.

 13. Eventueel egaliseren

  Is de Knauf Uniflott uitgehard? Je kunt dan indien nodig egaliseren met Bouwmaat Egalisatie Vloeivloer voor een vlakke ondergrond voor de definitieve vloerafwerking. Behandel de ondergrond altijd voor met Bouwmaat Vloerenprimer.

 14. Helemaal klaar!

  En klaar ben je. Een perfecte droge dekvloer geschikt voor woningen en kantoren, ook als je klant vloerverwarming wil!

Boodschappenlijst

Deel dit artikel: