InspiratieVakwerk

Fraaie keukencombinatie van oud en nieuw

Deel dit artikel:

Winnaar Vakwerk Awards 2018 categorie Bouw & Timmeren Ger Roncken, De Varsj Keukens & Interieurbouw

Het heeft Ger Roncken van De Varsj Keukens & Interieurbouw wat slapeloze nachten gekost: gaat het in het Limburgse Vlodrop lukken de vele hengen in een nieuwe keuken allemaal goed recht te krijgen? De opdrachtgever had namelijk de uitdrukkelijke wens om hengen (grote scharnieren) te gebruiken. Op verzoek van de klant is gekozen voor witte keukenkastjes met hengen aan de buitenkant en met een duidelijke houtnerf.

Klantgerichtheid staat bij De Varsj hoog in het vaandel en daarom wilde Ger Roncken graag de uitdaging van deze hengen aangaan. Er werden stelpoten onder de kast gezet die aan de voorkant uitsteken. Daar is het deurtje op gezet. Vervolgens is het korte hengplaatje aangebracht op de pilaster. Vóór het boren van gaten in de kastdeur wordt de heng helemaal omlaag gedrukt, zodat het deurtje niet kan uithangen. Het strakke eindresultaat mag gezien worden. Na veel meten, aftekenen, zagen (formaatzaag, decoupeerzaag, invalcirkelzaag) en frezen (lamellofrees, bovenfrees) heeft deze vakman een unieke keuken op maat gecreëerd én vakkundig geplaatst.

Voorrang voor kwaliteit

Ger Roncken kiest ervoor geen meerprijs in rekening te brengen als een klus onverhoopt wat extra tijd in beslag neemt. Zijn werkwijze kenmerkt zich door flexibiliteit en serviceverlening. Hij zal ook altijd voorrang geven aan kwaliteit. Zo wordt er gekozen voor vochtwerend mdf; spaanplaat is echt uit den boze. Maatwerk waarbij gebruik wordt gemaakt van kwaliteitsmerken, kost dan wel wat meer dan bij een prijsvechter, maar gaat veel langer mee. Het gebruikte inbouwmateriaal is afkomstig van de topmerken Blum en vooral Grass. Op eigen initiatief is bij het plaatsen gekozen voor duurzaamheid. Dit blijkt onder meer uit de selectie van watergedragen lakken van Sikkens.

Door het gebruik van enerzijds ‘ouderwetse’ hengen en anderzijds moderne softclose lades is dit een bijzonder keukenproject op maat geworden. Wat het project nog extra glans geeft, is dat de keuken maar liefst drie weken eerder klaar was dan verwacht en binnen het gestelde budget is gebleven.

Inspiratie

Lees ook de verhalen van de andere categoriewinnaars:

Deel dit artikel: