Festool CXS/TXS 18 accu-schroefboormachines

Deel dit artikel:

Maak kennis met de nieuwe Festool 18-volt accu-schroefboormachines CXS 18 en TXS 18 – twee topproducten in de compacte klasse. Deze machines zijn ideaal voor de meest uiteenlopende dagelijkse werkzaamheden. De CXS 18 en TXS 18 zijn compact, licht, veelzijdig en verrassend krachtig. Ze kunnen zonder problemen de meest veeleisende montagetaken aan, zelfs op krappe plaatsen of hoeken.

CXS en TXS

De machines zijn verkrijgbaar in C- en T-uitvoering en beschikken over een krachtige borstelloze EC-TEC-motor. De unieke C-vorm die typisch is voor Festool maakt nauwkeurig werken met de boor- en schroefas mogelijk. De klassieke T-vorm zorgt voor een gemakkelijke hantering en een korte afstand tot het werkstuk.

In dit artikel

Belangrijke eigenschappen van de Festool CXS/TXS 18

 • FastFix-aansluiting en CENTROTEC-systeem voor snelle gereedschapswissel
 • Krachtige koolborstelloze EC-TEC-motor
 • Talrijke adapters om de gebruiksmogelijkheden enorm uit te breiden
 • Krachtige 18V-accu
 • Geïntegreerde bithouder en riemclip
 • LED-lichtregeling voor nauwkeurig werken, zelfs in donkere hoeken
 • Continu licht, naverlichten of LED-uit instelbaar via de stelknop
 • Draaimomentinstelling gemakkelijk instelbaar via de stelknop
 • Mogelijkheid om de helderheid en de duur van het naverlichten individueel in te stellen via de Festool Work-app (Bluetooth® accu vereist)

Flexibel schroeven en boren

Alle adapters van de huidige Festool 18-volt accu-schroefboormachines zijn ook met de nieuwe CXS/TXS 18 compatibel. Bovendien kunnen gereedschappen snel en eenvoudig worden gewisseld dankzij het beproefde CENTROTEC-systeem en de FastFix-aansluiting.

Krachtige prestaties

Ook bij krachtintensieve werkzaamheden met forstnerboren tot 35 mm en schroeven tot 6 x 240 mm in zacht hout overtuigt de CXS/TXS 18 met zijn prestaties. De CXS/TXS 18 beschikt over een geïntegreerde magnetische bithouder voor de opslag van meerdere bits. De beproefde CENTROTEC-boorkop is boor- en bithouder in één en geschikt voor het gebruik van talrijke CENTROTEC-accessoires van Festool.

Extra’s via de Festool Work-app

Je kunt jouw Festool machine via een Bluetooth® accu koppelen met de Festool Work-app. Deze app biedt extra functionaliteit, waaronder het configureren van de rechts/links-omschakeling en het individueel instellen van de helderheid en de duur van het naverlichten. Voor linkshandigen kan met behulp van de app de rechts-/links-omschakelaar omgekeerd worden, zodat linkshandigen ook comfortabel met deze machine kunnen werken.

Wist je dat je je Festool accu-machine ook kunt koppelen met je Festool stofzuiger (mits voorzien van Bluetooth®)? De stofzuiger start dan automatisch zodra je bijvoorbeeld je zaag- of schuurmachine inschakelt.

Met de nieuwe CXS/TXS 18 van Festool beschik je over een compacte schroefboormachine van hoogwaardige kwaliteit, geschikt voor de meest uiteenlopende dagelijkse werkzaamheden op het gebied van onderhoud en renovatie.

Service en garantie met Festool SERVICE all-inclusive

Met de Festool SERVICE all-inclusive hoef jij je nooit meer zorgen te maken om jouw gereedschap en kan je je volledig richten op de dagelijkse klussen. Het enige dat je hoeft te doen is jouw machine binnen 30 dagen na aankoop registreren op via je MyFestool account. Dit kan online, of gemakkelijk via de Festool Work-app.

De service in het kort:

 • 36 maanden gratis reparatieservice, incl. reserve- en slijtageonderdelen
 • 36 maanden diefstalverzekering met eigen risico van € 125,-
 • 14 dagen niet goed, geld terug
 • 10 jaar voorraadgarantie op reserveonderdelen
Deel dit artikel: