NieuwsOver Bouwmaat

De mensen van Bouwmaat: André Pater en Kassio Farias

Deel dit artikel:

Bouwmaat is niet zomaar een groothandel. We staan altijd voor je klaar zodat je zo eenvoudig mogelijk succesvol je werk kunt doen. Niet alleen met de verkoop van kwaliteitsproducten, maar ook met handige diensten en kennis. Het zijn de mensen in onze vestigingen die daar elke dag weer voor zorgen. In de rubriek ‘De mensen van Bouwmaat’ laten we zien wie deze mensen zijn en wat ze doen.

Dit keer reizen we af naar Bouwmaat Amsterdam Amstel XL. Daar spreken we verkoopadviseur binnendienst André Pater en winkelmedewerker Kassio Farias. Hoe ziet hun dag eruit en wat doen zij om klanten elke dag weer te helpen?

Winkelmedewerker Kassio Farias

Winkelmedewerker Kassio Farias

Wat direct opvalt aan Kassio is zijn opgeruimde karakter. Goedlachs vertelt hij over zijn werkzaamheden. “Ik ben verantwoordelijk voor de paden ‘kitten en lijmen’, ‘verfgereedschap’ en ‘latex’. Ik zorg dat alle schappen er netjes uitzien en dat alle producten op voorraad zijn, zodat onze klanten nooit misgrijpen.” Daarnaast is Kassio veel aan de verfbalie te vinden. “Daar meng ik verf en geef advies aan klanten. Aan de verfbalie werk ik samen met Mo Fadaie, in mijn ogen de beste verfadviseur ter wereld. Van hem krijg ik veel hulp en leer ik nog steeds de fijne kneepjes van het vak. Ik heb sowieso echt superleuke collega’s. Iedereen is erg vriendelijk en vrolijk en we zijn ook met z’n allen een echt team. Ben je zelf klaar met je werkzaamheden, dan ga je iemand anders helpen. Zo werkt dat hier.”

Heel erg leerzaam

Dat hij elke dag leert, vindt Kassio het allerleukste aan zijn werk. “Voor ik bij Bouwmaat aan de slag ging, werkte ik bij een supermarkt. Daar stond ik stil, leerde ik niets. Dat zei ik tegen mijn oudere broer Kayo die al bij Bouwmaat werkte. Hij had al gemerkt dat je hier veel kunt leren. Bovendien heb ik een passie voor verven, ooit had ik namelijk mijn eigen schildersbedrijf. Bij Bouwmaat ben ik veel met verf bezig en dat vind ik fantastisch. Je krijgt hier alle hulp om je werk steeds beter uit te voeren. Zo volg ik een heftruckcursus zodat ik straks zelf de bovenste schappen in mijn pad kan bijhouden.”

Goed kunnen luisteren

Wat is volgens Kassio het belangrijkste in zijn functie? “Je moet goed kunnen luisteren, alleen dan kun je het juiste advies geven. Soms heeft een klant een bepaald product in gedachten, maar is er een slimmer alternatief beschikbaar voor zijn klus. Pas hebben we iemand aan de verfbalie zo goed geholpen dat we later chocolade van hem kregen. Bovendien werd hij vaste klant. Dan weet je dat je het goed hebt gedaan!”

Verkoopadviseur binnendienst André Pater

Verkoopadviseur binnendienst André Pater

André zit liever niet stil en is altijd op zoek naar klanten die hij kan helpen. Laat dat nou perfect bij zijn baan passen. “Ik voel me hier echt als een vis in het water. Ik vind het leuk om elke dag met mensen in contact te zijn en ze echt te helpen.
Als verkoopadviseur binnendienst doe ik dat op diverse manieren. Het komt erop neer dat ik klanten advies geef over de producten die ze nodig hebben, de hoeveelheid ervan en dat ik zorg dat ze het op het juiste moment hebben.” Het helpen van klanten gaat verder dan advies over producten zelf. “Soms wijs ik ze ook op onze diensten. Onlangs zag ik nog iemand met allemaal zakken sjouwen. Die wist niet dat we aan de achterkant van de vestiging een afhaalpunt hebben. Daar wordt het allemaal keurig voor je neergezet en kun je het zo in je bus zetten.”

Dat beetje extra

Het gaat er volgens André uiteindelijk om dat vakmannen altijd door kunnen en hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. “Daar zijn we hier met zijn allen de hele dag mee bezig. Daarvoor moet je goed kunnen luisteren en opletten. Daar hoort ook servicegerichtheid bij. Dat zit soms in kleine dingen hoor. Je kan bijvoorbeeld uitleggen waar een klant de spullen in het schap kunt vinden. Je kunt ook even meelopen en ondertussen vragen hoe het met hem gaat. Dat laatste doe ik en klanten waarderen dat.”

Werken bij Bouwmaat: echt een feestje

André heeft enorm veel plezier in zijn werk. “Ik sta met een glimlach op en ik ga met een glimlach naar bed. Geen dag is hetzelfde. Bouwmaat is gewoon een hele leuke werkgever. Je kunt er veel leren. Via leveranciers die hier op de vestiging trainingen geven of via het Bouwmaat ‘Opleidingshuis’. Daarin kun je virtuele trainingen volgen die je helpen bij het uitvoeren van je functie. Ik werk bovendien met superleuke mensen. Het is echt een feestje.” Feestjes zijn volgens André ook een goede reden om voor Bouwmaat te werken. “De jubileumfeesten van Bouwmaat wil je echt niet missen, die zijn echt fantastisch!”

Deel dit artikel: