GereedschapMateriaal en gereedschap

Wagner Control Pro: sneller en nevelarm verfspuiten

Deel dit artikel:

Voorheen was airless spuiten iets voor lege ruimtes, grote panden en zeer ervaren gebruikers. Met de nieuwe Wagner Control Pro series zijn veel klussen met muurverf al vanaf 50 m2 strakker en sneller te spuiten.

Door de lagere werkdruk, mogelijk gemaakt door de nieuwe HEA (High Efficiency Airless) spuittips, ontstaat er veel minder nevel en hoeft er minder te worden afgeplakt. Het eindresultaat is uitermate fraai, veel strakker dan wanneer je met een rol werkt.

Twee varianten

De Control Pro pompen van Wagner zijn er in twee varianten; de 250 M is voornamelijk voor lakken, de 350 M kan zowel lak als muurverf verwerken. Beide bieden de mogelijkheid om een verlenglans op het pistool te plaatsen zodat bovenhoofds werken niet vermoeiend hoeft te zijn en steigers thuis kunnen blijven.

Snel klaar voor gebruik

Met een paar makkelijke stappen heb je de verfspuit binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Je plaatst de verf onder de aanzuigbuis, laat deze even circuleren en je bent klaar om mooie meters te maken. Reinigen is met de Wagner Control Pro 250 en 350 M nog nooit zo makkelijk geweest. Je pompt het materiaal uit het systeem terug in de emmer en spoelt met water (of oplosmiddel bij oplosmiddelhoudende verven). Binnen 10 minuten is het systeem weer klaar voor de volgende klus.

Werkinstructie

Wagner heeft speciaal voor Bouwmaat een duidelijk overzicht gemaakt met alle do’s en don’ts​ op 1 A4. Zo is iedere gebruiker in korte tijd in staat om het optimale uit zijn Control Pro te halen. Reeds honderden tevreden gebruikers bewijzen dat deze techniek ook voor ZZP-ers die niet dagelijks met verf in de weer zijn rendabel is en een prachtig, professioneel resultaat geeft.

Advertorial. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wagner.

Deel dit artikel: