‘Taal voor de Bouw’: boek voor anderstalige werknemers

Deel dit artikel:

Anderstalige werknemers hebben het extra moeilijk: ze beheersen de taal vaak onvoldoende, ze hebben geen kennis van de benamingen van gereedschappen en materialen in de Nederlandse taal. Misverstanden kunnen tot vervelende en soms zelfs gevaarlijke situaties leiden.

Praktijkwerkboek

Daarom is er nu het praktijkwerkboek ‘Taal voor de bouw’ . Hiermee kunnen werknemers eenvoudig en snel aan de slag. De nadruk van het boek ligt op het leren van de vele woorden die nodig zijn om het dagelijks werk te kunnen doen.

Taal als springplank

Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen heeft onlangs het eerst exemplaar overhandigd aan staatssecretaris Tamara van Ark (SZW). “Wij maken van taal een springplank, in plaats van een struikelblok,” zei Verhagen daar. “We hebben echt iedereen nodig in onze branche om te blijven bouwen. Dit praktijkwerkboek met woorden en begrippen voor de bouwvakker helpt zowel opleiders als werknemers om de stap naar werk kleiner te maken en de veiligheid en onderling begrip te vergroten.”

Taal voor de bouw

Taal voor de Bouw is geschreven door Herman Rouwenhorst. Bestel nu jouw exemplaar via Bouwmensen Apeldoorn . De eerste 300 exemplaren kosten maar € 9,50. Daarna € 29,50.

Let op: dit boek wordt dus NIET door Bouwmaat geleverd. Heb je vragen? Neem dan contact op met Bouwmensen Apeldoorn

Deel dit artikel: