Festool accumachines: snoerloos en stofvrij werken

Deel dit artikel:

Danny Huijzer werkt op de afdeling marketing- en productmanagement bij Festool. Hij is voornamelijk bezig met de introductie van nieuwe producten en merkt dat de behoefte aan accumachines steeds groter wordt. Daarom licht Danny de twee laatste noviteiten van Festool toe: de accu-haakse slijper AGC 18 en de accu-tegelslijper DSC-AGC 18. Met deze fantastische machines weet je zeker dat je als vakman trots kan zijn op het werk dat je levert!

Luisteren naar de klant

Festool helpt gepassioneerde vakmannen hun ambitieuze doelen zo efficiënt, effectief en succesvol mogelijk te behalen. Danny: “We luisteren naar de wensen en behoeften van de klant. Vanuit de markt verzamelen wij feedback op onze producten zodat we kleine aanpassingen kunnen doorvoeren. De vraag naar snoerloze machines neemt toe, omdat vakmannen het makkelijker vinden werken. Je hoeft geen snoer mee te slepen, dat zorgt voor mobiliteit en uiteindelijk scheelt dat tijd. Op basis van deze vraag voeren wij introducties van nieuwe machines door. Dat geldt ook voor de haakse slijper en tegelslijper. Deze twee machines zijn echt een uitstekende aanvulling in ons portfolio”.

Unieke accu’s

Festool 18V accu

Ook op het gebied van accu’s innoveert Festool stevig. “Onze accu’s hebben een aantal unieke eigenschappen. Een accu zit tegenwoordig boordevol technologie. Eén daarvan is bluetooth, zo kun je de accu verbinden met de stofzuigers zodat deze automatisch aangaan wanneer je de machine start. Ook is het mogelijk de accu te koppelen met de Festool Work-app en een software update uit te voeren. Dan weet je zeker dat hij weer van de nieuwste technologie is voorzien.

AIRSTREAM-technologie

Op onze accu’s zit daarnaast drie jaar garantie en AIRSTREAM-technologie. Wanneer een accu moet worden opgeladen moet deze eerst volledig afgekoeld zijn. Met de AIRSTREAM-technologie gebeurt dit razendsnel waardoor de accu veel sneller weer geladen kan worden. Ook erg belangrijk om te weten: je kunt iedere accu gebruiken op alle 18-voltproducten van Festool.”

Accu-haakse slijper AGC 18

Een nieuwe machine in het assortiment van Festool is de accu-haakse slijper AGC 18. Danny vertelt wat de voordelen zijn: “De ingekapselde elektronica en motor zorgen ervoor dat er geen stof bij deze delen kan komen. Verder heeft deze robuuste machine een koolborstelloze EC-TEC motor. Met de toerentalregeling kun je het toerental aanpassen op de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Ook belangrijk is de snelrem. Als je de schakelaar omzet, gaat de machine meteen uit. Zo ben je veilig aan het werk. Ondanks dat een haakse slijper heel veel te verduren heeft, is die van ons voorzien van drie jaar garantie, zowel op de machine als op de accu. Deze is bijna niet kapot te krijgen.”

AGC 18 in het kort

  • Stofbestendig: de omhulde motor en gegoten elektronica zijn uitstekend beschermd tegen stof
  • Variabel toerental: op het materiaal afgestemd werken dankzij het traploos regelbare toerental
  • Ergonomisch: de constructie staat garant voor optimale bediening bij het doorslijpen. Voor een uiterst rustige loop en weinig trilling zijn de motor en de behuizing van elkaar gescheiden.
  • Efficient werken: vergrendelbare spil en snelspanmoer voor snelle schijfwisseling zonder gereedschap.
Festool Accu-tegelslijper DSC-AGC 18

Accu-tegelslijper DSC-AGC 18

Een voorbeeld van een machine die naast de snoerversie nu ook in een accuvariant verkrijgbaar is, is de accu-tegelslijper DSC-AGC 18. Deze machine heeft dezelfde voordelen als de haakse slijper, maar bevat ook nog stofafzuiging. “Bij Festool hebben we stofvrij werken hoog in het vaandel staan. Bij tegelslijpen komt er veel stof vrij en daarom vinden wij de stofafzuiging één van de belangrijkste kenmerken van deze machine. De machine is ook getest door TNO en beschikt over een 8 uur- certificaat. Hij wordt geleverd met een bluetooth-accu. Dit zorgt ervoor dat de gekoppelde mobiele stofzuiger meteen start op het moment dat je de tegelslijper aanzet. Nog een voordeel is de afzuigkap, want deze kun je eenvoudig naar boven schuiven zodat je makkelijk kunt werken bij de randen.”

DSG-AGC 18 in het kort

  • Gezonder werken: dankzij de afzuigkap wordt 95% het stof direct richting de mobiele stofzuiger getransporteerd. Ideaal voor het doorslijpen van minerale materialen, vooral in binnenruimtes.
  • Precieze resultaten: de slim geconstrueerde afzuigkap staat garant voor vrij zicht op de snede. Voor sneden bij de rand kan hij eenvoudig naar voren geopend worden.
  • Uitstekende investering op de lange termijn: bijzonder robuust en duurzaam: dankzij de omhulde motor en gegoten elektronica is het accu-tegelslijper DSC-AGC 18 FH 100% stofbestendig. En het uitgebreide dienstenaanbod van Festool SERVICE beschermt hem natuurlijk ook op alle andere mogelijke manieren.
  • Precies werken: de slim ontworpen kap biedt vrij zicht op de snede en zorgt er voor dat de aftekenlijn in zicht blijft.
  • Zagen bij randen: kap kan eenvoudig naar voren geopend worden voor moeiteloos werken bij rande

Uitstekende service

“Bij Festool willen we naast een goed product ook een uitstekende service bieden. Zo hebben we de online reparatieservice in de Work-app. Dat houdt in dat je via de app een kapotte machine kunt aanmelden. De machine wordt opgehaald op een locatie naar keuze en binnen twee dagen leveren we de gerepareerde machine af op een door jouw gewenste locatie. In deze app zit ook de mogelijkheid om de accu via bluetooth te verbinden. Vanuit je telefoon lees je af hoeveel vermogen je nog hebt en waar je de accu voor het laatst hebt gebruikt. We hebben ook de Order-app; een online catalogus waar je al onze machines en bijbehorende accessoires kunt opzoeken. Vanuit die app kun je een verlanglijstje maken en dit meteen doorsturen naar Bouwmaat. Superhandig!”

Deel dit artikel: