Na regendouche komt sunshower

Deel dit artikel:

Winnaar Vakwerk Awards 2018 categorie Sanitair & Installatie Daniël de Geus, BY DAAN

Het had veel voeten in de aarde voordat twee jaar geleden in Zoetermeer aan de Nimfkruidvaart een volledig nieuwe badkamer geïnstalleerd was. De bewoners wilden het gedateerde sanitair sowieso al wel vervangen, maar problemen met het leidingwerk waren reden om er haast mee te maken. Aan de nieuwe installateur de taak om de aanwezige lekkages op te lossen.

Daarnaast was het de bedoeling de hele badkamerinrichting om te draaien. Zelfs de ingang moest anders. Het nieuwe bad dat de bewoners zo dolgraag wilden, paste bovendien niet door het trapgat. Er moest voor het transport van dit grote bad een kozijn worden uitgezaagd.

Sunshower

De vrouw des huizes wilde omwille van haar gezondheid een zogeheten sunshower in de douche gemonteerd hebben. Dat je al douchend bruin wordt van deze ‘zonnebank’, is natuurlijk mooi meegenomen. Ook dit zijproject ging niet zonder slag of stoot. De ruimte waarin de sunshower geplaatst wordt, dient namelijk aan bepaalde voorwaarden te voldoen wat betreft de ventilatie en elektra.

Meedenken

Daniël de Geus van BY DAAN liet zich door kleine of grote tegenslagen niet uit het veld slaan. Zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van de klant is voor hem het belangrijkst. Vrijwel dagelijks overlegde hij met de bewoners over de plaatsing van nisjes of het kleurgebruik. Zelf stelde hij voor om een badkamerraam van vol glas te nemen om zo meer lichtinval te krijgen. Dit meedenken werd erg gewaardeerd door de bewoners.

Een beetje jaloers

Langzaam maar zeker werden de contouren zichtbaar van een sfeervolle badruimte waarin moderne functionaliteit (zoals twee plafonddouches en een sunshower) wedijvert met esthetisch gebruiksgemak (bijvoorbeeld een versteende boomstronk als waskom). De weg ernaartoe was niet eenvoudig, maar het uiteindelijke totaalplaatje klópt. Zozeer zelfs dat de installateur eigenlijk een beetje jaloers is op deze badkamer.

Inspiratie

Lees ook de verhalen van de andere categoriewinnaars:

Deel dit artikel: