LPS: nieuwe oplossing voor stroom in Euro 6 bedrijfswagens

Het inbouwen van stroomvoorziening in bedrijfswagens is de laatste jaren sterk veranderd. De fabrikanten van bedrijfswagens gebruiken steeds zuinigere Euro 6 motoren om de vereiste emissienormen te halen. Door de toepassing van kleinere dynamo’s en start-stop systemen wordt er minder stroom gegenereerd naar bijvoorbeeld de accu in de laadruimte.

Voor jou als vakman kan dat opgelost worden met een nieuw draagbaar lithium accusysteem (lithium power supply of LPS) dat meegenomen kan worden en kan worden opgeladen via een standaard stopcontact.

Goede stroomvoorziening in de laadruimte

Met name vakmannen die gebruik maken van zware elektrische gereedschappen, compressoren en overige zware stroomverbruikers kunnen tegen het probleem van te weinig stroom aanlopen. De accessoire-accu wordt tijdens het rijden niet snel en volledig genoeg opgeladen. De stroomvoorziening in de laadruimte kan daarmee de gereedschappen niet de gehele werkdag van voldoende stroom voorzien, wat serieuze problemen op de klus kan veroorzaken.

Nieuw draagbaar lithium stroomsysteem

Het nieuwe product lithium stroomsysteem is voordeliger doordat het 40% lichter is en 6 keer sneller oplaadt dan een conventioneel stroomsysteem met een losse omvormer. Daarnaast heeft het een langere levensduur dan de oude accusystemen.

Toe aan een nieuwe bus kijk dan hier voor superscherpe lease- en koop aanbiedingen van Stern.
Alleen interesse in het stroomsysteem? Neem dan contact op met Sterntec.

Meer lezen